Maarten Hakvoort

Zaterdag 28 april Weert 157km

Goedemorgen. Eerst maar eens met een goed bericht beginnen.

De duiven van afdeling 11 in Weert zijn gelost om 8 uur. Hier op Urk overigens heel goed weer op dit moment. Zelfs af en toe de zon erbij. De verwachting is dat de duiven misschien af en toe wel een klein buitje kunnen tegenkomen. Daar hebben ze gelukkig geen last van. (scheelt ook weer een bad)

De verwachtingen zijn hier opnieuw niet bijster hoog, al stonden sommige duiven er wel wat beter voor als vorige week. Hier zijn er 24 mee, waaronder 7 doffers.
We zullen zien wat vandaag gaat brengen.

Alle deelnemers veel succes toegewenst!

10.30 uur. Vlees nog Visch……
Toch een raar verloop vandaag. Eerste melding in Zwartsluis, en dat met veel duiven door Noord-Holland, je snapt het niet.
Hier zag ik op 9.38 uur de eerste duiven gaan, en dat klopt ook precies met de eerste meldingen. Hier viel “Justina” als een steen op de antenne, ik heb haar niet eens gezien…..
Het verloop is matig, al tikt het wel lekker door. De aangewezen duiven pas op plaats 15 en 16, dat verklaart veel, maar is wederom geen excuus.
Hoe de uitslag er in de club uit komt te zien is nu nog lastig te zeggen. Waarschijnlijk rond de 10e plaats, en dat is niet zoals het hoort hier.

Vanmiddag maar even de frustratie eruit trappen, en dan weer op naar volgende week.
(nu 18 thuis v/d 24)

Alvast een goede zondag toegewenst!

Woensdag 25 april Dag zomer(tje)

Het weer tapt deze week weer uit een ander vaatje. Vorige week woensdagmiddag trapte ik nog 70km weg met een rondje Kampen. Flink ingesmeerd met zonnebrand, en een tempratuurtje van 27 graden Celsius onderweg.
Vanmiddag heb ik mijn shirtje maar weer even omgeruild voor een dikke trui. Echt Hollands weer zeg maar.

De uitslag van afgelopen zaterdag viel niet echt mee. Als de wind voor Urk gunstig is moet je er gewoon staan, en dat was hier niet het geval. De duiven kwamen heel goed, maar dat deden ze bij iedereen. Hier begonnen we gewoon 3 minuten te laat.
Een (reeds gepland) bezoekje aan Nanne Wolff wees uit dat ze licht ornithose hadden. Daar til ik niet zo zwaar aan, en is voor mij geen excuus. Met de jongen was het beroerder gesteld. De diagnose was dat ze flink last hadden van darmgeel. Daar wordt dus tegen gekuurd, maar ik zie nog niet echt spectaculaire verbetering. Voordeel is dat ze niet vliegen, dus ik verspeel ze zo ook niet…..

Nog even de cijfers van Deurne:

Tegen 510 duiven werd het 8-16-17-30-37-38-41-70-91-131-145 en 156 (12 prijzen van de 20 ingezette duiven) Onze eerste duif was “Justina” een dochter van “Justin” x een dochter van “Kras Beauty” Ze won toch nog een 74e prijs van ruim 21.000 duiven.

Vanmorgen zijn de thuisblijvende doffers naar Heteren geweest. De lossing vond plaats om 11.55 uur, en om 13.05 uur waren ze alle 7 weer thuis. Die kunnen dus zo de mand weer in richting Weert.
De weerprofeten voorspellen van Noordoost tot Zuidwestenwind, maar het lijkt in ieder geval goed weer te worden.

Vanavond heeft Eelco Homma hier nog een mooi schimmelduivinnetje opgehaald. Dit is nog een kleindochter van “Jubbetje” Ik hoop maar dat de boys er veel succes mee hebben.

De oude duiven zijn hier overigens niet super, maar dat vond ik vorige week met inmanden al. Het trainen is ook maar matig. Maar misschien gaat het morgen beter, het is nog geen zaterdag natuurlijk.

De felicitatie gaan wederom naar Hessel de Vries, die met een nazaat van Djoerd van de Veen een prachtige eerste plaats in de club en een 4e plaats in de afdeling behaald. Overigens was de 2e duif van de club een duif die hier weg kwam. Deze duif is van Jaap en Jacob Post uit Nagele, altijd mooi om er een referentie tegen aan te gooien. Dit was een jong van “Janita” (2e NPO Morlincourt)

Voor nu weer even genoeg zelfverheerlijking na een bar slechte wedstrijd. Nog even ons best doen voor Weert!

Succes allemaal!

Zaterdag 21 april Deurne 134 km

9 uur: Goedemorgen allemaal!
Een stralende dag vandaag. Je zou willen dat het ieder zaterdag zo was. Wegens nevel op de vlieglijn nog geen lossing, maar de verwachting is dat het om 10 uur beter is.
Hier zijn er 20 mee. 17 Duivinnen en 3 doffers. Ik ben toch maar wat voorzichtig geweest met inkorven. Deze week kwam er trouwens nog een doffer terug van Breda van 2 weken terug. Die had duidelijk niet in een hok gezeten. Het lijkt me toch wel mooi om in de toekomst te kunnen zien via GPS waar zo’n duif dan uithangt al die tijd.

In de club 510 duiven en dat is een mooi aantal.

De verwachtingen zijn hier niet bijzonder hoog. Het trainen was wel redelijk maar de duiven vielen me gisteravond niet echt mee.
Aan de andere kant zijn er dan vaak verrassingen dus we wachten het maar af. Oost in de wind is niet altijd makkelijk leert de ervaring.

Eerst maar eens wachten op de lossing.

Info: 10.50 uur
De duiven in Deurne zijn gelost om 10.30 uur en hadden een goed vertrek, zwakke noordoosten wind.
Iedereen heel veel succes!
De LC

17 uur
Om iets over 12 verschenen de eerste meldingen op de meldsite, en dan begint het rekenen…..
Om 12.12 uur passeerden de eerste koppels duiven Urk. En het is hier dan vrij simpel. Op dat moment moet je zelf al duiven hebben, ander ben je te laat.
Op 12.14 uur komt eruit het noordoosten een duif aanzetten die na 2 rondjes bijzonder snel op de klep landt. Meteen vallen nummer 2 en 3 erachteraan. Ook het verdere verloop was heel goed, bijna iedere minuut een duif, ze waren rap weer thuis en dat is knap met een oostenwind.
Toch ben ik niet helemaal tevreden, het moet allemaal nog een paar minuutjes eerder.
Maar positief is dat er een paar jaarlingen mooi op tijd waren, en het binnenkomen is tot nu toe werkelijk een verademing. Ik ben daar in het verleden al zoveel tijd mee kwijtgeraakt, maar het gaat dit seizoen echt heel goed.

Vanavond weten we weer wat het allemaal waard is, en is het poetsen voor volgende week alweer begonnen.

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst!

Woensdag 18 april 2018 Zomer(tje)

Eerst maar even een verslagje van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, ik moest voor de plaatselijke krant toch iets schrijven. Dan kan ik hier ook mooi even delen.

Hessel de Vries wint eerste wedstrijd van het seizoen 2018!

Start
Voor de leden en de duiven van PV Tot Weerziens is de kop er weer af. Afgelopen zaterdag werden de 488 duiven van onze leden samen met 20.000 duiven van afdeling 11 gelost in Gennep. Hoewel de weersverwachtingen de hele week positief waren, viel het zaterdag toch wat tegen.

Nevel en laaghangende bewolking zorgden ervoor dat de duiven pas om 12.10 uur op een verantwoorde wijze gelost konden worden.
Toch werd het ondanks het lange wachten met lossen, geen makkelijk concours. De verwachting was dat de duiven toch een snelheid van ruim 90km p/u zouden kunnen halen. De eerste duif haalde echter deze snelheid bij lange na niet. Het snelheidsverschil tussen de eerste en de laatste prijsduif bedroeg maar liefst 30km p/u.

Winnaar
Maar ondanks de lastige start had ook deze wedstrijd een terechte winnaar. Het was Hessel de Vries uit de Flevostraat die met ruime voorsprong de eerste prijs binnenhaalde. Nummer 2 Steven Kramer moest ruim 4 minuten toegeven op Hessel. En dat is voor een relatief korte wedstrijd best veel. Steven Kramer verdiend overigens wel een eervolle vermelding, want van zijn 10 ingezette duiven wonnen er maar liefst 8 prijs. Dat betekend een prijspercentage van 80%! En dat is zonder meer uniek te noemen in duivenland.

Wat verder opviel is dat de eerste tien duiven ook van 10 verschillende liefhebbers waren. Meestal zijn het 2 of 3 mannen die de wedstrijd naar hun hand zetten, maar dat was nu dus niet het geval.

Tot slot de wedstrijd in cijfers:

Losplaats: Gennep afstand 113 km
Lostijd: 12.10 uur
Tijd eerste duif: 13.37 uur
Tijd tiende duif: 13.48 uur
Tijd laatste duif: 14.28 uur
Verloop: Moeizaam met een enkele laatkomer
De eerste tien
1. Hessel en Karina de Vries
2. Steven Kramer
3. Johannes Nentjes
4. Klaas de Vries
5. Combinatie Brands/ de Boer
7. Combinatie Brands en zn
8. Jelle van den Heuvel
9. Geert Meun
10. Maarten Hakvoort

Op eigen hok
En dan nog even mijn eigen uitslag. Gek genoeg viel het me nog mee ook. Als je 11 minuten na de eerste duif op Urk pas begint met draaien, dan verwacht je niets meer. Maar met een 10e plaats, en 10 van de 25 duiven in de prijzen kon het slechter. Je weet dat er af en toe van die vluchten tussen zitten en dan is het zaak om zo weinig mogelijk te verliezen. Helaas wel weer een mooie doffer achter gebleven.

De voorspellingen lijken voor zaterdag heel mooi te worden, nu maar hopen dat het ook uitkomt. Hier trainen de heren matig, maar de dames kunnen wel een uurtje volmaken. Ik twijfel nog om met alle doffers te spelen. Inmiddels ben ik er al 3 kwijt, en met losse duivinnen is het lastig prijzen pakken.
Een alternatief is om meerdere duivinnen aan 1 doffer te koppelen, maar dat is ook weer extra werk, en ik blijf natuurlijk wel ambtenaar……

Maar goed, zelf al dik 130 km gefietst deze week met dit mooie weer, en ik hoop er nog wat kilometertjes bij te maken.

Succes allemaal met de voorbereidingen op Deurne!

Nieuwsbrief Peter Boskamp

petermaand
15 september 20
De ruiperiodeDe ruiperiode is een van de belangrijkste periodes in het jaar. Het belang van een goed verwerk kan niet genoeg  benadrukt worden. Toch zijn er nog genoeg liefhebbers die tijdens de...

Columnist in Spotlight

Hoogerwerf Racing Pigeons 185x75
29 augustus 20
Je hebt wel eens van die dagen in je leven dat...
21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...
07 maart 20

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40