Kijk dat het niet allemaal goede zijn die we weg doen is duidelijk maar ik zeg wel altijd tegen de mensen die er hier halen laat maar weten wat ze doen of ze nu slecht vliegen of niet. 

Dan heb je een categorie die er 10 halen waaronder een super en dan mekkeren over de 9 die minder zijn maar vergeten hoe goed die ene superduif dan wel is.

Ook zijn er mensen die jaren later vermelden hoe goed ze er wel niet mee geweest zijn.

Kijk mannen als bijvoorbeeld Maarten Huijsmans,Jan van der Putten (die de 1e Npo speelde met een 50% Embregts-Theunis duif) J de Ritter (die onlangs nog de 2e Npo speelde met een 100% Embregts-Theunis duif) die laten zoiets gelijk weten.

Opvallend is wel dat er al een 8 tal rechtstreekse Embregts-Theunis duiven de 1e Npo behaald hebben bij liefhebbers en ook meerdere 50% Embregts-Theunis duiven hebben al de 1e Npo gewonnen.

Er zijn hier al wat goede duiven vertrokken in de loop der jaren, Pascha uit Roemenie,Adam Thomas uit Wales, Stefano en Eddy uit Italie en Istvan uit Hongarije (en zo zal ik er best nog wat vergeten) weten inmiddels ook in het buitenland wat de Embregts-Theunis duiven daar de laatste jaren laten zien.

Lees verder...

Hou het simpel.

Binnenkort beginnen de beurzen weer (Kassel is al voorbij inmiddels) ongekend wat er dan weer aangeprezen word aan bijproducten,mengelingen en medicatie.

Jaren ben ik ook in die valkuil gesprongen en geloofde alles wat aangeprezen werd maar met de jaren kwam het verstand en ging ik steeds meer beseffen dat het meeste nutteloos is.

De enige producten die ik nog gebruik zijn Voederolie en Naturaline en Sedochol wat medicatie betreft steeds minder.

Dit jaar tijdens de kweek en de eerste week van het vliegseizoen bij de dierenarts op controle geweest enkele hadden een lichte tricho besmetting maar ik heb toch besloten om er niets aan te doen, natuurlijk ben ik niet voor een gat te vangen en ging ik enkele maanden later met dezelfde duiven die voordien tricho hadden nog eens op controle en nu was er niets meer te vinden.

Dus een lichte tricho besmetting of one eye cold of adeno kan vanzelf verdwijnen en de gele druppels dan?? ik heb ze geprobeerd maar ook dat nooit meer een goede verzorging een uitgebalanceerde mengeling met zoveel mogelijk verschillende granen en zaden (Champions/Npo mix) moet volstaan om een goed seizoen te hebben en anders licht het aan de inhoud van het hok, in een slecht hok geloof ik ook niet in een overbevolkt hok met rotzooi erin wel.

En ik heb het al vaker aangehaald en ik heb zeker het wiel niet uitgevonden sommige geloven overal in maar alles valt of staat met goede duiven een goede verzorging en regelmaat, ook wat voeding betreft 12 maanden hetzelfde voer lijkt mij beter dan al maanden iets anders (of net als bij sommige alle dagen) de duiven en vooral hun spijsvertering moet daar aan wennen.

Vroeger gaf men veel knoflook of dovenetel thee ook dat was niet het wondermiddel maar nog altijd beter dan alle dagen het water te laten verkleuren met allerlei medicijnen of bijproducten.

Lees verder...

Behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Bovenste zin slaat op meerdere dingen je kan dit jaar zo goed gespeeld hebben maar dat zegt niets over volgend jaar, ook zijn er genoeg liefhebbers die vroeger bij de beste behoorde en volgens zichzelf horen ze daar nog bij terwijl ze amper blad meer kunnen raken bedrijfsblindheid??

Sommige hebben het in de vingers die verkopen alles en staan binnen no time terug, wel erbij gezegd dat ze tijdens hun zogenaamde totale verkoop nog een paar honderd duiven gestald hebben op andere plaatsen waar ze na hun verkoop alweer uit verder putten.

Ook zijn  er van die verkopingen die hun oude troep opruimen en de laatste lichting niet in verkoop zetten kwestie van snel incasseren maar daar staat iedereen vrij in maar omdat nu om de paar jaar te doen is een beetje schaamteloos vind ik.

Nee een echte liefhebber die het in zijn vingers heeft die heeft dat op alle fronten in de kweek en in het vliegseizoen, kijk je beste duiven zal je toch zelf moeten kweken elk jaar je kan moeilijk 10 bruikbare duiven per jaar ergens kopen.

Dus de toekomst begint bij het samenstellen van de kweekkoppels ik heb dan ook nooit enig geloof gehad in die gasten die vrij laten koppelen ik weet niet hoe serieus we zulke mensen moeten nemen als duivenliefhebber of is het zand strooien in de ogen van anderen.

Het begint in de kweek met de goede tegen de goede hier compenseer ik alleen groot op klein en zelden vuil blauwe op vuil blauwe of bont op bont dat gaat gegarandeerd ten kosten van de pluimen.

Ook kijk ik naar de lijnen sommige lijnen kruisen goed op elkaar hier is dat de Witbuik lijn op de Rocket lijn, daarbij kijk ik ook naar lichte inteelt maar wel met een generatie er tussen dus de ouders van de doffer kan perfect op dezelfde grootouders van de duivin.

Hier word ook altijd een bewezen vlieger of kweker gezet op een een onbevlogen duif uit een topkoppel maar dan moet die me wel 100% aan staan voor hij op de kweek gaat, hetzelfde gaat op voor de vliegers die naar de kweek gaan minimaal teletext 1e asduif in groter verband en zeker een 1e prijs in groter verband.

Vliegers met een karren vracht aan kop prijzen maar zonder 1e prijzen in het spel wat volgt op het vereniging spel komen hier niet op de kweek,wat erin zit kunnen ze doorgeven zit het er niet in komt het er ook bijna nooit uit uitzonderingen daar gelaten.

Lees verder...

25 oktober.

Vandaag over een maand start het nieuwe kweekseizoen 2018 over heel Belgie ook hier op de hokken begint het dan weer als vanouds, volgende week krijgen de kweekduiven hun pmv enting 3 weken voor de koppeling om toch te profiteren van de boost die ze meestal krijgen een maand na zon enting.

De lampen in het kweekhok gaan 2 weken eerder al aan van 6.30 tot 19..30 langer is niet nodig wel de gehele dag in verband met het donkere weer in deze tijd, de klok springt in een keer aan en uit zonder dimmer de duiven weten dat snel.

Tevens zullen ze 10 november enkele dagen voor gekoppeld worden zodat ze strakjes op een vrij korte tijd allemaal gelegd hebben, kijk de bedoeling is dat half november alle eitjes naar Friesland gaan en dan start het seizoen hier.

Of ze beter of slechter zijn daar geloof ik niet in ik kweek hier in 4 rondes en bij elke ronde zitten per saldo evenveel bruikbare als on bruikbare duiven terwijl bij Jan in Friesland heel wat toppers zaten van de 25 november koppeling.

Een ding is wel zeker als de kwekers perfect verzorgd zijn en er top uit zien vooraf gaande en tijdens de kweek dan heb je een goede kweek zonder vechtpartijen en onbevruchte eitjes, ook is de kans dan groter dat er per saldo meer bruikbare duiven gekweekt worden.

Ik heb zelf al wel ondervonden dat je bepaalde jaren hebt dat het allemaal wel goede lijken en dat zijn  toch de jaren dat de kweek super ging ook in het vliegseizoen schijnt het dan van meet af goed te lopen zonder dat je medisch in hoeft te grijpen, een goede verzorging en harde selectie is gewoon de enige weg naar succes denk ik zo maar wat aanmodderen is niet meer van deze tijd en daar krijg je vaak in het vliegseizoen de rekening voor gepresenteerd.

Lees verder...

Het jaar loopt weer stilaan op zijn einde.

Er moet heel wat gedaan worden om bij de kampioenen te behoren persoonlijk heb ik er weinig mee puur omdat ik ook weinig om al die huldigingen geef, de asduif kampioenschappen vind ik wel belangrijk alleen al om te zien welke duiven het vaakst van voren gezeten hebben.

Hier een opsomming van de asduiven in de verschillende verbanden aangezien ik nooit een in geen enkele sport een ander podium als 1,2,3 gezien heb hier dus ook alleen de asduiven in de top 3,

Vereniging(50 leden) 1e Vit oud 1e Midfond oud 2e dagfond 1e,2e,3e, Jong. Samenspel de Westhoek (110leden)1e Vit Oud 1e Midfond oud 1e,2e,3e Jong. Rayon 2 Brabant 2000 (600leden) 2e midfond oud 1e en 2e jong. Brabant 2000 (1500 leden) 2e Vit oud 3e Midfond oud 1e en 2e jong. Fonclub Zuid Nederland FZN 1e en 2e gouden Crack jong

Ofwel 9 eerste asduiven op verschillende spel verbanden. Kijk schrijven over allerlei onzin is een ding maar er ook bij presteren en met bewijzen komen is bij velen een stuk moeilijker!!!

Lees verder...

Winnaars Wonder Pigeon enquête

Wij willen graag de onderstaande 10 liefhebbers uit het filmpje feliciteren met hun prijs! Jullie winnen namelijk één gratis fles Wonder Pigeon van 500ml t.w.v. 40 euro.

Wij nemen per e-mail contact met jullie op voor meer informatie. Dit geldt ook voor alle liefhebbers die hebben aangegeven dit product tegen korting bij ons af te willen nemen. 

Lees verder...

Media

Nieuw verkooppunt Den Helder

Goed nieuws voor de liefhebbers in Noord-Holland. Zowel de Championsmix als de NPO-mix worden vanaf heden aangeboden door Blokker Diervoeding in Den Helder.

Spoorgracht 30, 1781 CD Den Helder

Telefoon: 0223 684 878

http://www.blokkerdiervoeding.nl/

Lees verder...

Dagje Friesland

Gisteren weer eens een ritje naar Friesland gemaakt het lijkt steeds korter maar het is toch echt 250km rijden de duiven stonden er top op voorheen richten we ons daar meer op de jongen en dat zal ook in 2018 zo zijn, maar toch gaan we ook meer werk van de oude duiven vluchten maken.

Ik heb gelijk nog een 8 tal kinderen van Superrossi meegenomen samen met nog enkele machtige zomer jongen van de beste om weer uit te testen op hun kweekresultaten, er zitten nu 14 directe kinderen Superrossi daar.

De nazaten van Superrossi direct en kleinkinderen hebben meerdere  asduif kampioen schappen in Brabant 2000 binnen gehaald waaronder de 1e asduif ook de 1e asduif bij Jan is een kleinkind Superrossi.

De hokken van de oude duiven ga ik van binnen deze winter iets aanpassen de lichting jongen van 2017 was super dus kan er met vertrouwen naar 2018 gekeken worden.

Ook hebben we een gezamenlijk kweekhok van 30 koppels klaar staan bestaande uit de toppers hier maar ook de beste vandaar.

Ik heb gelijk de zomer inteelt jongen van vorig jaar in de hand genomen en 2 schitterende duivinnen eruit gehaald voor op de kweek, ik probeer de oude lijnen altijd vast te leggen door middel van inteelt met vaak al wat ouder wordende kwekers.

Kijk ik speel al 20 jaar met dezelfde lijnen door middel van inteelt op het kweekhok maar die worden daar wel stevig uitgekruist vaak met enorme successen, inteelt producten om mee te spelen gebruik ik niet maar ik praat dan wel over meer dan 85% inteelt de rest van de duiven is 35% ingeteeld en dat gaat perfect.

Hoe meer familie van elkaar hoe dikker ze vallen van de vluchten en met een allegaartje pak je ook vroege duiven maar zelden series.

Maar pas op met inteelt alleen de perfecte producten gebruiken alles waar maar iets of wat van inteelt in te zien is verwijderen!!!!

Lees verder...

Kampioenschappen

Onlangs vertelde me nog iemand de plaatsen waar de meeste WHZB duiven zitten daar hebben ze de slechtste duiven ik vroeg hem naar zijn motivatie hierin, hij vertelde daar waar de minste concurrentie zit zijn de kop prijzen het gemakkelijkst te verdienen.

Natuurlijk zette dat me aan het denken aan de ene kant kan hij gelijk hebben vroeger kende ik iemand die speelde alleen tegen overnacht liefhebbers het was nog de tijd dat er zelf ingestuurd diende te worden de beste man stond op alle WHZB podia.

Kijk als men de prijsduur 1 op 25 gaat bekijken in de diverse afdelingen in Nederland dan zitten daar inderdaad op sommige plaatsen grote gaten in terwijl op andere plaatsen de duiven zich tussen elke seconde wringen.

Ook is dat vaak te zien aan de mpm op de teletext vermeldingen of met de zogenaamde los vooruit vliegers, in sterke afdelingen word de 1e op secondes verspeeld in andere afdelingen kan de 1e prijswinnaar op zijn gemak zijn buikje vol eten voordat nummer 2 in de afdeling zich aanmeld.

Dus op dat punt had de beste man gelijk waar met het mes tussen de tanden gestreden word valt het niet mee om op allerlei Nationale podia te komen goeie duiven zitten er over heel Nederland alleen in de ene afdeling duidelijk meer dan in de andere.

Maar ook de spelregels moeten nodig aangepast worden wij hebben hier in de afdeling een kampioenschap met de jongen over 9 vluchten daar werd ik 1-2-4-5 asduif, bij WHZB staat er iemand uit onze afd in de top 20 die in onze afd niet in de top 50 voorkomt mijn 1e asduif staat bij WHZB op plek 75 dat zegt genoeg over de geloofwaardigheid van WHZB en die buitenlanders maar denken dat daar de beste duiven zitten ze moesten eens weten hoe ze alweer voor de gek gehouden worden.

Kijk hier spelen we al jaren 1 op 4 maar er zijn een boel afd die nog 1 op 3 spelen ik zag zelfs uitslagen van verenigingen die schrik niet 1 op 1 waren hoe serieus moet je jezelf dan nemen vraag ik me wel eens af.

Lees verder...

Pluimen

De duiven ruien stevig de kwekers zitten in hun nieuwe pak hier om de dag Sedochol en om de dag Naturaline verder de Basis 4 delen Championsmix en 1 deel Npo mix de duiven krijgen genoeg in het algemeen zijn ze iets te dik maar straks enkele dagen wat schraler als ze ingeruid zijn en ze staan op gewicht.Het schoonmaken neem ik niet zo nauw in deze periode eenmaal per week word alles zuiver gezet pluim vangt pluim zullen we maar zeggen.

Over enkele dagen gaan  de duiven weer los de ergste rui is dan weg kale duiven los laten is vragen om problemen met de aanwezige roofvogels, ook word alles deze week ingeent voor PMV en krijgen ze een tricho tablet de enige in 12 maanden dus zijn ze klaar voor 2018.

De kweekdoffers zitten op hun bakken 50% is uitgeselecteerd en vervangen door bewezen vliegers of zomerjongen uit de bewezen kwekers.

Lees verder...

1e Prijzen 2017

Kijk de 1e winnen en 1e asduiven dat is mijn enige drijfveer nog en daar ben ik dit jaar redelijk in geslaagd 36 keer zelfs zal dan toch wel aan het zware voer liggen zeker haha. Het rijtje asduiven volgt nog als je de 1e in de vereniging wint dan win je die nog niet in het samenspel of rayon of afdeling natuurlijk vandaar de dubbelingen.

1e Quiévrain

752d

142 km

1ePeronne

609d

216 km

1e Mourlincourt

756d

248 km

1e Melun

628d

356 km

1e Creil

364d

298 km

1e Creil

266d

298 km

1e Fontenay

227d

417 km

1e Duffel

247d

52 km

1e Limoges

97d

675 km

1e Quevrain

626d

142 km

1e Peronne

603d

216 km

1e Mourlincourt

574d

298 km

1e Pontmaxcence

506d

289 km

1e Fontenay

407d

417 km

1e Orleans

342d

447 km

1e Orleans

241d

447 km

1e Quevrain

1041d

142 km

1e Peronne

505d

216 km

1e Quevrain

5263d

142 km

1e Orleans

2386d

447 km

1e Orleans

1652d

447 km

1e Creil

3274d

298 km

1e Morlincourt

7152d

248 km

1e Quevrain

1893d

142 km

1e Peronne

1552d

216 km

1e Mourlincourt

2152d

248 km

1e Creil

979d

298 km

1e Limoges

277d

675 km

1e Creil

898d

298 km

1e Quevrain

1471d

142 km

1e Pontmaxcence

1005d

289 km

1e Fontenay

737d

417 km

1e Quevrain

2419d

142 km

1e Orleans

628d

447 km

1e Peronne

1129d

216 km

1e Orleans

478d

447 km

   
Lees verder...

Karel Leyen

Wij horen van veel duivenmelkers dat zij onze Championsmix al lange tijd af zouden nemen bij Karel Leyen in Maaseik. Wij hebben hier echter nog nooit een zak aan geleverd.

Zouden de liefhebbers die hier meer over weten ons hierover willen benaderen? Wij horen namelijk graag of dit onze blauwwitte zakken zijn en hoelang dit al gebeurt etc.

Graag even mailen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt

Lees verder...

Voor ieder wat wils.

Het nieuwe concept vliegprogramma heeft voor ieder wat wils mooie vluchten op elke dicipline en vastgestelde sectie vluchten zodanig dat iedereen wel op tijd moet starten om in te haken, persoonlijk vind ik dat er enkele aftrekvluchten moeten komen zodat niet iedereen zich bezwaard voelt om te spelen elke week en diegene net als ik toch de kans krijgt om te spelen. Kijk ik heb dat al zo vaak aangehaald eerlijke kampioenschappen zijn er niet dan komen die van het eigen samenspel of van de gouden duif nog het dichtste bij maar ook daarvoor geld een kampioenschap waar je voor in moet zenden kan nooit eerlijk zijn omdat er tal betere zijn die niet inzenden. Dat er overal goede duiven zitten in elke afdeling is een feit daarom test ik ze in Brabant en Friesland alleen de concurrentie is niet hetzelfde of even sterk in elke afd,rayon of samenspel dat is ook een feit vaak te zien aan de prijsduur 1 op 10 en de afstanden tussen de eerste duiven. Ook in Belgie zitten zeker geen betere duiven ik heb daar al een aanhanger vol duiven gehaald bij tophokken en uit topduiven maar per saldo evenveel afval of soms nog meer dan hier. Ook in Nederland ben ik op tal van goede hokken geweest ook bij kleinere melkers waar ik een ronde kocht die niets bleken te zijn je hebt onder veel kleinere hokken perfecte liefhebbers zitten die de duiven op en top verzorgen en die met kousen voeten de hokken betreden,duiven van zulke liefhebbers zakken hier in mijn klimaat in elkaar en blijken geen prijs te kunnen halen of zich moeilijk gezond te houden.
Lees verder...

Fast Rocket.

Die Fast Rocket kon er wat van als vliegduif won dit jaar ook nog een 11 Npo van een loei zware Limoges c.a. 700km maar ook gewoon een 1e van 250km en een 2e tegen dik  20.000d. Vader is de nestligger van Super Rossi dat was een topper op de dagfond moeder is Last Lady de laatste dochter van Rocketeer. Nu sluit hij zijn vlieg loopbaan af en zal verder op de kweek gaan zijn half zus werd 1e gouden crack in de FZN en zijn dochter werd 2e gouden crack FZN dit jaar terwijl ik uit de vliegers nooit kweek heb ik voor hem een uitzondering gemaakt met een jong gespeeld en gelijk een topper. Zo zijn er dit jaar de beste van 2014 en 15 afgehaald voor de kweek dat ging gemakkelijk met een super lichting 2017 goede duiven vroeg op de kweek zetten is immers de weg naar succes in de toekomst.
Lees verder...

2018

De standen van de Fondclub Zuid Nederland zijn ook binnen 1e Gouden afdelings kampioen dagfond oud/jong 1e Gouden crack jong met Harry,s Rocket (Blue Boy Harry x Lastlady moeder Fast Rocket) 2e Gouden crack jong met Dragon Girl (Fast Rocket 2e, 11e, 11e Npo x DragonStar 9e Npo Chateroux) 9e met Blue Caprine en 10e met Capri Star beide uit kleinzoon Di Caprio x BlueStar die was als jong ook 1e Gouden Crack FZN en 1e asduif Brabant 2000 dus wederom goede komen voort uit goede!!!

Eergisteren voor het eerst naar de vliegcommissie vergadering geweest en ik moet zeggen dat we met zijn allen tot een mooi programma gekomen zijn of het zo blijft?? ik hoop het wel. Maar zoals met elk voorstel zijn er natuurlijk altijd voor en tegenstanders en ook personen die maar wat in het wilde weg onzin uitkramen.

We hebben van het Npo speelruimte gekregen van 30juni tot de 3e week september met enkele vastgestelde sectie vluchten dus daar tussenin kunnen de afdelingen hun vluchten plaatsen, en dat het steeds vaker dezelfde vluchten gaan worden is simpelweg omdat er bijna nergens meer kan of mag gelost worden.

Nu is het aan de leden van de andere afdelingen in Nederland om meer druk te leggen op de bestuur organisatie van hun afdelingen kijk het Npo wil wel maar het zijn vaak de afdeling besturen die de zaak tegen houden het Npo heeft gewoon wat meer steun nodig van de afdelingen om dingen gedaan te krijgen.

Ook moet een vliegcommissie bestaan uit leden van diverse rayons ook moeten er overnacht,jongeduiven en programma spelers in de vliegcommissie zitten en het eigenbelang zoveel als mogelijk niet te laten gelden. Kijk ik als programma speler bemoei me niet met overnacht vluchten voor mij mogen die ze zoveel hebben als ze zelf willen al zal er vervoer technisch wel het een en ander afgestemd moeten worden met andere afdelingen om alles nog betaalbaar te krijgen.

Zo worden ook al die kleinere verenigingen binnen nu en korte tijd een groot probleem de ophaal route duurt vaak te lang en kost teveel geld we moeten steeds meer fuseren en kleinere verenigingen als 10 spelende leden sluiten ook wat fraude gevoeligheid betreft, we hebben dat in Brabant gezien dit jaar en ik hoop dat dit het enige geval was maar ik betwijfel het.

En natuurlijk gaat dat leden kosten maar diegene die door willen gaan passen er wel een mouw aan in het belang van hun geliefde hobby kijk mensen die 85% op stoppen staan gaan we de komende 5 jaar niet behouden voor onze sport, de grootste groep stoppende komt nou eenmaal door ouderdom daar ontkomen we niet aan de sport vergrijst al jaren maar het is noodzaak om te zorgen voor diegene die er nog plezier aan beleven een mooi spel voor te leggen en zoveel mogelijk gelijkwaardigheid te geven.

Eerlijkheid is in de duivensport vaak ver te zoeken en dan denk ik aan ligging wind en massa inkorvers, kijk we kunnen meer losplaatsen uit verschillende richtingen gaan zoeken in de toekomst meer aftrekvluchten zodat je meer ongunstige vluchten kan laten vallen voor de punten ook een inkorf beperking van 100 jongen en 80 ouden bijvoorbeeld dan zijn beide partijen tevreden. Kijk de kampioen plat leggen of uitschakelen valt niet mee vergeet niet dat die mensen over een 200% inzet beschikken en er vaak alles voor doen en laten om top te presteren, maar dat kan natuurlijk iedereen maar het opbrengen is iets anders.

Lees verder...

Kwekers.

De kwekers zitten zo goed als weer in hun zondags pak ik verbaas me er elk jaar weer over hoe snel die door de rui heen zijn terwijl ze toch tot eind juli gekweekt hebben, ook de winterjongen ruien stevig of het aan de paratyphus kuur ligt weet ik niet maar het lijkt erop dat ze wel sneller in de rui schieten.

Het seizoen is net afgelopen maar toch start het ook zomaar weer over een 7 tal weken zitten er toch overal weer veel duiven gekoppeld, ook de nieuwe vlieg richtlijnen van de Npo gezien er kan gespeeld worden tussen eind juni en de 3e week september kijk dat is duivenspel.

Nu is het aan de vliegcommissie en afdelingen om er voor te zorgen dat er mooie vluchten komen ook moeten er veel afdelingen rekening mee houden dat de 500km grens voor jongen centraal in de afdeling ligt.

Persoonlijk zou ik gewoon een vliegprogramma maken van eind juni tot de 3e week september met 3 aftrek vluchten voor de kampioenschappen (ook de nationale kampioenschappen) zodat niet iedereen zich bezwaard voelt om elke vlucht te spelen dan is iedereen tevreden.

Whzb en de Nationale kampioenschappen moeten ook nodig met duidelijke spelregels komen zo het nu is lijkt het wel dat er in de westkant van Nederland alleen soepduiven zitten alles zit namelijk in de oostkant dus iets aan de reken formule klopt er niet.

Lees verder...

Wat een bende.

De pluimen vliegen in het rond de rui is wel de minste periode van het jaar vind ik, ook is het zake de duiven nu regelmatig te observeren en af en toe eens een duif in de hand te nemen.

Kijk de duiven hebben nu weinig tot geen weerstand als er nog ergens iets sluimert dan zal het er nu zeker uitkomen. Ook de luis moet bestreden worden hier gaan ze eenmaal per week in bad persoonlijk vind ik dat voldoende ook eenmaal per week vitamine op het voer, eten krijgen ze hier volop ook al komen ze op dit moment niet los ze hebben het nodig.

Verse grit en roodsteen en om de dag allerhande mag zeker ook niet ontbreken in biergist geloof ik niet het zal niet slecht zijn maar heb het bijna nooit gegeven.

Ook lees ik in deze tijd best wat af van mensen die iets te zeggen hebben op het gebied van duivensport en in het belang van de duivensport en niet alleen commercieel eigenbelang een Theo Pander of John van Dongen bijvoorbeeld zijn mensen net als ik maar ook mensen die het positieve maar ook het negatieve brengen.

Kijk het leven is niet alleen rozengeur en manen schijn ook op het gebied van duivensport zit het niet altijd mee zoals sommige willen doen geloven maar tegenslag moet je alleen maar sterker maken dan ben je pas op weg een topspeler te worden.

Lees verder...

De show must go on.

Hier dus al volop bezig met 2018 alle duiven zijn gekuurd en ingeent tegen Paratyphus de hokken zijn schoon en ingespoten met Vircon S, de kweekduiven zitten op de bakken en worden begin november voor gekoppeld. Hier zelf geen winterjongen de eerste eitjes gaan zoals vorig jaar naar Friesland de 2e leg blijft hier de 3e leg naar Friesland alsmede de leg van de vliegduiven alleen die koppel ik eind januari. De vliegers hebben vorig jaar allemaal 2 keer gelegd dus dat maakt voor de rui en prestaties niets uit zal ook dit jaar hetzelfde zijn. De duiven zijn redelijk afgeselecteerd inmiddels ik heb een gruwelijke hekel aan teveel duiven of duiven waarvan ik maar denk dat ik er niets mee kan dus daarom ruim ik snel soms wel eens te snel. Ook krijgen alle duiven maar een keer per dag eten en drinken ik zou het gemakkelijk 2 x daags kunnen doen maar ik zie er het nut niet van in. De Algarve race is voorbij het was een zware editie met vele duiven pas de andere dag thuis Algarve Winner pakte bij de Silverrace 300km mooi een 19e stek en nu dus bij de Goldenrace 500km de 91e dus ze brengt toch een mooi centje mee terug. Die Algarve Winner is trouwens een volle zus van Future Rocket en die won dit jaar, 2e Ace Brabant 2000 5e Ace Fondunie R2 1e Perronne 1.127p 3e Mourlincourt 1.294p 4e Perronne 3.800p 5e Perronne 11.758p 7e Pont Maxcence 3.462p 8e Pontmaxcence 11.447p 9e Mourlincourt 4.518p 16e Mourlincourt 15.027p 20e Fontenay 737p 27e Orleans 1.652p 44e Orleans 628p Dus het zit in de genen 75% Rocket en 25% Witbuik die Rocket duiven doen het ook bij Mike Ganus super op die eenhoks races.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

08 april 19
Jonge duivenziekten (1)   Ik wil in de komende tijd in een paar artikelen aandacht besteden aan het fenomeen JDZ. Zeg jonge duiven en dan kun je tegenwoordig ook gelijk jonge duivenziekte zeggen in...

Columnist in Spotlight

26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

19 april 19
IMG 7325
03 maart 19
Reeds voor de 42e maal werd het feest van de Riddersclub van België georganiseerd en dit in...
20 februari 19
Nog steeds is het niet duidelijk hoe de vluchtkalender 2019 eruit gaat zien? Daarbij...
14 februari 19
Traditioneel staat de eerste zaterdag van februari voor de leden van fondclub “De...
13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40