The Day After 

Zaterdagmorgen gingen de duiven al vroeg los (8.30 uur) uit een voor ons nieuwe lossingsplaats Lennik. Schitterde omstandigheden met een licht oplopend noordoosten wind. Zouden de duiven nog sneller gaan dan op Duffel en het antwoord is ja en opnieuw valt de snelste duif van het gehele Afdelingsconcours in kring 3 en wel bij Gerard Tervoort. Top Gerard 1 en 3 van de gehele afdeling. In Heemskerk vallen de 2 snelste duiven bij Frank Rodenburg en die woont met deze wind echt niet met zijn ‘bekkie’ open. Frank grote klasse en gefeliciteerd met deze dubbelklapper.

In Heemskerk zijn de prijzen er met een 12 minuten uit, zelf had ik er 40 mee waaronder 18 doffers die voor het eerst mee waren. Ondanks dat mijn eerste duif een doffer was, kwamen de overige mannen slecht af, duidelijk geen ritme en te onervaren want er zitten nogal wat zomerjongen tussen. Voor deze vlucht voor de mannen een excuus maar dat is ook de laatste. De duivinnen kwamen bij mij dus stukken beter af en al de getekende duiven lieten zich weer zien. Her en der in de club toch wel wat duifjes die nog moesten komen, bij mij zat zondagochtend de laatste doffer (zomerjong)op de klep.

In de club kwam ik er niet aan te pas, de duiven hebben dit jaar een totaal ander voorbereiding gekregen met als doel later mooie uitslagen neer te zetten maar ik kan met bewondering en respect kijken naar die prachtige prestaties die door de specialisten worden neergezet. 

Frank Rodenburg

In de club 1-3-8 Frank Rodenburg 3-5-6 Simon Durge 4 Peter Nijman 7 combinatie Weel 9 Dirk Ebbers 10 Gerrie Lotterman.

Zelf pak 16-28-40-41-44-45-57-60-61-75-80-84 enz. 17/40 In de kring 22/40 en afdeling 23/40

 

Verder vervlogen wij de PAASVLUCHT met prachtige prijzen en het was de bedoeling dat je 2 van de 3 getekende duiven zou klokken en de 2e geklokte telt. Dat is nog niet eenvoudig want slechts 14 liefhebbers konden er 2 draaien. Niet getreurd want daarna passen we de spelregels aan en IEDEREEN had prijs.   Siem en Tom Durge lieten zien dat zij het meeste kaas hebben gegeten van getekende duiven en pakken prijs 1 en 2, Gerrie Lotterman werd 3e en ik zelf pak de 4e en 5e prijs. We bleven lang nazitten, mede door de rekenarij maar ook door de lekkere hapjes, nootjes en paaseitjes. Volgende week onze koningsvlucht en dat de meeste prijzen Orange zullen zijn lijkt mij duidelijk. Fijne paasdagen.