Maarten Hakvoort

Zaterdag 26 augustus Duiven en Niergnies

(11.50 uur) Op de valreep nog even een hele goede morgen toegewenst. De eerste wedstrijd hebben we inmiddels alweer achter de rug. Van onze 6 zomerjongen zijn er nog 4 onderweg, en de 5 oude duivinnen zijn inmiddels allemaal weer thuis.

Oostenwind maakt het vaak wel wat moeilijker voor de duiven, hier kwamen 2 uur na de lossing nog steeds koppels duiven vanaf het water over.

Niergnies is gelost om 10.40 uur. Ik hoop dat er rond 15 uur duiven kunnen arriveren. De te kloppen mannen zijn hier op dit moment Klaas Hoekstra en Arie van Urk. Hun ploegje draait bijzonder goed dit seizoen. het zou mooi zijn als we daar in de buurt konden blijven. De lokker zit al gereed in zijn mandje…..

Gisteren plaatste ik onder aan mijn bijdrage dat mijn bonnenquotum vol zit. Ik hoop dat dit niet verkeerd begrepen wordt. Het is geen kwestie van niet willen, maar niet kunnen. Ook daar moet ik keuzes in maken.
Alvast bedankt voor het begrip.

Ik weet niet of het lukt om vandaag nog wat te plaatsen, lukt dat niet proberen we dat maandag weer te doen.

Voor nu allemaal veel succes toegewenst, en alvast een hele goede zondag toegewenst!

Vrijdag 25 augustus Vergane glorie……

Feestje
Hier zit mijn eerste vakantieweek er al weer bijna op. Het is een wat bijzondere week. Onze oudste dochter gaat volgende week vrijdag voor een jaar naar Engeland om daar als au paire te werken. Gisteravond hebben we met vrienden en familie een afscheidsfeest mogen organiseren, waar ze zelf uiteraard niets vanaf wist.
Het was een prachtige avond, maar we zullen onze Jante zeker missen.

Plakboek
Afgelopen week heb ik ook nog weer eens mijn oude plakboek van de duiven uit de kast gehaald, en dan kom ik ook meteen weer op de titel van deze bijdrage.
Het is trouwens wel mooi om al die krantenknipsels en reportages weer eens door te lezen. Wat me het meeste opviel was dat we toen hier op Urk ook al heel veel jongen verspeelden. Dat is dus niet iets van de laatste jaren wat vaak gezegd wordt. Het zal waarschijnlijk met de ligging te maken hebben. (ook dit is een aanname)

Ik las verslagen van de tijd dat we nog bij de voormalige afd. Zwolle e.o. vlogen. Ook daar veel verliezen terwijl er van alles geprobeerd werd. Er gingen zelfs bij toerbeurt van elke vereniging liefhebbers mee om de jongen te leren drinken in de auto’s. Ook werden de duiven om half 5 in de middag gelost om kruislossingen te voorkomen. Het heeft allemaal niets geholpen.

“Jante”
17 jaar terug vlogen we ook Niergnies, een prachtig duivinnetje, genaamd “Jante” won hier toen de 1e prijs van het NPO concours. Op Urk 12 minuten los, en de 2e duif van het concours zat in Wilhelminaoord bij Jongedijk. Prachtig om nog eens terug te lezen. We moesten toen nog melden bij wijlen Klaas Woord, en die sprak zijn twijfels uit of het wel een jong was van Niergnies.
De duif is via via, verkocht naar Taiwan, en dat was toen echt een uitkomst in een gezin met 4 jonge kinderen. Al had ik haar graag gehouden natuurlijk. Maar goed, ook toen had ik nog maar 25 jongen over van de 43.

Morgen weer Niergnies, en in het verleden behaalde prestaties bieden geen garantie voor de toekomst. We hebben er 19 mee en we hopen op een mooie vlucht. Ik heb alle windrichtingen alweer voorbij zien komen, maar voor ons is een lossing en een vlotte binnenkomst eigenlijk het belangrijkste.

Lokkers
Ik heb vandaag al wat geoefend met de lokkers. Het zijn nog jonge duiven, dus ze snappen zelf niet altijd dat ze lokker zijn…. De buurman kan er in ieder geval smakelijk om lachen, en dat is ook wat waard.

Trainingsvlucht
Vanavond gaan er een paar duivinnen richting Duiven, inclusief wat zomerjongen. Op 1 koppel na alles op eitjes en we zullen zien wat het gaat brengen. We gaan er in de club weer een uitslagje van maken voor diegene die daar belang bij heeft.

Morgen meer nieuws (DV) en alvast succes met inkorven vanavond!

PS. Het bonnenquotum is inmiddels al ruim overschreden. Het gaat gewoon niet meer lukken, mijn excuses daarvoor.

Dinsdag 22 augustus Zutphen + de uitslag

De jongen hebben er alweer een trainingsvluchtje opzitten. Gisteravond konden we opnieuw inmanden in onze club voor een extra oefenvlucht.
Mooi is dat steeds meer liefhebbers de weg naar Urk weten te vinden. Een heel goed initiatief van onze bestuurders om dit mogelijk te maken. Een woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats richting deze mensen, maar ook de vrijwilligers van de club en natuurlijk mogen we chauffeur Ron,en Jouke van de LC niet vergeten.

Het verloop was wat grilliger als de trainingen vanaf Harderwijk, maar dat is inherent aan een oostenwind. Volgens mij geen verliezen, bij mijzelf moeten alleen nog 2 zomerjongen komen.

En dan nog even de uitslag van afgelopen zaterdag. Deze kan in ieder geval niet naar Pipa, al viel het prijspercentage me wel mee. Het rijtje was als volgt: In de club 434 duiven waarvan 17 van ons, ze plaatsten zich op plek 25-30-31-42-44-66-81-107 en 142. Tja, wat moet je daar verder over zeggen? De cijfers liegen niet en ook deze uitslagen tellen mee.
We hopen dat het zaterdag beter mag gaan.

En voordat ik het vergeet gaan de felicitaties natuurlijk naar Geert en Toon Meun die een prachtige eerste prijs behaalden afgelopen zaterdag!

Tot zover maar weer even.

Zaterdag 19 augustus Quievrain

Update 15 uur: De duiven deden er langer over dan verwacht. Om 13 minuten over 1 zag ik de eerste duif hier gaan, en die kwam al uit de verkeerde richting.
Om 13.19 uur melde zich hier “Julius 2.0” mijn eerst getekende. Deze kwam ook al vanaf Emmeloord. Deze zoon van “Julia” is een prachtige doffer maar hij heeft 1 vervelende eigenschap…….. binnenkomen. De tijd op de klok die telt en dat was pas op ’26.
Ook de andere jongen lieten zich slecht constateren, en dan mag ik nog van geluk spreken dat het gummi-tijdperk achter ons ligt, anders was de schade nog veel groter geweest. Op ’32, 5 duiven thuis, die wel geklokt waren maar nog steeds niet in het hok zaten. Op dit moment (15 uur) zijn er 14 jongen  thuis van de 18. Er zullen er heus nog wel een paar komen. Maar ze zullen onderweg wel wat buitjes zijn tegengekomen, gezien de conditie van sommige jongen.
Toch zullen ze daar ook mee moeten leren omgaan.

Niet tevreden dus, maar dat hoort bij de sport. Hard aan het werk deze week maar weer!

Voor nu alvast een gezegende zondag toegewenst.

Update 11.15: Inmiddels vliegen de jonge duiven alweer een uurtje, ze zijn gelost om 10.15 uur. Ik verwacht de duiven hier rond 13 uur, even afhankelijk of de wind meer west als zuidwest is…

8.30 uur: Goedemorgen allemaal! Het lijkt er dan toch van te komen, een lossing op zaterdag. Gisteren leek het opnieuw een zware bevalling te gaan worden, maar vanmorgen valt het weer echt mee.
Het wachten is nog even op het moment dat ook de laatste buien Quievrain achter zich gelaten hebben, en dan zal een lossing niet lang meer op zich laten wachten.

Hier zijn er samen 18 mee. De oude duiven heb ik maar thuis gehouden, die kunnen maandagavond weer mee richting De Meern. Er zitten nog 3 jongen thuis, waarvan 1 waarschijnlijk niet meer inzetbaar is. De andere 2 wil ik via de africhtingsvluchten hier op Urk en de natoer toch naar Morlincourt zien te krijgen.
En als dat lukt dan wordt mijn doelstelling om met minimaal 15 jongen naar Morlincourt te gaan gehaald.

Gisteren is mijn vakantie (eindelijk) begonnen. We blijven rond het hok zeg maar, al zullen we wel wat dagjes er op uit gaan.

De verwachtingen zijn niet hoog vandaag, ook omdat we van de laatste 2 wedstrijden geen resultaten hebben. De westelijke wind is beslist niet in ons voordeel, maar met deze harde wind kun je ook zomaar een “rare” uitschieter hebben.
Eerst maar eens zien of we op Urk een beetje mee kunnen doen.

Iedereen veel succes toegewenst!

Nieuwsbrief Peter Boskamp

26 februari 20
Pestkop Laat me hier als eerste vertellen dat de naam Pestkop niet door mij is bedacht. Die eer komt Gert-Jan Beute toe die deze naam op een briefje had geschreven bij een duivenmelker. Hij had hem...

Columnist in Spotlight

01 april 20
Kleinzoon Unionkoppel H Simonsz                   Andere spanning Dit...
25 maart 20
18 maart 20
                                  Bedolven onder de makke jongen van 2e ronde 2020...
11 maart 20
    Overnacht toppers Krijgsman en Keijnemans...
04 maart 20
Feestavond de Snelle Vogel Druk weekend De...
26 februari 20
           Jongen van de 2e ronde kwekers Voorjaarsbeurs Nu het...
19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...
24 februari 20
“Ons wacht een geweldige show!  Als ik dit zit tikken dan is het een zonnige dag. Van...
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-up en binnen
22 februari 20
Na alle heisa van de voorbije dagen tussen KBDB en Natuurpunt i.v.m. de roofvogels en alle...
18 februari 20
  P.V. AALTEN Nieuwe vereniging … nieuwe naam Gisterenavond tijdens een gezellige...
22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40