Maarten Hakvoort

Zaterdag 16 juni Morlincourt 389 km

Goedemorgen.
De duiven in Morlincourt zijn gelost om 8 uur. Ik had nog gevraagd of het een uurtje later kon ? , maar ze vliegen inmiddels al weer een uurtje.
Altijd lastig als je de duiven zelf niet op kan wachten, maar vandaag gaat het werken even voor. Ik zal kijken of ik mijn voormalige compagnon Cornelis op tijd van zijn bed af kan krijgen, om de duiven op te wachten, en door te melden. Hij maakt op dit moment lange dagen tijdens zijn stage als coördinator beveiliger, dus de zaterdagmorgen is wel een dingetje voor hem.

Maar dat gaat vast lukken. Gisteren de ambtenaren toertocht gereden rondom Nijmegen. Ruim 110km met wat kleine klimmetjes erin. Het was prachtig weer en een schitterende omgeving. Dat is toch weer even wat anders als de vlakke polder.
Veel losplaatsen van vroeger en nu bezocht, maar weinig duiven gezien. (het was ook vrijdag natuurlijk)

Vanmiddag hoop ik de jongen nog even te kunnen lappen, maar ik moet eerst zien hoe het vanmorgen loopt. Ons team bestaat vandaag uit 14 atleten, waarvan er 4 ook op de fond zijn geweest. Ik korf het liefste elke week alles in, maar sommige duiven hebben nog even tijd nodig om weer aan te kunnen sluiten bij de ploeg.

Iedereen veel succes toegewenst!

Update 17:30 uur: Toen ik thuis kwam viel net nummer 5 op de klep. Ik heb de eerste duiven dus niet zien komen, en ook de automatische melder lag eruit.
Aldus Cornelis had de eerste duif wat moeite met het uit de lucht komen, maar op 11.58 uur stond de tijd geregistreerd. De eerste duiven vielen vrij vlot en daarna werden de “gaten” groter. Er mist nu nog 1 doffer. Wat opviel is dat bij de eerste 7 duiven die thuis waren ook 4 duiven zaten die naar de fond geweest waren. Ze kunnen toch meer als wij denken volgens mij.
Hier dus best tevreden het was opnieuw “Janneke” die voor een mooie kopprijs zorgt.

Vanmiddag de jonge duiven naar Kraggenburg gebracht. Netjes om de 4 minuten in ploegjes van vijf losgelaten, en zoals altijd kwam na 20 minuten het hele koppel weer over de auto zeilen…….. Volgens mij geen verliezen, dus we liggen op schema.

Voor nu een goede zondag, en vaderdag toegewenst!

Donderdag 14 juni Nivea

Toch aardig wat reacties gekregen op mijn bijdrage van gisteravond. Positief maar ook negatief helaas. Ik heb boven dit stukje staan: Nivea, en dat betekend: Niet Invullen Voor Een Ander.

Gert Jan (je mag een goede vriend gewoon bij de voornaam noemen) vult nu voor mij in dat ik zeg dat hij niet meer welkom is op de feestavond van Frisia. Ik heb het nog eens teruggelezen, maar dat staat er toch echt niet. Ik vond alleen zijn opmerking over de 50% met de toevoeging hahahaha niet goed geplaatst. Maar misschien is dat wel nivea van mijn kant……

De bedoeling was niet om mensen te beschadigen, en al helemaal niet Gert Jan, en bv de mannen van onze LC. Als er iemand in voor en tegenspoed achter Jouke en Jelle blijft staan ben ik het wel. En dat weten de meeste mensen gelukkig ook wel.
Wel vindt ik (en met mij meerdere) de adviezen van het IWB niet altijd even logisch en correct. Ik schreef er zelfs nog bij dat het achteraf makkelijk oordelen is.

De zondagregeling vindt ik uiteindelijk een goede regeling, omdat je zo toch samen kan concoursen, alle lof voor de mensen die dit uitgedacht hebben. Maar vooral na een paar vluchten krijg je een vertekend beeld, en dat werkt naar 2 kanten. Op het totaal aantal vluchten zal het weinig uitmaken denk ik.

En mijn mening over het feliciteren blijf ik ook achter staan. Iedere winnaar heeft daar recht op. Nogmaals ondanks de vele verschillen. Duivensport is wat dat betreft nu eenmaal een oneerlijke sport. Maar of je nu in Joure, Sneek Urk of Wilhelminaoord woont een vroege duif, is een vroege duif!

Ik wil het hier maar bij laten. Meestal waag ik me bij voorbaat al niet aan dit soort discussies, want dat leidt tot niets dan alleen maar frustratie en ergernis onderling.

Nu maar weer uitkijken naar Morlincourt, misschien dat het hier dan ook weer wat beter gaat. Maar matige prestaties zijn beslist niet de oorzaak van het schrijven van nu en gisteravond.
Er is in de duivensport altijd wel een lichtpuntje. De TT topper van Gert Jan heeft ook nog wat Hakvoortbloed door de aderen stromen. Das altijd mooi om te lezen.

Van mijn kant dus een einde aan dit verhaal. De meeste personen hebben gewoon mijn nummer, dus bellen en wattsappen kan altijd nog.

Succes met inkorven vanavond!

Woensdag 13 juni Uitgeschreven…….

Een beetje een rare titel, maar na dit duivenweekend heb ik het wel een beetje gehad. Over de lossing op zondag kan ik vrij kort zijn. Ik verwijs graag naar de commentaren van Ad Schaerleackens, Martin van Zon en Arie Dijkstra.
Er was een afspraak om de duiven als het kon op zaterdag te lossen, uiteraard als het verantwoord is.
Dat is nu niet gebeurt, en achteraf is het makkelijk oordelen, maar dat het allemaal niet van een leien dakje is gegaan afgelopen zondag mag wel duidelijk zijn. (met dank aan het IWB)
Hier waren er 4 van de 10 thuis. Gelukkig zijn er nog 5 op maandag en dinsdag thuisgekomen, maar sommigen beseffen nog steeds niet dat ze weer thuis zijn. En ik was geen uitzondering als ik de geluiden om me heen hoor.

Maar goed, het is gebeurt en er zullen er weer een stuk of 10 richting Morlincourt gaan. Zelf moet ik zaterdag werken dus ik hoop op een wat late lossing (eigenbelang)

Theo schreef wat over de zondagregeling. Ik ben het met hem eens. Er wordt alleen nu weleens met een scheef oog richting de principiële liefhebbers gekeken. En dat is niet terecht. De zondagregeling is in het leven geroepen door het toenmalige afdelingsbestuur voor de liefhebbers die wel willen constateren op zondag, een concours te kunnen houden. Nu er echter meerdere zondagvluchten achter elkaar zijn krijg je een vertekend beeld. Als ik naar mezelf kijk is het voor mij een groot nadeel. De eerste midfond en fondvlucht waren mijn duiven niet echt vroeg. En dan krijg je dus ook gemiddelde punten. Het werkt dus 2 kanten op.

Voor mij is de telling in rayon Frisia dan ook het eerlijkste. Op zondag gewoon niet tellen.
Maar ja dan lees je weer bij een andere liefhebber, die ook lid van Frisia is het volgende: “De zondagvluchten tellen niet bij Frisia, straks heb je een kampioen over slechts 50% van de vluchten”. Hij zal het wat spottend bedoeld hebben. Maar ik vraag me dan af, waarom gewoon geen voorstel richting de najaarsvergadering van Frisia om de zondagvluchten wel mee te tellen. Waarschijnlijk wordt dat met grote meerderheid aangenomen. Dan is iedereen toch tevreden? Die paar Urkers kunnen zich dan wel of niet afmelden, en in ieder geval niet meer zeuren.
Scheelt onze vrijwilligers in de club weer een hoop werk voor de feestavond (die we overigens met veel liefde en passie organiseren)
Het lijkt allemaal een beetje op natrappen tijdens het seizoen, terwijl dit op de vergaderingen thuishoort.

Mijn persoonlijke mening is om weer gewoon terug te gaan naar de situatie van voor 2015, dat is het meest eerlijke.
Je kan je nu bij sommige kampioenschappen inderdaad wat achter de oren gaan krabben.
Overigens vindt ik dat je iedere winnaar mag feliciteren (hoeft niet) Ik feliciteer ook de mensen die over tientallen meters hokken en duiven beschikken, hier moet het op 535cm gebeuren. Ook de profs, de combinaties, de liefhebbers met zeeën van tijd, de liefhebbers met aanhangwagens. Allemaal verdienen ze de felicitaties als ze een vroege duif klokken.

Maar om niet te ver bij de titel weg te gaan nog maar even naar eigen hok. Het zware seizoen tot nu toe heeft hier zeker zijn tol geeist. Van de 30 vliegduiven, waar we mee zijn begonnen zijn er momenteel nog een stuk of 17 inzetbaar. Maar dat wijt ik mede aan het matige jonge duiven seizoen van vorig jaar.
Vanmiddag de huidige ploeg junioren nog even in Nagele gebracht, ze waren gelijk met mij weer thuis. Vanaf volgende week wil ik ze wat verder weg gaan brengen. En dan maar hopen dat er dit jaar meer overblijven.

Het moet nu ook gebeuren, want ik heb wat lichamelijke klachten en een operatie is onvermijdelijk. Het sjouwen met manden is dabn ook voor een aantal weken gebeurt. En ook de racefiets kan naar de zolder. )-:

Al met al niet zo’n opbeurend verhaal, maar dat moet af en toe ook even kunnen. De beste remedie is gewoon een goede uitslag neerzetten. Dus daar gaan we weer voor!

Zaterdag 9 juni Balen!!!

Goedemorgen. Tja, hier had ik geen rekening mee gehouden. Sens uitgesteld naar morgen. Alles wat ik er over schrijf heef weinig zin want het verandert er niks an.
Ik weet wel dat er in ieder geval hier op Urk steeds meer liefhebbers de fondvluchten laten schieten. Tot voor enkele jaren terug probeerde men nog wat korter bij te komen, om zo de duiven toch verantwoord te kunnen lossen. Natuurlijk willen wij ook graag de minimale afstand voor de fond vliegen. Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Beter een korte vlucht en de duiven thuis, dan dat er mensen voor mij en anderen de hele zondag in de weer zijn….
Nogmaals als het niet kan, beslist niet doen, maar dan morgen ook blijven staan.

Ik weet dat er ook heel veel niet-principiële liefhebers er net zo over denken.

Tot zover maar even het negatieve gedeelte.

Er zijn er 10 onderweg vanuit Sittard. Verwachtingen zijn er niet, de toppers rijden ergens in Frankrijk rond…. (he nou doe ik het weer)
Hopelijk wordt Sittard toch een mooi vluchtje, dan kunnen vanmiddag de jongen nog even in de mand.

Voor straks veel succes allemaal, en hopelijk alle duiven die onderweg zijn weer veilig thuis.

Einde bericht (chagrijnig)

En toch alvast een goede zondag toegewenst!

6 juni Opnieuw warm

Zomer
De zomer lijkt vroeg begonnen dit jaar, tis warm genoeg. Voor mij, en ik ben van mening ook mijn team, iets te warm.
Ze eten slecht en het trainen is ook maar zo zo.
Natuurlijk mis je met een zondaglossing ook een dag, maar het is allemaal niet ideaal. Het badje staat vanaf maandag al klaar, iedere dag met schoon water erin, maar het enigste wat ze er mee doen is eruit drinken.
Wel gaan de doffers er nu ook om 7 uur in de morgen uit, maar of ze trainen weet ik niet, want ik ben dan naar mijn werk, en Tineke zet het hok om 8 uur weer half.

Bad
Afgelopen zondag kwamen hier de duiven bijzonder dorstig thuis. Met name de duivinnen waren best wel smerig, en dan willen ze normaliter altijd wel graag het water in. Nu dus niet. Maar het is zoals het is, en morgen zullen we wel zien wie er naar Frankrijk mag.
Ik mis overigens ook nog een duivin, en zo wordt de vliegploeg, die toch in de breedte al niet zo sterk was, aardig uitgedunt, en op de proef gesteld.

Maar zoals Joost van Dijk altijd zegt, er is geen oorlog zo erg of er blijft wel een soldaat over….

Jonge duiven
Daarom ben ik misschien ook wel heel voorzichtig met mijn jonge duiven. Gistermiddag voor de 6e keer in de mand, en nu voor het eerst een km of 7 weggebracht. Ze waren voor me thuis. En dan denk je weer, ze hebben er niets van geleerd.
Ik vind de laatste dagen trouwens ’s morgens wel iedere keer was uitgespuugd voer, maar ze vliegen nog steeds aardig en luisteren ook goed. Ik besteed er dus nog maar niet teveel aandacht aan.
Nog 40 stuks zijn er aanwezig, dat betekent dat er 2 van het hok verdwenen zijn, en 3 heb ik zelf verwijderd. Ik hoop toch echt dat ik dit jaar een mooie ploeg jongen over mag houden.
Gezondheid blijft heel belangrijk, en dat lijkt tot nu toe aardig goed te gaan.

Antenne gevraagd
Ik zoek overigens nog een 8 of 6 velds M1 antenne(nieuwe versie) dus wie wat heeft of weet, graag even een reactie.

Fietsen
Verder weinig te melden, tis ook goed fietsweer en voor volgende week vrijdag staat er een 115 km lange tocht rond Nijmegen op het programma. De donderdaginkorving komt mij dus bijzonder goed uit.

DV zaterdag meer nieuws.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

petermaand
15 september 20
De ruiperiodeDe ruiperiode is een van de belangrijkste periodes in het jaar. Het belang van een goed verwerk kan niet genoeg  benadrukt worden. Toch zijn er nog genoeg liefhebbers die tijdens de...

Columnist in Spotlight

roger 24 9
27 september 20
  Het seizoen zit er op . Tijd voor een overzicht...
rc9 9
10 september 20
Een dagboek in schuifjes. Ik ga er vandaag al...
RC31 8
05 september 20
  ADRIAAN VAN DEN HOOF .Acteur en de populaire...
charles
25 augustus 20
Duivensport is bikkelhard. Ik ga even terug in...
rc16 1
19 augustus 20
Dit wordt een moeizaam geschreven  dagboek . Ik...
roger 29 7
30 juli 20
Ik ga er geen doekjes om winden . Het was...
Roger
22 juli 20
Duivendagboek 19 juli 2020   Elk jaar krijgen we...
Roger
15 juli 20
  Zij zullen mij niet temmen , de fiere Vlaamse...
Rogier Casier
06 juli 20
Lissewege 6 juli , 4 uur in de morgen. Het is...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40