teunis

Het had een prachtige zaterdag kunnen zijn als de afdelingen niet naar het IWB hoefden te luisteren. In België verliepen de concoursen vandaag vlot, zelfs vanuit Limoges met een superieure zaterdag voor Van Hove-Uytterhoeven. In Nederland daarentegen code rood volgens het IWB. Ik hoop dat het morgen beter is, maar vrees van niet.

De duiven die ingemand waren in Hank hadden een vroege lossing om 7.30 uur met een mooi, vlot verloop. Een misser van jewelste wat lossen betreft vandaag, dus. Wat waren we vroeger slimmer zonder de techniek van nu. Op de website van de KBDB was alles vroeg los en kenden ze een mooi concours, zie hierboven.

De jonge duiven heb ik gisteren in Sint-Job (35 km) gelost. Het was gewoon slecht, de buurman en ik hadden er een hard hoofd in. De duiven daarom mand voor mand gelost in plaats van één voor één. Niet één ploeg draaide, ze trokken allen super weg. “Dat kan goed en slecht uitdraaien”, zei ik nog. Eenmaal thuisgekomen zat alles binnen.

Duiven kunnen meer aan dan wij denken. Daarbij lijkt het dat concoursen met bewolkt weer vlotter verlopen dan concoursen waarbij de zon hoog aan de hemel staat.