Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 8 april 2022 | week 14

Voorwoord

Hoofdprijzen Grand Prix’s verstuurd
Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar deze week zijn alle gewonnen hoofdprijzen van de Grand Prix vluchten verzonden naar de winnaars. Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd! Als dit op de deurmat valt weet u alvast wat erin zit. Het is zelf te besteden dus is er vast iets moois, naar eigen idee, voor te kopen. Daarmee is de eerste editie van de NPO Grand Prix vluchten volledig afgerond. Er heeft evaluatie plaatsgevonden en deze bevindingen worden verwerkt in het programma voor de komende Grand Prix vluchten. Binnenkort volgt de informatie.
 
Nieuwe vlieggebieden
Praktisch alle afdelingen hebben inmiddels de vlieggebieden 2022 doorgegeven. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de afspraken die tijdens de laatste Ledenraad zijn gemaakt. Het belangrijkste punt hiervan is de richtlijn van 150 leden per vlieggebied voor Vitesse, Midfond en Jonge duiven. Er zijn nog enkele bespreekpunten, hierover is/wordt contact opgenomen met de betreffende afdelingen. De uitkomsten gelden voor de Nationale Kampioenschappen dus niet per definitie voor de Afdeling zelf. Daar is ruimte voor om dat het komende jaar met de leden te bespreken en vervolgens tot een indeling te komen die voldoet aan de 150 leden. Vanaf 2023 is er op dat gebied dan ook uniformiteit. Ik wil de afdelingen graag bedanken voor hun bijdrage om te komen tot de nieuwe gebieden. Nationale vlieggebieden die zo gelijkwaardig mogelijk zijn dragen bij aan ‘eerlijke’ duivensport. Per slot van rekening komen hier ook de Nationale Kampioenen uit voort.
 
Losplaatsen 2022
Dit onderwerp kost meer energie dan je zou vermoeden. Wij hebben nog een drietal bespreekpunten uitstaan bij de KBDB. Aanstaande dinsdag staat het opnieuw op de agenda van de KBDB is ons toegezegd. Met dat eindresultaat zullen wij het moeten doen. Inmiddels is er door het IWB gekeken naar mogelijke kruislossingen die de 11 afdelingsvliegprogramma’s opleveren. Er zijn enkele bespreekgevallen, maar het is een enorme verbetering ten opzichte van het verleden.

Het vliegseizoen staat alweer voor de deur, al zou je dat op dit moment met de weersomstandigheden niet denken. De hoogste tijd dus om de laatste losplaatsen vast te stellen. Wat wij in elk geval anders gaan doen dan wij tot dusver gedaan hebben, is zelf meer investeren in de plaatselijke buitenlandse contacten. Goodwill kweken gaat moelijker dan duiven kweken, maar is daarom niet onbelangrijk. Niet alleen vragen om vergunningen maar ook actief betrokken raken, verbinding zoeken! Begrip kweken, afspraken maken en deze nakomen.
 
Olympiade 2022
In deze nieuwsbrief informatie over de Olympiade van 12 tot en met 14 augustus in Roemenië. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. Wij zijn hier nog bezig met het vaststellen van de twee Sportploegen A (2019/2020) en B (2020/2021). Dat augustus niet het ideale moment is dat is wel duidelijk. Maar het moet toch nog steeds een eer zijn om voor je land uit te mogen komen en de titel 1e, 2e, of 3e Olympiade duif te mogen voeren. Overigens worden deze titels alleen vergeven als de duiven daadwerkelijk deelnemen. Laat er geen misverstand ontstaan: de duiven mogen gewoon in de rui zijn, als dat dan al aan de orde is. Ze worden niet gekeurd, maar zitten er op basis van de geleverde prestaties en worden op basis daarvan geklasseerd. Er moeten nog enkele leden reageren of ze wel/niet willen deelnemen. Volgende week worden de eindstanden gepubliceerd dus laat van u horen!
 
Fijn weekend!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Foto's huldiging kampioenen

 

WEDSTRIJDEN

Huldigingen Kampioenen en winnaars NPO Grand Prix’s

 



Zaterdag 26 maart was het zover: de huldiging van de winnaars van de eerste editie van de NPO Grand Prix vluchten. Dat stond niet alleen op het programma, ook de kampioenen  van de Ladies League van 2021 en de Jeugdkampioenen van 2020 en 2021 waren op deze dag uitgenodigd. In totaal waren er voor deze huldigingen 270 personen naar zaal Verploegen in Wijchen gekomen. Een volle zaal die tegelijk ook een mooie uitstraling had met dit gemêleerde gezelschap. Wij hebben het allemaal in ons midden in de duivensport, alle leeftijden en allerlei pluimage, prachtig!

NPO voorzitter Ben Geerink heeft ze hartelijk welkom geheten en gaf aan verheugd te zijn dat het eindelijk mogelijk is om de winnaars van de verschillende disciplines in het zonnetje te zetten. Hij merkte wel op dat corona er nog steeds is en voorzichtigheid geboden, dus geen handen schudden maar een boks is een prima vervanging om elkaar te feliciteren.
 
Als eerste werden de jeugdleden gehuldigd. Deze taak nam André van der Wiel op zich. Op de voor hem bekende wijze had hij voor iedereen een woordje. Mooi om te zien dat zoveel jonge mensen genieten van de duivensport. Na deze prijsuitreiking gingen de jeugdkampioenen met Gerard Koopman naar een andere zaal. Daar mochten ze vragen stellen aan Gerard Koopman en daar is gretig gebruik van gemaakt. Mooi te horen dat Gerard zich goed kon verplaatsen in de jeugd en zelf terugblikte op zijn eigen jeugd als voorbeeld en inspiratie. Terwijl de jeugd in gesprek was met kampioen Gerard Koopman ging het in de grote feestzaal verder met de huldiging van de kampioenen van de Ladies League. Het was een kleurrijk geheel, mooie ereprijzen, bloemen en cadeaus. Niets was aan een toeval overgelaten door de animator vanuit het bestuur, Annette Espeldoorn. Ook deze huldiging nam André van der Wiel voor zijn rekening. Regelmatig was er de nodige hilariteit op het podium. De Ladies League is een aanwinst voor de duivensport.
 
Vervolgens waren de winnaars van de NPO Grand Prix vluchten aan de beurt. De NPO Grand Prix vluchten het nieuwe initiatief van de NPO en het Spoor der Kampioenen. De eerste editie heeft veel prachtige voorbeschouwingen en leuke verhalen over de winnaars van de Grand Prix opgeleverd. Het geheel is samengevat in een kleurrijk boekwerk. Als ereprijs voor de eerste 3 per sector en de eerste van de afdeling, als er geen sectorvlucht is, is een speciaal klein bronzen duifje ontworpen. Een mooie herinnering waarvoor in elke kamer wel een plekje te vinden is.

Van de sponsoren waren Koehoorn en  Mierel aanwezig om persoonlijk een bijdrage te leveren aan de huldiging van de winnaars van de door heb gesponsorde Grand Prix. De overige Grand Prix winnaars zijn door NPO bestuursleden gehuldigd. Na al deze huldigingen was het de hoogste tijd om aan de inwendige mens te denken. Met een heerlijk koud- en warm buffet was daar goed voor gezorgd. Nadat er daarna nog genoten kon worden van een dessert buffet kwam er een einde aan een feestelijke middag.

 

                                          

Foto's huldiging Jeugd
Jaarboek Grand Prix - Deel I
Jaarboek Grand Prix - Deel II
Prijzen Grand Prix vluchten
 

MIJMERINGEN

Verliezen met jonge duiven (2)

Inleiding
Het tegengaan van verliezen op jonge duiven concoursen is een speerpunt van het NPO beleid. De reden ligt voor de hand. Uit het oogpunt van welzijn van onze duiven, spelplezier voor de liefhebber, behoud van leden en maatschappelijke acceptatie is overhouden van onze jonge duiven een groot goed. Er is met liefhebbers, IWB en WOWD gesproken over de oorzaken en de conclusie was dat er niet een enkele oorzaak is aan te wijzen. Vaak is het een optelsom van mogelijke oorzaken welke debet zijn aan de verliezen. Zo viel vorig jaar het opleer programma door slecht weer in juni grotendeels letterlijk in het water. Naast weersomstandigheden kunnen ook kinderziektes, te weinig selectief kweekbeleid, overbevolking en stress gedurende de eerste vluchten een rol spelen. Niet eenvoudig dus om een oplossing voor dit probleem aan te wijzen. Kort samengevat; er is geen simpele oplossing.

Beleid NPO Bestuur
Het NPO Bestuur ziet het jonge duivenspel als een onlosmakelijk onderdeel van de duivensport en blijft zoeken naar oplossingen. Mooie concoursen met jonge duiven komen terug als we erin slagen deelname te stimuleren en dat gaat alleen lukken als de trend gekeerd wordt dat steeds meer liefhebbers de jonge duivenvluchten links laten liggen. Op basis van de bevindingen zijn er in 2021 een aantal aanbevelingen gedaan welke kort samengevat luiden;

  • Zorg ervoor dat de jonge duiven gezond aan de start verschijnen en organiseer dat tijdig in verenigingsverband
  • Zorg voor een flexibel opleer programma met meerdere instapmomenten omdat de praktijk leert dat de meeste verliezen te betreuren zijn op de eerste vluchten. De vliegprogramma’s voorzien inmiddels in een flexibel opleer programma
  • Wees alert op weersomstandigheden welke als risicovol worden gezien en als zodanig ook zijn omschreven in de Risico Tabel Lossingen en bij twijfel niet lossen. Speel en leer op alleen als het kan!

Daarnaast gaan we de komende jaren data verzamelen tijdens de transporten van de jonge duiven in het kader van het certificeren van het transport en transportmiddelen. Kort samengevat: het NPO Bestuur heeft maatregelen genomen en zet het onderzoek naar oorzaken voort.

Verduisteren en oosten wind
Willem de Bruijn, bekend duivenliefhebber, heeft recent in zijn column in de Duif een bijdrage geleverd aan de discussie door in te zoomen op het effect van verduisteren en oostenwind. Klik hier om de bijdrage van Willem de Bruijn in de Duif te lezen. Zoals WdB al constateert is het effect van verduisteren op het oriëntatie vermogen van duiven niet bekend. Heeft het effect en zo ja in welke mate is het problematisch. Ervaringen uit de praktijk geven geen eenduidig antwoord. Er zijn verduisterde jonge duiven welke prima naar huis komen en niet verduisterde jonge duiven welke achterblijven. Ook over de duur van verduisteren verschillen de meningen. Er zijn liefhebbers die verduisteren van 1 april of nog eerder tot de langste dag en er zijn ook liefhebbers die het beperken tot maximaal 6 weken. Wat prestaties betreft lijkt het niet veel verschil te maken. Na de langste dag wordt er al dan niet bijgelicht. Het verduisteren en bijlichten heeft als doel om de rui te vertragen want met ruiende duiven is amper prijs te winnen op de wedvluchten. Dat verduisteren en bijlichten de rui beïnvloed weten we uit de praktijk. Wat het effect is op het oriëntatie vermogen of gezondheid van de duiven is nog niet eenduidig aangetoond.

Oostenwind is voor jonge duiven problematisch zoals we uit ervaring weten. Vaak gaan wedvluchten dan heel moeizaam. Over historisch perspectief gesproken. Een uitslag uit het archief van 1973 toont een jonge duivenvlucht van circa 140 km met OZO wind. 4 uur na de eerste duif was circa 20% thuis. Dus dat vroeger alles beter was of dat verliezen toen niet voorkwamen klopt niet. Ons geheugen laat ons wat dat betreft regelmatig in de steek en van nature vergeten we nare ervaringen het liefst zo snel mogelijk. In de Risico Tabel Lossingen worden de problemen met oostenwind onderkend. De RTL geeft code Rood voor: Wind tussen Z en O + lossing zuid van Brussel en west van Brussel-Parijs. Bij (zuid)oosten wind richten veel liefhebbers geen jonge duiven af en of nemen niet deel aan wedvluchten met de jonge duiven en dat lijkt een verstandige keuze.

Wat valt ervan te leren
Terug naar de bespiegelingen van WdB en dan vooral de vraag wat kunnen we er beleidsmatig mee. Bij het oplossen van de verliezen van de jonge duiven blijven veel vragen nog onbeantwoord, anderzijds weerhoud er ons niets van besluiten te nemen als we menen dat dit helpt het probleem op te lossen. Als we tot de conclusie komen dat (zuid)oostenwinden te risicovol zijn voor met name jonge duiven dan kunnen we de Risico Tabel Lossingen aanscherpen en jonge duivenvluchten verbieden met dergelijke winden. Dat is een duidelijke keuze en voor iedereen duidelijk. En dan gaan er gegarandeerd geen jonge duiven meer verloren met (zuid)oostenwind. Niet op de africhtingen of eerste vluchten en niet op de laatste vluchten. Door duidelijke prioriteiten te stellen en keuzes te maken kunnen we in ieder geval een deel van de problematiek oplossen.

WdB oppert in zijn bijdrage om het jonge duivenseizoen twee weken eerder te beëindigen. Niet 10 september zoals nu het geval is in Nederland en België maar eind augustus. Daar valt wat voor te zeggen want ondanks dat we de effecten van verduisteren en bijlichten nog niet helemaal begrijpen zou eerder stoppen betekenen dat we minder lang de natuurlijke ruicyclus hoeven te vertragen. Dus wat het effect ook moge zijn, je mag redelijkerwijs verwachten dat het minder zal zijn als we eerder stoppen. Om een gelijk aantal vluchten te behouden zouden we dan wel 2 weken eerder moeten beginnen waar de trend de afgelopen jaren is geweest om wat later i.p.v. eerder te beginnen met de jonge duivenvluchten.

Het vervolg
Het NPO Bestuur zet het onderzoek voort om de verliezen met jonge duiven te beperken. Alle bijdragen zijn daarbij welkom. We moeten elkaar scherp houden en ook niet aarzelen om soms verregaande besluiten voor te stellen en te nemen als we menen daarmee een stap in de goede richting te zetten. Het welzijn van onze jonge duiven en de toekomst van onze sport varen daar uiteindelijk wel bij.

Het NPO Bestuur houdt zich aanbevolen voor bijdragen om het jonge duivenspel een flinke impuls te geven met minder verliezen. De bijdrage van Willem de Bruijn is een mooi voorbeeld over hoe we de discussie verder vorm kunnen geven. Wie pakt de handschoen op om ook een bijdrage te leveren?

                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Oproep voor kandidaten Olympiade commissie


Wij gaan in januari 2024 de Olympiade organiseren. Het NPO-Bestuur wil een evenement neerzetten door en voor duivenliefhebbers en hun gezinnen. Plezier beleven aan mooie duivensport, een evenement gericht op de liefhebber en zijn gezin en promotie van de duivensport staan voorop. De Olympiade is ook een unieke kans om onze sport onder de aandacht te brengen van het grote publiek en stevig op de kaart te zetten. We kunnen prachtige, soms zelfs heroïsche verhalen vertellen over de prestaties van onze duiven en het plezier wat we eraan beleven. Laten we dat dan ook doen en de Olympiade hiervoor gebruiken als platform. Dat is in het kort hoe we de Olympiade voor ons zien. Nu moeten we het nog organiseren.
 
Het NPO-Bestuur doet een oproep aan kandidaten voor de Olympiade commissie. Vanuit het NPO-Bestuur zullen Annette Espeldoorn, Hans van Dijk en Gerard van de Aast zitting nemen in de Olympiade commissie. We zoeken enthousiaste liefhebbers die zich willen inzetten voor het op de kaart zetten van de duivensport. Het werk in de commissie zal zich vooral richten op promotie van de duivensport en het betrekken van de Nederlandse liefhebber en zijn gezin bij het evenement. Formele aangelegenheden die horen bij een Olympiade zoals het FCI congres laten we verzorgen door een professionele partij.
 
Dus wil je je inzetten voor de toekomst van de duivensport meld je dan aan. Naast dat het een goed doel dient is het ook leuk om met een groep liefhebbers iets moois neer te zetten. Aanmelden kan tot 7 april door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Olympiade commissie. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een gesprek. Uiteraard willen we ook graag dat dames zich aanmelden. 
 

Terug naar inhoudsopgave

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

OLYMPIADE

Olympiade 2022 Roemenië 


Hieronder vindt u de link naar meer informatie over de Olympiade in Roemenië en een verzoek vanuit de organisatie om de Olympiade te promoten: 

Dear friends of pigeon sport,

We are pleased to inform you that there is a new article on our website about the surprises during the Racing Pigeon Olympiad 2022. If you are curious, you can find more informations on our website: https://www.olympiad.ro/the-37th-olympiad-of-racing-pigeons-a-fabulous-and-full-of-surprises-event/ . We would really appreciate if you would help us promoting this event by sharing it on Social Media or so.

Thank you!

=================================================================================

Dear friends of pigeon sport,

We are pleased to inform you that Herbost is our Media Partner. They started to promote us and a first step is that they published an article with Mr. President - Tunduc Marius. If you are curious, you can find the interview both on our facebook page https://www.facebook.com/Olympiad.ro and on the Racing Pigeon Olympiad website: https://www.olympiad.ro/interview-with-mr-marius-tunduc-published-in-herbots-one-of-the-most-prestigious-platfrom-from-the-world-the-partner-of-the-racing-pigeons-olympiad/. We would appreciate if you would help us with a share.

Thank you!

 

OLYMPIADE

Stand huren tijdens Olympiade 2022 


De voorbereidingen voor de Olympiade 2022 zijn in volle gang. Onderstaand bericht hebben we ontvangen van de organisatie: 

Dear friends of pigeon sports,

The rental of the exhibition stands for the Racing Pigeon Olympiad 2022 is in progress! The exhibitors started to book their desired place, so they can display their products during the event. Hurry up and book a place, they’re selling fast! The deadline is April 30, 2022. You can place an order by accessing this link: https://www.olympiad.ro/shop/index.php?lang=en-US .

Step 1 is to create an account. Step 2 is choosing the hall (A, B, C, D), the desired size and location.After that, there are 3 options:

  • Classic exhibition stand (we provide you the structure and the basic electrical connection)
  • Own exhibition stand
  • Possibility to order the exhibition stand from a romanian supplier (we will put you in touch with our supplier)

Finally you can also choose accessories or utilities and that’s it! Do not forget to click on “Save” button and you will have a short summary of your order. Take advantage of this great opportunity to expose your products and pigeons at the most important event in the world!

Good luck!

Adina 
Secretary of the National Romanian Federation of Pigeon Fanciers

 

 

RUBRIEK

Terugblik op prijsuitreiking Jeugd Peetvader Competitie CC Eindhoven

Door André van de Wiel 

Op zaterdag 2 april was de prijsuitreiking voor de deelnemers aan de Jeugd Peetvader Competitie van de CC Eindhoven. Elk jaar kunnen kinderen, kleinkinderen, vriendjes of vriendinnetjes met vier duiven deelnemen aan de natoervluchten. Onder leiding van Jo van Buul en Karin van de Water werd er een mooie wedstrijd georganiseerd met als hoogtepunt de prijsuitreiking. Op deze dag was er naast de uitreiking van de trofeeën ook een kleurwedstrijd en een loterij waarbij iedereen speciale kinderprijzen kon winnen. Het was jammer dat er deze keer een flink aantal afzeggingen waren en de thuisblijvers hadden ongelijk getuige de vele blijde gezichten van de winnaars!




                                                                                                                                    Terug naar inhoudsopgave

 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen


Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 
 

GPS Auctions


Overig


Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen van verenigingen of afdelingen en verkopen voor het goede doel die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen. Particuliere verkopen of veilingen kunnen worden opgenomen tegen een speciaal advertentietarief. Neem contact op met het NPO Bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen

 
Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.


Vragen van de week

Ik ben ringenadministrateur van de vereniging. Nu word ik regelmatig gebeld door een niet-duivenhouder die een duif heeft opgevangen. Wat nu?
 
Er worden regelmatig duiven opgevangen en gemeld door personen die zelf geen duiven hebben. De contactgegevens van de eigenaar worden hen dan verstrekt. Het lukt niet altijd contact te krijgen met de eigenaar van de duif of de eigenaar biedt helaas geen oplossing. De niet-duivenhouders blijven dan met de duif zitten. In dat geval wordt men doorverwezen naar de ringenadministrateur van de dichtstbijzijnde vereniging. Het bureau deelt de niet-duivenhouder mede dat er bij de vereniging over het algemeen wel iemand bereid is om de verzorging en melding van de duif over te nemen. U kunt vervolgens kijken welk lid het dichtst bij de niet-duivenhouder in de buurt woont of wie in de gelegenheid is de duif bij die persoon op te halen of een andere afspraak te maken met de betreffende persoon.
 

Antwoord op veelgestelde vragen
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 7 april 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 


NPO BUREAU

Nieuws over de Golden Classic Marathon


Voortbouwend op het succes van de Golden Classic Marathon 2021 met een prijzenpot van € 12.000,- gaan we er ook dit jaar weer iets moois van maken. Graag willen we alle deelnemers van voorgaande jaren bedanken voor hun tips, opbouwende kritiek, alle positieve- en enthousiaste reacties.
Lees hier verder
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Postduivenvereniging De Zwaluw, Expositie PV De Zwaluw 1951-2021 ,19 maart t/m 19 juni 2022
  • Online prijsuitreiking Afdeling 10 en 11, zaterdag 9 april om 19.30 uur op www.topduif.nl 
  • Open huis PV De Zwaluw (Oudewater) vrijdag 6 mei 2022 vanaf 20.00 uur
    Voor alle (oud)leden, sponsors en bestuurders en andere betrokkenen. Tijdens dit open huis vieren wij ons 101 jarig bestaan. Locatie: clubgebouw van P.V. De Zwaluw, Touwslag 1 te Oudewater 
     
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40