Nick van Adrichem

Gerard Schalkwijk de Keurmeester van de Jaarlingen keuring van 2020 van ons clubje Pv de Zuiderzeevliegers,het was voor mij een avond om nooit meer te vergeten.......... was weer 1 van de laagst scorende op een jaarlingenkeuring dus snel over na andere die beter voor de dag kwamen.

Om mee te beginnen wil ik Jochem,Helga,Coen en Jelisa (ongeacht de baby) bedanken voor hun diensten en het regelen van zo'n mooie avond in de periode dat er normaal weinig te doen is in de club, ook wil ik Chantal en Danny bedanken voor de schoonmaak en de Chantal ook voor haar nieuwe Functie binnen onze club als Bar vrouw en mag wel zelf zeggen je doet het beter dan mij maar moet ik of helga bij springen horen we het, toch ??.

''Maar goed zelf was ik natuurlijk ........ dat mag een ander beslissen daar ga ik niet over.''

Maar goed Gerard is voor mij persoonlijk een onbekende want ik hou me niet zo bezig met liefhebbers buiten de club, ik zorg liever dat op club niveau alles zo goed mogelijk verloopt en mijn eigen duifjes een beetje mee kunnen komen maar om nou een na het andere stuk te lezen, dat kan ik niet mijn concentratie boog is niet zo heel lang met lezen, ''ieder zo zijn ding'' schrijven daar in tegen geen probleem dat zuig ik uit mijn duim geen punt.

Maar goed begreep van Coen dat dit wel een goede liefhebber was en dat hij natuurlijk ook de man achter Travipharma is, dus geen halve denk ik zo, kijk super dat een man met zo'n status dit wil doen, wel trouwens met zijn vrouw lief die alles bij houd op papier voor eigen gebruik om terug te kijken, maar goed mijn duifjes kwamen niet zo denderend naar voren terwijl ''Max'' (113) vorige week op Urk nog een hoge scoorde had? ja ieder zijn mening en Gerard had liever Marathon duiven want top 9 was allemaal overnacht mensen, opvallend maar hij heeft zo zijn gevoel over bepaalde duiven en daar valt mee te leven.

Gerard bedankt en natuurlijk ook uw vrouw, was geslaagd. klein adviesje/ mits je dit aan wilt nemen ''Iets meer de zaal er bij betrekken in je uitleg over bepaalde gedachten of onderwerpen van de duif of wel  ''Actie op Reactie'' zeg ik altijd'' kijk maar wat U er mee doet.


Maar goed de top 5 van deze keuring was Marathon :

1ste Pieter Woord / van onze buren club uit Urk
2de Comb  Huigens/ vd Molen
3de JAJAJA daar komt tie dan 
       YOEL GROOTOONK
4de Reinald Evers
5de Jan Grootoonk

maar dat niet alleen er was ook een jongen van 15 mee met Reinald Evers die mee dee met 1 duif uit het hok van Reinald, goed bezig de jeugd heeft de toekomst, jason is zijn naam en ik vond het leuk dat hij er was het was wel een latertje voor hem gelijk de 1ste keer maar goed ik hoop dat hij het leuk genoeg vond om met deze hobby verder te gaan maar goed je bent vrij in je keuze en je moet natuurlijk wel groen licht krijgen van het thuis front.
Heeeeeel belangrijk. bedankt voor je komst Jason. 

Zaterdag 6 stuks plus kweekkoppel richting Marum gegaan en eind van deze week nog eens 3 dus het begin is daar voor mijn oom john, hoop dat alles goed verloopt met de duiven daar heb al mooie plaatjes voorbij zien komen, succes John.

Verder gaat het hier zijn gangetje nog 1 koppel moet leggen laat duivinnetje maar ze zit al krom dus effe 1 of 2 daagjes wachten.

zondag op naar HOUTEN tot Dan.

laterssssssssssssss oja effe wat foto's voor YOEL