Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 1 april 2022 | week 13

Voorwoord

Huldiging winnaars NPO Grand Prix vluchten, Jeugd en Ladies League
Afgelopen zaterdag zijn de winnaars van de eerste editie van de NPO Grand Prix vluchten, de jeugdkampioenen en kampioenen van de Ladies League gehuldigd. De prima opkomst van dit gemêleerde gezelschap leverde een gezellige middag op. Fijn dat dit heeft kunnen plaatsvinden. Een verslag van deze middag kunt u lezen in deze nieuwsbrief. Uiteraard was er voor iedereen een jaarboek van de NPO Grand Prix vluchten beschikbaar. Een prachtig naslagwerk over de eerste jaargang. Natuurlijk staat dit jaarboek ook in deze Op (de) Hoogte. Vandaag foto’s van de Ladies League en de NPO Grand Prix’s. Volgende week een mooie serie foto’s van de jeugdkampioenen.
 
Winnaars hoofdprijzen Grand Prix vluchten
Op dit moment wordt er gewerkt aan het versturen van de gewonnen hoofdprijzen. Deze worden uitgekeerd in de vorm van cadeaubonnen. Het gaat om een totaalbedrag van €23.000 dat zo goed mogelijk verdeeld is onder de winnaars. Uitgangspunt daarbij was dat elke prijs  een aantrekkelijke bedrag oplevert. In de basis zijn er 7 prijzen per sector/afdeling. Dat het er niet altijd 7 zijn heeft te maken met het aantal duiven die gezet zijn in een sector/afdeling. De afspraak was dat één liefhebber één hoofdprijs kon winnen, en wel op de plaatsen 1, 5, 10, 50, 100, 250, 500 en uiteraard als de 1e niet gezet is de 2e etc. Alle winnaars van harte gefeliciteerd en koop een mooie herinnering voor de gewonnen Grand Prix prijs!
 
Juiste gegevens in ledenbestand
Bij het mooie weer van de afgelopen maand zijn veel van onze leden al op pad geweest met de duiven. Dit om ze op te leren voor het aankomende vliegseizoen. Nu zult u vast denken: "Wat heeft dat nu met juiste gegevens in het ledenbestand te maken?". Niets, maar ook alles. Duiven die niet rechtstreeks het hok weten te bereiken zullen wellicht ergens binnenlopen. Degene die de opgevangen duif wil melden ziet bij het betreffende ringnummer op de NPO site uw telefoonnummer en woonplaats. Het is dus erg belangrijk dat het juiste telefoonnummer bij uw gegevens staat. De start van een nieuw seizoen is bij uitstek het moment om dat te updaten als er wijzigingen zijn. Er ligt hiervoor een taak bij de ledenadministrateur van uw vereniging, hij/zij heeft normaal het laatste actieve telefoonnummer en kan het gemakkelijk bijwerken. Uiteraard kunt u zelf ook snel zien of uw gegevens nog up- to-date zijn. Inloggen bij mijn.duivensportbond.nl geeft u het overzicht van uw geregistreerde gegevens. Ook bij het invoeren van een ringnummer van één van uw duiven ziet u of uw telefoonnummer juist is. Check ook uw e-mailadres, dit is van belang als iemand er voor kiest om niet te bellen maar u een mail te sturen. Alles in het belang van het welzijn van onze duiven. Ook onze bereikbaarheid voor niet leden is belangrijk en uiteraard heeft het ook alles met de uitstraling van onze mooie sport te maken.
 
NPO Cloud
In deze nieuwsbrief ook belangrijke informatie over de NPO Cloud. Het gaat over contactpersonen voor UDP bestanden, het invoeren van de ent-datum en verenigingen die mee willen werken aan het testen van de NPO Cloud. Belangrijk voor de toekomst van onze duivensport, dus graag bijdragen aan het laten slagen van deze stappen in het proces.

Fijn weekend toegewenst!

 
Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Huldigingen Kampioenen en winnaars NPO Grand Prix’s

 



Zaterdag 26 maart was het zover: de huldiging van de winnaars van de eerste editie van de NPO Grand Prix vluchten. Dat stond niet alleen op het programma, ook de kampioenen  van de Ladies League van 2021 en de Jeugdkampioenen van 2020 en 2021 waren op deze dag uitgenodigd. In totaal waren er voor deze huldigingen 270 personen naar zaal Verploegen in Wijchen gekomen. Een volle zaal die tegelijk ook een mooie uitstraling had met dit gemêleerde gezelschap. Wij hebben het allemaal in ons midden in de duivensport, alle leeftijden en allerlei pluimage, prachtig!

NPO voorzitter Ben Geerink heeft ze hartelijk welkom geheten en gaf aan verheugd te zijn dat het eindelijk mogelijk is om de winnaars van de verschillende disciplines in het zonnetje te zetten. Hij merkte wel op dat corona er nog steeds is en voorzichtigheid geboden, dus geen handen schudden maar een boks is een prima vervanging om elkaar te feliciteren.
 
Als eerste werden de jeugdleden gehuldigd. Deze taak nam André van der Wiel op zich. Op de voor hem bekende wijze had hij voor iedereen een woordje. Mooi om te zien dat zoveel jonge mensen genieten van de duivensport. Na deze prijsuitreiking gingen de jeugdkampioenen met Gerard Koopman naar een andere zaal. Daar mochten ze vragen stellen aan Gerard Koopman en daar is gretig gebruik van gemaakt. Mooi te horen dat Gerard zich goed kon verplaatsen in de jeugd en zelf terugblikte op zijn eigen jeugd als voorbeeld en inspiratie. Terwijl de jeugd in gesprek was met kampioen Gerard Koopman ging het in de grote feestzaal verder met de huldiging van de kampioenen van de Ladies League. Het was een kleurrijk geheel, mooie ereprijzen, bloemen en cadeaus. Niets was aan een toeval overgelaten door de animator vanuit het bestuur, Annette Espeldoorn. Ook deze huldiging nam André van der Wiel voor zijn rekening. Regelmatig was er de nodige hilariteit op het podium. De Ladies League is een aanwinst voor de duivensport.
 
Vervolgens waren de winnaars van de NPO Grand Prix vluchten aan de beurt. De NPO Grand Prix vluchten het nieuwe initiatief van de NPO en het Spoor der Kampioenen. De eerste editie heeft veel prachtige voorbeschouwingen en leuke verhalen over de winnaars van de Grand Prix opgeleverd. Het geheel is samengevat in een kleurrijk boekwerk. Als ereprijs voor de eerste 3 per sector en de eerste van de afdeling, als er geen sectorvlucht is, is een speciaal klein bronzen duifje ontworpen. Een mooie herinnering waarvoor in elke kamer wel een plekje te vinden is.

Van de sponsoren waren Koehoorn en  Mierel aanwezig om persoonlijk een bijdrage te leveren aan de huldiging van de winnaars van de door heb gesponsorde Grand Prix. De overige Grand Prix winnaars zijn door NPO bestuursleden gehuldigd. Na al deze huldigingen was het de hoogste tijd om aan de inwendige mens te denken. Met een heerlijk koud- en warm buffet was daar goed voor gezorgd. Nadat er daarna nog genoten kon worden van een dessert buffet kwam er een einde aan een feestelijke middag.

 

                                          

Jaarboek Grand Prix - Deel I
Jaarboek Grand Prix - Deel II
Prijzen Grand Prix vluchten
Foto's huldiging Ladies League
 

MIJMERINGEN

Democratie in de duivensport

Door Menko Rittersma

De duivensport in Nederland wordt beoefend door mensen die zich hebben verenigd in een plaatselijke duivenvereniging, een afdeling en landelijk in de NPO. Daarnaast is men veelal lid van een samenspel, een fondclub enzovoort. De drie organisatielagen basisvereniging, afdeling en NPO zijn zo ingericht dat leden de uiteindelijke zeggenschap hebben; democratie dus. De vereniging is er voor en door de leden. Of leden het ook zo ervaren is de vraag. De ledenbetrokkenheid lijkt af te nemen. Waar komt dat door, tegen welke problemen lopen we aan, hoe uniek is de duivensport daarin en wat zijn mogelijke oplossingen? Daarover gaat deze editie van Mijmeringen.
 
In de gedachte van de wetgever behoort de uiteindelijke macht binnen verenigingen te liggen bij de leden. In de duivensport gaat het dan om de leden van de basisvereniging, de afgevaardigden die dezelfde leden vertegenwoordigen in de afdeling en de afgevaardigden van de afdelingen en sectieleden in de NPO ledenraad. In de jaarlijks te houden en wettelijk verplichte ledenvergadering legt het andere verplichte orgaan van de vereniging – het bestuur – verantwoording af aan de leden over het gevoerde beleid en wordt nieuw beleid besproken en vastgesteld.  Leden en bestuur zijn de twee verplichte organen binnen elke vereniging met ieder hun eigen positie en taak. Voor elke gezonde vereniging is het essentieel dat beide bemenst zijn, die positie pakken en hun taken serieus nemen. Als we kijken naar de opkomst bij vergaderingen en hoe moeilijk het is om commissie- en bestuursleden te vinden moeten we concluderen dat de duivensport hier een uitdaging heeft.
 
Algemeen bekend is dat het vinden van vrijwilligers tegenwoordig lastig is. De duivensport is hierin geen uitzondering. Ook de plaatselijke volleybalclub heeft vaak moeite met het vinden van een penningmeester. Naast het steeds moeilijker kunnen vinden van bestuursleden is ook de betrokkenheid van leden bij de vereniging in zijn algemeenheid niet meer wat het wel geweest is. De opkomst bij vergaderingen, het vervullen van taken in commissies, het bijdragen aan een schoon gebouw, het staat allemaal onder druk. Soms moeten de jaarlijks verplichte vergaderingen zelfs worden afgelast omdat er onvoldoende opkomst is om besluiten te kunnen nemen.  
 
Deze afnemende ledenbetrokkenheid gaat, gek genoeg, gepaard met een schijnbaar grote betrokkenheid van sommige leden via met name sociale media en columns en blogs op internet. Vaak is men slecht op de hoogte van de feiten en is de kritiek zelden opbouwend van toon of gestoeld op eigen belang. Ook dit is een maatschappelijk fenomeen. In de duivensport is mij opgevallen dat leden die goed spelen met hun duiven en/of commercieel een podium hebben daaruit afleiden dat zij overal verstand van hebben. Dit fenomeen zien we overigens ook in andere sporten, zoals het voetbal. Natuurlijk mag ieder lid zijn mening uiten, maar is het teveel gevraagd dat je voordat je dat doet eerst de voorstellen en stukken  leest en je betrokkenheid toont door een vergadering te bezoeken of zitting te nemen in een commissie? Of in plaats van vele uren te spenderen aan het leveren van kritiek via Facebook of je blog op bestuurders en lossingsfunctionarissen zelf de handen eens uit de mouwen te steken? Er wordt dus enerzijds massaal aan de zijlaan gestaan als het gaat om het pakken van verantwoordelijkheid en anderzijds lijkt de kritiek toe te nemen op de weinigen die deze verantwoordelijkheid wél pakken. Ook dit is van alle tijden blijkens het  welbekende spreekwoord “De beste stuurlui staan aan wal.”
Eerdere pogingen om de betrokkenheid van de liefhebber bij het beleid te vergroten zijn mislukt. Recent is het geprobeerd via de Secties. Er was weinig tot geen interesse bij de liefhebbers. Het aantal liefhebbers dat zich uit eigen beweging heeft aangemeld bij de Secties was minder dan 10%. Het toenmalige NPO Bestuur heeft vervolgens liefhebbers maar ingedeeld bij een Sectie. Vrijwel alle Secties hebben te maken gehad met een groot verloop in het bestuur. In de praktijk is het lastig gebleken om kwalitatief goede besturen te formeren en te behouden. De opkomst van leden in de Sectievergaderingen was zeer laag waardoor een handvol liefhebbers het debat domineerde.  
 
Dit NPO Bestuur heeft de afdelingen de ruggengraat genoemd van de duivensport. Niet zonder reden: zonder de inzet van de vrijwilligers van de afdeling geen vluchten en dus geen duivensport. Zo simpel is het. Maar ook verenigingstaken zoals het inkorven en het bemensen van de bar en op landelijk niveau het bepalen van toekomstbestendig en verstandig beleid, zijn voor de duivensport van groot belang. De betrokkenheid van leden is op alle niveaus noodzakelijk voor toekomstbestendige duivensport. Hoe zouden we de betrokkenheid van leden kunnen vergroten?
 
Praktische en vaak eenvoudige oplossingen kunnen de betrokkenheid van leden al vergroten. Tijdig publiceren van vergaderstukken en tijdig vergaderen op vereniging en afdeling niveau zijn hiervan voorbeelden. Als je pas vergadert als besluiten al een feit zijn dan zijn die besluiten een mededeling voor leden en komt er van meedenken niets terecht.
 
Structurele oplossingen om de betrokkenheid van liefhebbers te vergroten moeten we ook overwegen. Wellicht moeten we op afdelingsniveau de ruimte geven om te vergaderen met CC’s, Samenspelen en Kringen. Misschien zijn er ook slimme digitale manieren te bedenken. De gedachte daarachter is dat hoe laagdrempeliger je betrokkenheid van leden en verenigingen kunt maken hoe groter de opkomst en deelname zal zijn. Zo maar een paar voorbeelden om de betrokkenheid te vergroten.  
 
Het NPO Bestuur gaat verder nadenken, samen met de afdelingen, over de vraag hoe we de ledenbetrokkenheid kunnen verhogen. Dit stuk is daartoe een startpunt. We zouden graag suggesties krijgen welke mogelijkheden u ziet om de betrokkenheid van leden te verhogen. Denkt u mee? Suggesties kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp: democratie.
 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Oproep voor kandidaten Olympiade commissie


Wij gaan in januari 2024 de Olympiade organiseren. Het NPO-Bestuur wil een evenement neerzetten door en voor duivenliefhebbers en hun gezinnen. Plezier beleven aan mooie duivensport, een evenement gericht op de liefhebber en zijn gezin en promotie van de duivensport staan voorop. De Olympiade is ook een unieke kans om onze sport onder de aandacht te brengen van het grote publiek en stevig op de kaart te zetten. We kunnen prachtige, soms zelfs heroïsche verhalen vertellen over de prestaties van onze duiven en het plezier wat we eraan beleven. Laten we dat dan ook doen en de Olympiade hiervoor gebruiken als platform. Dat is in het kort hoe we de Olympiade voor ons zien. Nu moeten we het nog organiseren.
 
Het NPO-Bestuur doet een oproep aan kandidaten voor de Olympiade commissie. Vanuit het NPO-Bestuur zullen Annette Espeldoorn, Hans van Dijk en Gerard van de Aast zitting nemen in de Olympiade commissie. We zoeken enthousiaste liefhebbers die zich willen inzetten voor het op de kaart zetten van de duivensport. Het werk in de commissie zal zich vooral richten op promotie van de duivensport en het betrekken van de Nederlandse liefhebber en zijn gezin bij het evenement. Formele aangelegenheden die horen bij een Olympiade zoals het FCI congres laten we verzorgen door een professionele partij.
 
Dus wil je je inzetten voor de toekomst van de duivensport meld je dan aan. Naast dat het een goed doel dient is het ook leuk om met een groep liefhebbers iets moois neer te zetten. Aanmelden kan tot 7 april door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Olympiade commissie. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een gesprek. Uiteraard willen we ook graag dat dames zich aanmelden. 
 

Terug naar inhoudsopgave

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

NPO BESTUUR

NPO Cloud 


Eind 2020 is gestart met de ontwikkeling van de NPO-Cloud. Op dit moment is de NPO zelfregulerend. Om dit te kunnen blijven, is het van belang dat de NPO-Cloud in gang gezet gaat worden. Eventuele vragen vanuit de overheid met betrekking tot het transport van onze duiven, kunnen wij met de gegevens uit de Cloud dan beantwoorden. Het gaat hierbij o.a. om: welke duiven zitten in het transport, hebben de duiven, die in het transport zitten, een geldige enting.

De ontwikkeling van de NPO-Cloud is bijna afgerond. We streven ernaar om de Cloud bij het begin van de midfond-vluchten (half mei) operationeel te hebben. Om dit te kunnen realiseren, moet er de komende tijd nog een flink aantal zaken geregeld worden. De medewerking van u allen is hierbij essentieel.

Wat moet er als eerste geregeld worden:

1. Contactpersoon UDP bestanden
In de NPO ledenadministratie is een nieuwe functie toegevoegd: contactpersoon UDP bestanden. Wij vragen alle verenigingen deze functie toe te wijzen aan één of meerdere leden binnen uw vereniging. Verstandig is om deze functie bij meerdere leden onder te brengen, en dan met name bij degene die zorgen voor het insturen van de UDP bestanden naar de betreffende rekenaars. Vanaf half mei moeten de bestanden ook ingestuurd worden bij de NPO-Cloud. Wij verzoeken de verenigingen dit uiterlijk 16 april a.s. geregeld te hebben.

2. Ent-datum inbrengen in de applicatiesoftware
We verzoeken verenigingen de ent-datum van de duiven in te brengen in de applicatiesoftware, die in uw vereniging gebruikt wordt (Autokon/Winver, Rekenaar, DAS2015, PrSYS.) Deze ent-datum kan door middel van het uploaden van een UDP bestand in de NPO-Cloud worden ingelezen. U ontvangt nog bericht hoe en vanaf wanneer u deze bestanden kunt gaan uploaden.

Hoe u de ent-datum op de gemakkelijkste manier kunt inbrengen in de applicatiesoftware, kunt u navragen bij de leverancier van de applicatiesoftware. Het is verstandig om hier nu al mee te beginnen, zodat u bij het operationeel worden van de NPO-Cloud klaar bent om ermee aan de slag te gaan.

3. Verenigingen die vóór de ingebruikname van de NPO-Cloud mee willen werken om te testen
Verder zijn wij op zoek naar een tiental verenigingen die, vanaf het begin van het seizoen (23 april), tot aan het operationeel zijn van de NPO Cloud, bereid zijn hun medewerking te verlenen om alvast mee te testen en hun UDP bestanden wekelijks in te sturen. Verenigingen die hieraan mee willen werken, zullen vooraf worden geïnstrueerd. Verenigingen kunnen zich opgeven tot 9 april a.s. door het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de mail graag vermelden welke applicatiesoftware u gebruikt.

We hebben aan de applicatie software bouwers gevraagd of ze een e-mailadres in hun software willen verwerken zodat de bestanden zonder veel extra handelingen ingestuurd kunnen worden. Deze eerste stappen moeten ervoor zorgen dat de implementering van de NPO-Cloud zo soepel mogelijk verloopt.

 

NPO BESTUUR

Toelating Benzing M2 en thuisafslag voor Benzing


Bestuur NPO heeft besloten het nieuwe Benzing M2 systeem toe te laten voor Nederland. Tevens heeft bestuur NPO besloten de thuisafslag voor Benzing toe te laten. Hierdoor komt er nieuwe software voor de verschillende Benzing systemen.  

De volgende softwareversies zijn nu verplicht op de Benzing systemen:

Benzing M1 V04.32
Benzing M2 V1.9
Benzing M3 V1.9
Benzing Clubsyteem V4.7

 


IN MEMORIAM

Herman van der Velden 8 maart 1934 – 19 maart 2022

Door bestuur Marathon Noord 

Herman was in 1974 samen met o.a. Jo Hendriks, Jan te Pas en Hans Eijerkamp één van de oprichters van Stichting Marathon Noord. Vanaf de oprichting is hij bestuurslid geweest, inmiddels dus al 48 jaar lang. Binnen het bestuur heeft hij afwisselend alle functies vervuld. Hij was zowel voorzitter als penningmeester en secretaris en de laatste jaren adviserend bestuurslid. Herman was een op en top promotor voor Marathon Noord en heeft zijn sporen dan ook meer dan verdiend.

Het verlies van zijn vrouw Helly viel hem zwaar maar hij kon op de jaarlijkse feestmiddag bij De Kruisberg te Doetinchem nog altijd erg genieten. Hij was er trots op dat SMN is uitgegroeid tot een florerende organisatie en vulde de middag altijd weer met mooie verhalen en anekdotes onder het genot van een glaasje wijn. Het was een feest om zijn verhalen, niet alleen over de duivensport maar bijvoorbeeld ook over zijn belevenissen als huisarts, aan te mogen horen. Herman had ook altijd oog voor een ander. Hij vroeg altijd hoe het thuis was en was altijd in een ander geïnteresseerd.  

Herman genoot van de duivensport op zijn manier. Op een bescheiden accommodatie werd er slechts met weinig duiven gespeeld. In het verre verleden werden er weliswaar leuke prestaties behaald met klasseringen bij de eerste 100 nationaal. Maar het mooiste resultaat vond hij toch wel dat we met SMN een unieke noordelijke fond organisatie hebben kunnen verwezenlijken.

Je kennis, ervaring, humor, mooie verhalen, kortom jouw unieke persoonlijkheid gaan we missen Herman.

                                                                                                                             Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Sterrenshow 2020 en 2021 

Namens Bestuur ZLU 

Op en top geslaagd evenement in de Hanenhof te Geleen


De jonge en de oude generatie ZLU voorzitters, Mickel Roumans Eddy Hoedemakers

Afgelopen weekend organiseerde de ZLU voor de 62e keer haar jaarlijkse Sterrenshow. Aanvankelijk begonnen in de 60jaren in De Burcht te Valkenburg, daarna in de 70e en 80e  en begin 90e jaren de Scala Jumbo Dancing ( niet te evenaren ), vervolgens Casino Valkenburg, de ijskoude Geulhal in V.burg, Hotel Schaepkens van St. Fyth Valkenburg, Rodahal Kerkrade, Hanenhof Geleen en vanaf 2010 tot 2019 Rodahal te Kerkrade.
Voor deze dubbele uitgave 2020 en 2021 werd uitgeweken naar de Hanenhof te Geleen, gezien de vele lovende woorden die ik op Facebook hebben mogen zien langskomen, een gouden greep!

De belangstelling was zeer goed te noemen, ondanks de nog heersende covid naweeën  waren er toch over het gehele weekend gezien ruim 500 aanwezigen. Voor de vroege vogels op zaterdag als zowel zondag stond de koffie en de Limburgse vla gereed. Een goed ontvangen geste! Op zaterdag even na 19.00 uur was het de beurt aan onze nieuwe ZLU voorzitter Mickel Roumans , voor zijn “maidenspeech “  inzake de opening Sterrenshow 2021. Aansluitend werden de honderden ere-prijzen op ZLU waardige wijze uitgereikt. Alles verliep keurig volgens schema. De vaasjes vlogen zowel op zaterdag, zondag en maandag over de diverse sites.

                                                                                                                                    Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen


Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
P.V. De Getrouwe Doffer, Utrecht    20-03-2022 / 15:35     
  07-04-2022 / 22:00     
69
       

Toppigeons

Duivenveilingen.com

Overig


Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen van verenigingen of afdelingen en verkopen voor het goede doel die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen. Particuliere verkopen of veilingen kunnen worden opgenomen tegen een speciaal advertentietarief. Neem contact op met het NPO Bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen

 
Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.


Vragen van de week

Ik ben overschrijvingsfunctionaris. Kan ik een ringnummer overschrijven van een lid van mijn vereniging naar een lid van een andere vereniging?
Nee, dat is niet mogelijk. Het betreffende lid kan het ringnummer online overschrijven wanneer beide partijen een account hebben. De nieuwe eigenaar kan ook met het eigendomsbewijs naar de overschrijvingsfunctionaris van zijn eigen vereniging gaan, die het ringnummer kan overschrijven.

Antwoord op veelgestelde vragen
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 30 maart 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Postduivenvereniging De Zwaluw, Expositie PV De Zwaluw 1951-2021 ,19 maart t/m 19 juni 2022
  • Open huis PV De Zwaluw (Oudewater) vrijdag 6 mei 2022 vanaf 20.00 uur
    Voor alle (oud)leden, sponsors en bestuurders en andere betrokkenen. Tijdens dit open huis vieren wij ons 101 jarig bestaan. Locatie: clubgebouw van P.V. De Zwaluw, Touwslag 1 te Oudewater 
     
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40