Maarten Hakvoort

Zaterdag 19 mei Urkerdag en Chimay 305 km

Goedemorgen. Dat het weer wat tegen zou vallen was wel ingecalculeerd, maar dat het zo triest zou zijn had ik niet verwacht. Maar gelukkig zijn de opklaringen onderweg en worden de zichten overal snel beter.

Inmiddels zijn de duiven van afdeling 10 al onderweg, dus dat geeft wel een beetje vertrouwen op een lossing voor 12 uur.

Deze keer komen de opklaringen uit het oosten en dan is Chimay als losplaats wel een voordeel(tje).
Zoals al vermeld geen hoog gespannen  verwachtingen hier. Er zitten 13 duivinnen in de mand en 7 doffers. In de club zeg maar 400 duiven. Dat is wel een stuk minder als vorige week. Er waren toch wel wat verliezen, maar onze koerier (HDV) heeft het zo druk dat hij zelf niet eens kon inkorven. Dat valt dus onder de categorie elk voordeel heeft z’n nadeel, en andersom.

Straks toch maar even de jongen in de mand. Daar worden ze niet minder van. Deze week ook veel vreemde duiven op het hok. En ik krijg helaas weinig respons van de eigenaars. Toch jammer.

Nu eerst maar eens wachten op het startschot.

Update 12 uur: Helaas geen wedstrijd vandaag. Ik kan er veel over zeggen, maar dat doe ik niet. Ik ben geen lossingsverantwoordelijke, en wil (en kan) het ook niet zijn. Maar ik ga nu even met de jongen op stap…… Ik hoop dat de duiven morgen goed thuiskomen, in ieder geval beter als vorige week, want donderdag wacht de volgende opdracht alweer.

Update 18 uur:
Vanmiddag nog even richting Zwolle geweest. Hier op Urk leek het weer nog aardig goed, maar voorbij de Ramspolbrug richting Kampen/Zwolle de hele rit motregen gehad en heel slecht zicht. Daarom, hoe jammer het ook is, toch een goede beslissing van de LC om ze vandaag vast te houden denk ik. Tis niet anders, maar het welzijn van de duif gaat voor alles!

De jonge duiven hadden op 2 km van het hok overigens geen enkele moeite om goed naar huis te komen. ?

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst.

Donderdag 17 mei Foto’s

Positief
Toch nog even een berichtje vanaf de Makjan. Eerst maar het goede nieuws. Het lijkt erop dat de uitslag van de familie Brands alsnog berekent kan worden vanaf Quievrain. Het is alsnog gelukt om de klok uit te lezen en de aankomstlijst uit te printen. Alles ligt nu bij de afdeling en de rekenaar. Het zou heel mooi zijn dat ze alsnog op de uitslag komen, mede omdat hun ‘554 tot vorige week bovenaan stond bij de asduiven van de afdeling. En ook deze duif was afgelopen zaterdag weer mooi op tijd.

Eigen uitslag
Mijn eigen serie kan ik hier dus nog niet met zekerheid plaatsen, omdat er waarschijnlijk nog duiven tussen komen. Maar ik kan deze uitslag gerust samen vatten met 1 woord. SLECHT.
Ik wilde eigenlijk het B-woord gebruiken, maar daar schijnt auteursrechten op te rusten dus dat doe ik maar niet ?

Maar zonder gekheid, het was echt niet best hier. Ook nog twee duiven achter, waaronder mijn Belgische prinses “Sabine” dit was een 8+ duif op de schaal van Beute waar ik veel van verwachte dit seizoen. Mijn eerste duif van de week daarvoor kwam pas op zondagmorgen, en het is nog maar de vraag of ze morgenavond weer de mand in kan.

Deze week ook nog weer een doffer achter van een africhting en zo mindert de vliegploeg alweer.

Jongen
Woensdag zijn de jongen voor de derde keer in de mand geweest, we zitten inmiddels al op 2 km, en ze zijn al een stuk rustiger in de mand. Nogmaals, of het goed is weet ik niet maar ik wil ze gewoon heel goed op gaan leren dit seizoen. En dat wil zeggen ieder week 2 keer in de mand.
Ze vliegen inmiddels ook een uurtje en lijken goed gezond (afkloppen)

Ik hoorde trouwens verontrustende berichten uit Zwaagwesteinde dat daar toch wel wat liefhebbers kampten met het Circo virus. Veel dode duiven en het ergste is dat er praktisch niets tegen de doen is. Uit ervaring weet ik helaas hoe akelig dit is.

Foto’s
Deze week heb ik ook de foto’s van enkele vlieg en kweekduiven ontvangen van Henk Storm. Wat een vakman is Henk. De foto’s zijn echt heel mooi geworden. Uit de kwekers komen dit jaar nog jongen beschikbaar, dus bij interesse schroom niet om even een mailtje te sturen.
Ik zal ze de komende weken wel even bij mijn bijdrages plaatsen.

Midfond
Morgenavond inkorven voor Chimay. De bedoeling is om er weer 20 uit te zoeken. Het weer lijkt goed te worden met een noordelijke wind. Dat zijn toch wel de eerlijkste vluchten met meestal geen verliezen. Maar we zullen het maar weer afwachten. Hier wordt ingekorfd zonder al te veel vertrouwen, maar dat geeft wel weer een stukje rust.

Zaterdag weten we meer.

Woensdag 16 mei Verslag Quievrain

PV Tot Weerziens

Teun Wakker onklopbaar vanaf Quievrain
Het was afgelopen zaterdag alweer de 5e wedstrijd voor de duiven van de duivencoaches van PV Tot Weerziens.
Deze keer stond de wedstrijd vanuit het Belgische Quievrain op het programma. Dit is de eerste vlucht die meetelt voor het kampioenschap over de middellange afstandvluchten.
Door 24 leden waren vrijdagavond 444 duiven bijeengebracht. En de weersverwachting voor zaterdag was uitstekend. De duiven konden mooi op tijd gelost worden. De zuidoostelijke wind maakte het de duiven deze keer echter niet gemakkelijk. Het werd voor veel duiven dan ook een lastige klus om de bijna 300km in een goed tempo af te werken.

De verwachting was dat de eerste duiven rond kwart voor 11 op Urk zouden arriveren. Het duurde echter tot na elven eer dat de eerste duiven zich melden. De snelste duif werd deze keer geconstateerd bij Teun Wakker. En dat is beslist geen toeval. De duiven van Teun hebben zich dit seizoen al een paar keer goed laten zien. En dat bleek ook uit het prijspercentage van Teun. 50% van zijn 30 ingezette duiven wonnen prijs.
Saillant detail is dat deze duif enkele jaren terug werd afgekeurd door Johannes Nentjes. Maar nu lukte het Teun dus om juist met deze duif Johannes Nentjes terug te wijzen naar de 2e plaats. Overigens deed Johannes het met zijn compagnon Klaas Post toch ook voortreffelijk door maar liefst 3 ereplaatsen voor zich op te eisen.
Ook de familie Post, te weten Jan, Jaap en Jacob melden zich binnen de eerste tien. Cees Koffeman deed het ook goed met 2 kopduiven, evenals Klaas de Vries en Harm en Marie Brands.

Voor Jan Pieter en Hendrik Brands draaide deze zaterdag uit op een grote teleurstelling. Zaterdagavond tijdens het uitlezen van de klokken bleek hun klok kapot te zijn waardoor de gegevens niet meer uitgelezen konden worden. Voor deze liefhebbers dus geen uitslag, en dat was bijzonder spijtig. In het bijzonder omdat hun superduif de ‘554 tot vandaag de beste duif van de gehele afdeling was. Nu verspeelden deze mannen deze koppositie terwijl hun duif wel mooi op tijd was.

Uiteindelijk werd het een toch wat tegenvallende duivendag voor veel liefhebbers, ook al omdat er ’s avonds nog wel wat lege plaatsen op de hokken waren.

De gegevens in vogelvlucht:
Losplaats: Quievrain 284 km
Lostijd 7.45 uur
Aankomst 1e duif: 11.07 uur
Aankomst 10e duif: 11.13 uur
Aankomst laatste prijsduif: 11.47 uur
De eerste tien
1 Teun Wakker
2-5-6 Johannes Nentjes en Klaas Post
3 Jan Post
4-10 Cees Koffeman
7 Klaas de Vries
8 Harm en Marie Brands
9 Jaap en Jacob Post
verloop: Moeizaam met een enkele achterblijver

Nieuwsbrief Peter Boskamp

petermaand
15 september 20
De ruiperiodeDe ruiperiode is een van de belangrijkste periodes in het jaar. Het belang van een goed verwerk kan niet genoeg  benadrukt worden. Toch zijn er nog genoeg liefhebbers die tijdens de...

Columnist in Spotlight

Hoogerwerf Racing Pigeons 185x75
29 augustus 20
Je hebt wel eens van die dagen in je leven dat...
21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...
07 maart 20

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40