Nick van Adrichem


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 28 april 2022 | week 17

Voorwoord

We zijn weer begonnen
Met blauwe luchten, oosten tot noordoosten wind kon afgelopen zaterdag het startsein worden gegeven voor de eerste wedvlucht van het seizoen 2022. Een pittig begin, maar dat was door het constante weer van de laatste dagen ook wel te verwachten. Vaak gaat het om seconden bij deze sprintvluchten. Dat was bij deze opening van dit seizoen niet aan de orde. Toch haalden de eerste duiven nog een flinke snelheid, afhankelijk van waar in het land lag de snelheid tussen de 1200 en 1400 meter per minuut, oftewel tussen de 72 en 84 km per uur. Dat het dan de jaarlingen zijn die het gemiddeld genomen het zwaarst hebben zal ook voor niemand een verrassing zijn. Maar kijk je in de uitslagen dan doen de jaarlingen prima mee bij de snelste duiven van het concours.

Helaas eist de vogelgriep voor een flink deel van midden Nederland nog steeds zijn tol. Erg teleurstellend wanneer je graag wilt starten met het seizoen en de vogelgriep maakt het onmogelijk. Wij kunnen alleen maar hopen dat er geen nieuwe meldingen bijkomen.
 
Immaterieel Erfgoed Nederland
Afgelopen week is de verlenging van de licentieovereenkomst dat de Postduivensport is bijschreven in de inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland een feit geworden. Deze verlenging geldt voor een periode van 3 jaar. Tijdens de vorige periode van 3 jaar is het om allerlei redenen nagelaten om het bijbehorende beeldmerk prominent te tonen op onze website en andere uitingen. Er wordt nu aan gewerkt constant zichtbaar te maken dat de duivensport tot het Immaterieel Erfgoed behoort. Ik heb inmiddels wel gemerkt dat buitenstaanders het regelmatig opvalt dat de Postduivensport is bijgeschreven in de inventaris van het Immaterieel Erfgoed Nederland. Een visitekaartje waar wij op gepaste wijze trots op kunnen zijn. Via deze link komt u op de pagina van het Immaterieel Erfgoed.
 
Afvaardiging Olympiade Roemenië
Het heeft de nodige inspanningen gekost maar onze Nederlandse afvaardiging voor de Olympiade in Roemenië is bekend. Ik wil graag iedereen feliciteren die het gelukt is om in deze zomerse editie van de Olympiade ons land te vertegenwoordigen. Het klinkt nog onwennig, een Olympiade in de zomer, maar ik ben er van overtuigd dat het een succes gaat worden. De Roemeense organisatie doet er alles aan om er een onvergetelijke editie van te maken.
 
Fijn weekend toegewenst en succes!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

OLYMPIADE

Deelnemende teams Olympiade 

 



De teams in de sportklasse voor de Olympiade 2022 in Roemenië zijn compleet. Het overzicht van de deelnemende teams vindt u hieronder.

Wij wensen alle deelnemende teams heel veel succes!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR 

Gezamenlijke verklaring NPO Bestuur en WHZB-TBOTB Bestuur
 

 


De besturen van de NPO en WHZB-TBOTB zijn content met de besluiten van de NPO Ledenraad van 12 maart 2022 over de nationale kampioenschappen en staan nog steeds volledig achter de gezamenlijke doelstelling van beide besturen om door samenwerking de onbetwiste kampioenen van Nederland aan te wijzen.

In lijn met dit streven hebben de besturen van WHZB-TBOTB en NPO als volgt besloten:

  1. Het bestuur van WHZB-TBOTB zal het merk en beeldmerk van WHZB-TBOTB overdragen aan de NPO. Uitgangspunt daarbij is dat de NPO een goede hoeder is van het merk. Dit om recht te doen aan de sterke uitstraling van het merk en de rijke meer dan 60-jarige historie. Deze uitstraling komt tot uitdrukking in de huldiging, de opzet van de competitieonderdelen, de films van de winnaars, de website en de stijlvolle ereprijzen.
     
  2. De NPO kan na de overdracht het merk en beeldmerk inzetten voor promotie van de Nationale Kampioenschappen. Er zal een passende naam komen voor de nationale kampioenschappen met bijhorend logo.
     
  3. Een commissie nationale kampioenschappen waarbij naast NPO bestuur ook de Sectie Sportbeleving en een afvaardiging van de afdelingen kan aansluiten is daarvoor een gepaste oplossing; vele (ervaren) handen maken immers licht werk. Vanuit het WHZB-TBOTB bestuur stellen Gerrit Knol en Gerard van de Aast zich daarvoor beschikbaar.
     
  4. WHZB-TBOTB sluit op dit moment financieel haar seizoen af. Na afsluiting is het bestuur van WHZB-TBOTB voornemens het batig saldo van de stichting over te dragen aan de NPO. Het geld dient ingezet te worden voor stijlvolle huldigingen van toekomstige nationale kampioenen.
     
  5. Na afronding van de formaliteiten zal de stichting WHZB-TBOTB, na overdracht van de geldmiddelen aan de NPO, zichzelf opheffen.
     
  6. De NPO Ledenraad heeft als hoogste orgaan in de Nederlandse duivensport het laatste woord over de Nationale kampioenschappen.

Het NPO Bestuur is zeer content met deze constructieve ontwikkeling en hoe de samenwerking vorm wordt gegeven. Samenwerking in de duivensport is de weg voorwaarts. Samen sterk wordt in dit initiatief op een uitstekende manier vorm gegeven.


Namens de besturen van NPO en WHZB-TBOTB,

Ben Geerink, voorzitter NPO
Gerrit Knol, secretaris WHZB-TBOTB
Gerard van de Aast, voorzitter WHZB-TBOTB en secretaris a.i. NPO

 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU
NPO Bureau gesloten op 5 mei 

Op donderdag 5 mei is het NPO Bureau gesloten in verband met Bevrijdingsdag. Vrijdag 6 mei staan de medewerkers weer voor u klaar. 


 

 

NPO BUREAU

Koninklijke onderscheiding voor de heer Wim Wijfje

Door Michel de Block

Dinsdag 26 april heeft de heer Wim Wijfje, lid van P.V. de Telegraaf in Aalsmeer en bestuurslid van Afdeling 6 (Noord-Holland) een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen, mede door de vele vrijwillige en positieve bijdragen voor onze postduivensport. Buiten de duivensport houdt hij zich met nog veel meer vrijwilligers werk bezig. Alles wat hij gedaan heeft en nog hedendaags doet voor de duivensport is het topje van de ijsberg.

Wim, van harte gefeliciteerd! 

 

WEDSTRIJDEN

Africhten voor grote fondvluchten 2022 


Er is een overzicht opgesteld van een groot aantal mogelijkheden voor iedereen die de komende maanden zijn duiven voor de grote fond af wil richten. Via onderstaande button kunt u het overzicht raadplegen.

 
Overzicht africhten grote fondvluchten
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit de Golden Classic Marathon 



Voortbouwend op het succes van de Golden Classic Marathon 2021 met een prijzenpot van € 12.000 gaan we er ook dit jaar weer iets moois van maken. Graag willen we alle deelnemers van voorgaande jaren bedanken voor hun tips, opbouwende kritiek, alle positieve- en enthousiaste reacties.

Lees hier meer
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen

 
Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.


Vraag van de week

Wat wordt verstaan onder een fantasienaam?

Onder een fantasienaam verstaan we alles behalve de eigen achternaam. Normaliter is bij ‘Naam op de uitslag’ de achternaam van het lid weergegeven of bij een combinatie van minstens een van de leden de achternaam voluit. Is dit niet het geval, dan spreken we van een fantasienaam of van een commerciële naam. Dit is enkel mogelijk tegen een vastgestelde vergoeding van € 75 per jaar.

Antwoord op veelgestelde vragen
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 28 april 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Postduivenvereniging De Zwaluw, Expositie PV De Zwaluw 1951-2021 ,19 maart t/m 19 juni 2022
  • Open huis PV De Zwaluw (Oudewater) vrijdag 6 mei 2022 vanaf 20.00 uur
    Voor alle (oud)leden, sponsors en bestuurders en andere betrokkenen. Tijdens dit open huis vieren wij ons 101 jarig bestaan. Locatie: clubgebouw van P.V. De Zwaluw, Touwslag 1 te Oudewater 
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40