Alweer de 5e dagfondvlucht van het jaar ! Het zijn de taaie rakkers die ook na zo veel kilometers wederom de kop pakken. Om 7 uur werden de 326 duiven in Blois gelost ! Met een Westenwind kwamen de duiven huiswaarts.

Om 13.23 uur viel bij Richard van den Bos te Stad aan’t Haringvliet de vale doffer met ringnummer 8-1133472 op de plank. Deze mooie doffer pakt hiermee niet alleen de 1e prijs in het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden, maar ook de 1e prijs in Rayon West van afdeling 5 tegen 1119 duiven.

Richard heeft de duif gekregen op een bon van Buck en Martijn de Kruijf. Richard is zeer tevreden met hun duiven omdat eerder dit jaar een andere duif van de Kruijf ook al een eerste in het samenspel won. Helaas is deze duif ook slachtoffer geworden op de laatste Vierzon.

In de stamboom van de 472 zit het beste van Willem de Bruin aangevuld met Stickers-Donkers, Steve Smits en Dirk van den Bulck.

Na de beruchte Vierzon waarvan hij een dag te laat kwam is dit pas weer de eerste prijs die hij vliegt.

Het heeft na Vierzon en de andere lastige vluchten in die periode, weken geduurd voordat de duiven weer een beetje op hun niveau terug kwamen, nadat er een enorm gat in vooral het doffer hok was geslagen. Met het resultaat van Blois is Richard daarom alleen maar erg blij en tevreden.

Op plaats 3 pakt hij zijn eerst getekende, de duivin met nummer 7-1244843 die ook bij de duifkampioenschappen hoge ogen gaat gooien.