Maarten Hakvoort

 

Weinig te melden
Nog even voor de kerstdagen een berichtje vanaf de Makjan. Er is vanaf hier weinig nieuws te melden vanaf het duivenfront.
Ik kreeg al berichtjes waarom ik niets plaatste, maar als je niets te vertellen hebt kun je ook weinig zinnigs plaatsen op de site en Facebook.

Schroeven (zie foto) en fietsen
Nu weet ik wel, dat als je eenmaal zit te typen het toch zomaar weer een heel verhaal wordt. Eerst maar even privé. Tineke heeft vorige week donderdag opnieuw een operatie aan haar enkel gehad, ze bleef maar pijn houden na haar val in april van dit jaar. Nu zijn de schroeven verwijderd en hopen we dat het snel beter mag gaan.
Vorig weekend was het heel druk in de gladheidsbestrijding, maar daar ben ik nu tot 1 januari van verlost, voordat ik weer dienst heb.
Vrijdagmiddag ondanks de kou en de nattigheid op de weg, toch ook nog zomaar weer bijna 60km  gefietst. Ik zou niet meer als 40km maar het ging zo goed dat ik vanaf Lemmer nog maar een lusje door de polder richting Emmeloord heb gemaakt.

De duiven
Maar door al het bovenstaande dus weinig activiteiten op het duivenkot.

Alles zit hier nog steeds bij elkaar, en af en toe vindt ik een eitje. de bedoeling is wel om voor het eind van dit jaar de Parathyphus enting te laten geven en dan de jongens van de meisjes te scheiden. Volgens mij zijn ze goed gezond, en de enting doe ik puur op het advies van Nanne Wolff.
Nieuw is wel dat de eerste zak Championsmix hier inmiddels ook in gebruik is genomen. (slapen doe je ’s nachts)

Bonnen / Verkopingen
Overigens heb ik wel geprtobeerd om wat bonnen te bemachtigen. Helaas ben ik niet zo handig, want ik kwam erachter dat ik op sommige bonnen tegen mezelf aan het bieden was (ouderdom zullen we maar zeggen…..)
Sommige bonnen gaan als laatste via een zaalverkoping weg, en dan vis je vaak achter het net. Zo gingen bonnen van Theo en Reitze aan mijn neus voorbij. Ik heb echter wel een bonnetje van Jelle Stuurman uit Heerenveen kunnen bemachtigen en daar ben ik zeer content mee.
En dan is het me gelukt om via een echte stroman een zomerjong van Pieter Pander te bemachtigen. Deze ga ik van de week ophalen dan kan hij nog mooi mee met de enting.

2018
Begin januari wil ik toch de boel in ieder geval op papier goed voor elkaar hebben, de nieuwe klok is ook besteld dus dan mag wat mij betreft seizoen 2018 beginnen.
Er moet echter ook nog het een en ander aan het hok verspijkerd worden, maar dat moet ook wel op korte termijn lukken. Er is onder het hok, (in de schuur) wat lekkage en dat moet wel opgelost worden.

Dan rest mij alleen nog om alle lezers en lezeressen bijzonder gezegende feestdagen toe te wensen!