Maarten Hakvoort

Donderdag 5 juli Moeilijk…..

Bourges
Gisteravond 6 duiven uitgezocht om op reis naar Bourges te gaan. Na lang wikken en wegen heb ik mijn beste duif (“Jungkook”) toch maar laten zitten. Ik durfde het gewoon niet aan. Het wordt zaterdag loeizwaar en het seizoen is nog niet afgelopen. Bij de 6 ingekorfde duiven zitten een paar Dark Horses en 1 duivin waar ik wel wat vertrouwen in heb. Maar ik ga niet uit van een spectaculaire uitslag hier op de Makjan. En dat is deze keer niet bewust de underdog positie opzoeken.
Het valt misschien op dat ik veel Engelse woorden gebruik op dit moment, maar dat komt omdat onze dochter al bijna een jaar in Engeland verblijft. Tineke is afgelopen weekend bij haar op bezoek geweest en dat was (opnieuw) heel leuk. Toen wij in februari als gezin er waren was het -15 gr. Nu was het ruim 30 graden, en beide keren werd er verteld dat dit soort temperaturen in Engeland eigenlijk nooit voorkomen…….

Jongen
Van de 2 achtergebleven jongen zit er ééntje in Oldenbroek. Deze zal Henk de Vries voor me halen, en dan heb ik mijn ingelegde geld weer terug verdiend. Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat niet meer liefhebbers van deze constructie gebruik hebben gemaakt.
Morgenavond kunnen de thuis gebleven vliegers, en de jongen ingekorfd worden voor Deventer.

Woensdag/donderdag
Verder veel gezeur en gemekker over het inkorven van afdeling 11 op woensdag en niet zoals de rest van Nederland op donderdag. Wat ik ervan vindt? Nou helemaal niks! Dit is in het voorjaar al besproken, en om dat nu allemaal weer op te rakelen dient tot niets.

Gestopt
Verder niet zulk best nieuws vanuit de club. Na zijn vader gaat nu ook Hessel de Vries stoppen met de duivensport. Aan de ene kant begrijp ik zijn keuze volledig. Drukke baan, een jong gezin en duivensport is een moeilijke combinatie. Vooral als je ook nog presteren wilt. En ondanks zijn beperkte mogelijkheden presteerde Hessel heel goed. Ook dit jaar weer diverse eerste prijzen in de club, en dat met 10 koppeltjes op het nest. Ook in het verenigings gebeuren zullen we hem zeker missen. Weer 2 leden minder….

Verdriet
Maar ook bovenstaande valt weer in het niet bij de diverse droevige gebeurtenissen deze week op ons dorp. Want ondanks dat we de grens van 20.000 inwoners allang gepasseerd zijn, leven we hier (gelukkig) nog erg met elkaar mee. De laatste dagen zijn er een paar ernstige ongevallen gebeurt met zwaar lichamelijk letsel als gevolg.

Afgelopen maandagmorgen werd een 19 jarige jongen onderweg naar zijn werk aangereden op zijn fiets, en morgenmiddag zal hij begraven worden. Volgende week wordt er een moeder van 40 jaar begraven, overleden na een ernstige ziekte. Zij laat naast haar man ook een groot gezin achter met nog jonge kinderen.

Dan kun je bij wijze van spreken 300 km op een racefiets wegtrappen, en je druk maken over duiven. Maar het stelt allemaal niks voor, echt niet.

Ook vanaf deze plaats allen die het moeilijk hebben veel sterkte en bovenal kracht van Boven toegewenst!

Woensdag 4 juli Puzzelen en africhting Harderwijk

Bourges
Vanavond inmanden voor Bourges. Het is hier toch wel even puzzelen. Ik heb geen “verse” duiven achter de hand, en dat maakt het niet gemakkelijk.
Vandaar nog even wikken en wegen. Ik zou de eerste 5 duiven van afgelopen zaterdag mee kunnen doen, maar zo eis je van de betere duiven misschien teveel. Ik hoorde van de week ook nog iemand zeggen dat hij zijn mindere duiven zou inkorven. Nou volgens mij hebben die duiven niks in Bourges te zoeken. Het lijkt erop dat ze toch een uurtje of 10 in de lucht moeten hangen, en dan blijven de sterksten over. Van mij had het wel wat korter bij gemogen (tis niet gauw goed) maar dat is wel weer een beetje eigenbelang. Conclusie is: We doen mee, maar ik weet nog niet met hoeveel.

Harderwijk
Gistermorgen zijn er 42 jongen gelost in Harderwijk. Vanwege slecht zicht in de Flevopolder konden we pas om 9 uur op een verantwoorde manier lossen.
En het blijft hier op Urk altijd vreemd. Drie kwartier na de lossing komt er een koppel duiven, vervolgens een dik uur lang helemaal niets, en dan komen ze terug druppelen. Ik had er best wel een zwaar hoofd in, want om een uur of half 11 had ik ongeveer de helft thuis. Gisteravond om half 9 viel nummer 40. Dus uiteindelijk maar 2 achter en dat is me dik meegevallen. Wel eéntje met een gaatje in zijn krop, maar die redt het waarschijnlijk wel. Nu op naar Duiven, het volgende leermoment.

Baarn
Vanmiddag nog even in Baarn geweest bij Bep en Reinier de Ruijter. Deze mannen hebben een prachtige (kweek)accommodatie neergezet! Om jaloers op te worden. En de duiven die zich op deze hokken bevonden zijn van uitzonderlijke klasse. Veel liefhebbers zijn al geslaagd met deze duiven. Ik heb een paar toppers vast mogen houden, en hoewel ik geen verstand heb van duiven, zijn deze duiven zonder uitzondering 1 bonk spieren! Zo heb ik ze nog niet vaak gezien. Natuurlijk ook nog even “Jubbetje” vast mogen houden. Ook deze topper heeft nog niets aan kracht en vitaliteit ingeboet.
Ik heb voor mijn kweekhok(je) een prachtig doffertje meegenomen uit “De Graaf” x “Wonderduivin”. Dit is een duif met veel lijntjes richting Leo Heremans. Overigens zitten er heel veel rechtstreekse Heremans duiven op dit hok. De gebroeders zijn dan ook goed bevriend met Leo, en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.
Overigens is deze accommodatie bijzonder goed beveiligd, en dat is nodig ook.

Tot slot
Nu nog maar even verder puzzelen welke duiven naar Bourges moeten…….
Succes met inkorven, en denk eraan: Meedoen is belangrijker dan winnen ?

Zaterdag 30 juni Laon 370 km

Goedemorgen.
De duiven vanuit Laon zijn inmiddels al bijna 3 uur onderweg. Mooi op tijd los om 6.45 uur.
Ik verwacht ze ongeveer om half 1, ze zullen het niet cadeau krijgen vandaag.

Gisteren een vrije dag genomen en een mooi 100+rondje gefietst door Friesland. Ik heb echt genoten, prachtig weertje en een schitterende omgeving. Alleen het stukje van Hindelopen richting Makkum was wel even taai vanwege de wind. Maar vanaf Makkum bijna continue de wind weer in het ruggetje dus dat was top.
Tja, de rug…..
Er wordt weleens gevraagd hoe is het daarmee. Nou dat blijft een zwakke plek, maar door in beweging te blijven en fysiotherapie erbij is het op dit moment goed te doen. Ik hoop dat dit zo blijft in ieder geval. Mijn gemiddeldes op de racefiets liggen niet gauw meer boven de 30 km p/u maar dat komt omdat ik dus zoveel mogelijk rechtop probeer te fietsen. (en ik wordt oud…..)

Snel weer even naar de duiven. Hier zijn er 12 onderweg en ik hoop dat “Jeon Jungkook” ons opnieuw verrast.
Vanmorgen vroeg de jongen al gechipt, dus dat kan nu echt beginnen.

Allemaal veel succes!

Update 15 uur:
Ook deze wedstrijd is weer geschiedenis. De duiven vielen hier super, ze kwamen recht over de woning en in een keer op de klep. Vooral mijn eerste 2 leken hele vroege duiven, maar als je de meldlijst bekijkt valt het toch wat tegen. Nu weet ik wel dat het hier niet gauw goed is, maar de eersten op Urk (Comb. Wakker) beginnen 8 minuten eerder, en dat gat is veels te groot. Wel vrij vlot 8 van de 12 duiven weer thuis. Dat is wel weer positief. Bij ons in de club lijkt collega Jelle v/d Heuvel er met de eerste prijs vandoor te gaan, en dat is hem gegund.
Op dit moment nog 2 onderweg, en ik hoop maar dat die er vlot zijn.

Ik sla eigenlijk nooit geen vluchten over, maar zoals het nu lijkt kon ik Bourges weleens laten schieten. Het heeft weinig zin om voor bladvulling mee te doen.
Eerst maar eens kijken wat het weer gaat worden volgend weekend.

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst!

Donderdag 28 juni Inkorven voor Laon

Dag allemaal.
Toch nog even wat weg proberen te tikken alvorens de duiven alweer de mand in gaan. Maar voor ik het vergeet eerst nog even terug naar Sens van afgelopen zaterdag. Ondanks de mooie vroege duif was het toch niet helemaal naar mijn zin. Opnieuw waren er 3 duiven achter (2 van Sens en 1 van Sittard) Daar baal ik toch wel van. De vliegploeg is inmiddels gehalveerd, en dat is niet zoals het hoort.
Het inkorven wordt zo een stuk moeilijker. Mooi zou zijn om enkele duiven “fris” te houden voor volgende week. Aan de andere kant, zaterdag is het lossen een zekerheidje, en volgende week kan het wel weer moeilijk worden. Dus maar spelen als het kan, en volgende week weer verder zien.

Theo vraag zich af waar zijn hok staat. Nou dat staat volgens mij wel goed. Nog gefeliciteerd met de prachtige uitslag op Sens. Mooi als je team zo draait!
Ik zou op 2 oren slapen voor Laon.

Harderwijk
Deze week zijn de jongen ook voor het eerst echt afgericht. Ik had ze van zaterdag t/m maandag in de mand gehad. Maandagmiddag nog even los voor een badje, en ’s avonds weer in de mand voor de africhting naar Harderwijk.
Het was toch weer even als vanouds billenknijpen. Ik had 38 jongen mee, 4 zomerjongen en 1 oude duivin, totaal 43 duiven.
Om 8 uur werden ze gelost, en het duurde bijna 3 kwartier voordat de eerste duif zich melde. Uiteraard was dat de oude duivin, en toen begon ik me al een beetje zorgen te maken. Maar een minuutje of 2 later melden zich twee zomerjongen. en na een half uur waren er ongeveer 20 thuis.
Met het middageten waren er 40 thuis van de 43, en ook de laatste drie waren voor 4 uur present. Een prachtige africhting dus. Bijzonder was dat de duiven weinig dorst hadden, dus drinken in de mand zullen ze nu wel in de gaten hebben.

Hier gaan morgen geen jongen mee. Ik lees al teveel over verliezen, dus ik sla een beurtje over. Misschien wat thuisblijvers van de oude, maar dat zullen er niet zoveel zijn.

Verder weinig nieuws. Succes met het inkorven, en sterkte met de warmte!

Nieuwsbrief Peter Boskamp

13 oktober 21
Zie je geen afbeeldingen? Klik hier Nieuwsbrief Oktober 2021    Beste, Wist U dat…..?De ruiperiode is bij uitstek de periode om de duiven extra goed te verzorgen. De meeste melkers weten dat de...

Columnist in Spotlight

RC9 1 1
09 januari 22
DERDE KEER , GOEDE KEER ? Ik heb in mijn leven...
RC5 1 1
05 januari 22
Mijn naam is Roger Casier .Altijd duivenmelker...
RC16 12
18 december 21
Het is echt gebeurd . De Kerstnacht in 1914 aan...
RC16 11
21 november 21
DE MAN MET DE MONDHARMONICA . Dit verhaal...
RC8 11 1
12 november 21
Ik beschouw mezelf als een ambassadeur voor de...
RC3 11
03 november 21
Hoe een dubbeltje rollen kan .Het geluk dat mij...
24 oktober 21
Ik ben niet echt tevreden over mijn vorig...
RC11 10 1
15 oktober 21
Hierboven Tiest van Turnhout en ernaast Ikke met...
RC29 9
01 oktober 21
Ik ga een eigenaardig verhaal vertellen . Beetje terug...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40