Maarten Hakvoort

Zaterdag 22 april Weert 157 km

Goedemiddag. Inmiddels de wedstrijd alweer achter de rug. Het was vanmorgen wel even hectisch. Eerst moest ik Tineke ophalen uit het ziekenhuis in Sneek, en ik had erop gerekend om omstreeks 11 uur weer thuis te zijn.
Het liep echter allemaal niet zo vlotjes, eerst moest de chirurg en de fysiotherapeut nog langskomen, en aangezien die waarschijnlijk zelf geen duiven meehadden, duurde het zolang dat we pas om 11 uur in de auto stapten. Ik zat daar dus echt op hete kolen, en Tineke zei op een gegeven moment straks gooi ik je uit het raam …….. (terwijl we toch een heel goed huwelijk hebben, al bijna 25 jaar)

Maar ik had me in de afstand van Weert vergist, zodat we toch ruim op tijd thuis waren. Het was overigens prachtig weer, maar wel af en toe een buitje. Ik moest toch wel even aan onze duiven denken die inmiddels al onderweg waren. Als wij bij de hokken staan dan zeggen we vaak: “Ze trekken er wel omheen, of ze moeten door de bui heenvliegen”. Maar ik had vanmorgen in sommige buien moeite om de auto op de weg te houden, en dat komen onze duiven dus ook tegen. Respect dus.

Nu even naar de wedstrijd. Om 10 over 12 had ik Jan Valk aan de telefoon toen ik een duif met hoge snelheid laag het dorp in zag vliegen. Kort daarop kwam onze eerste duif recht vanuit het noordoosten (!) recht op de klep af. Hij schoot echter over het hok heen, en toen was ik hem even kwijt. Even later landde hij wel op het hok, maar hij vertikte het om op de antenne te stappen. Dat blijft hier gewoon lastig. Om 12.12.30 uur stond de tijd geregistreerd, en dat lijkt op Urk geen slechte duif!
Twee minuutjes later kwamen “Julia” met haar zus “Claudia” (allebei uit het wonderkoppel) gevolgd door “Nelly” (dochter “Jubbetje”)
Deze doen ook nog redelijk mee.

Toch heb ik ook even verder gekeken als Urk, en dan valt me als eerste de duif van Buurstra uit Lemmer op. OOk heel westelijk, maar toch er heel goed bij. De mannen en vrouw uit Joure hoef ik niet te noemen want die zitten er altijd goed bij. Wel ook even een complimentje naar Jan Valk die ook een duifje mooi op tijd had.

De conclusie is hier na deze bijzondere week: Blijf zoveel mogelijk bij de duiven weg, dan gaat het steeds beter.

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst!

Vrijdag 21 april Inkorven Weert

We hebben hier een drukke week achter de rug. Het begon afgelopen dinsdag al met het bezoek aan het ziekenhuis in Sneek. De chirurg daar bekijk alleen maar de foto die een week terug in Emmeloord was genomen. Conclusie de enkel van Tineke had direct geopereerd moeten worden.
Tja, en dan kom je op het lijstje, en zo was ze vandaag pas aan de beurt. Dat betekent dat ze anderhalve week voor niets in het gips heeft gelopen. Vandaag ging het ook niet vlotjes, we moesten er om half 12 zijn, maar door 7 (!) spoedgevallen werd ze pas om half 6 vanavond geopereerd. Dat betekent dus morgen weer een ritje Urk – Sneek. Vandaag ben ik ook 2 keer op en neer geweest, en dat is best te doen, alleen bij Joure wordt je niet echt blij van alle werkzaamheden die daar nu plaatsvinden. Maar goed ook daar moet het straks beter gaan.

Dinsdag heb ik het ziekenhuis bezoek gecombineerd met een ritje naar De Westereen om 7 prachtige jongen bij Djoerd van der Veen op te halen. Op de terugweg in Joure ook nog een paar jongen bij Jan Valk opgehaald, we hebben nu een mooi stelletje van boven de 40. Er zullen er nog een paar bijkomen en dan zit ik echt aan mijn tax.

Door alle ziekenhuisperikelen is de verzorging van de duiven wat in het gedrang gekomen. Ik wil het liefste de duiven 1 keer in de week richting Lelystad / Almere brengen, maar dat komt er nu gewoon niet van.

Vanavond tussen de bedrijven door 12 doffers en 17 duivinnen ingekorfd voor Weert, de conditie is wel goed, maar zeker nog geen topvorm. (hoeft ook nog niet) In de club 496 duiven.
Het lijkt erop dat het weer een late lossing wordt, en dat zou voor mij persoonlijk heel goed uitkomen, aangezien ik eerst naar Sneek moet.

Morgen weten we meer, voor nu welterusten.

PS. Als A.S. op Urk of in Friesland woonde was hij nooit zo bekend geworden…….

17 april 2e Paasdag

En zo zijn de paasdagen weer achter de rug. Het gaat hier allemaal wat anders als normaal. Maar dat is ook logisch als de manager van dit gezin met haar (gebroken) op de bank zit. In een gezin van 7 personen staat de hele dag de wasmachine en de vaatwasser aan, en dat zijn nog maar 2 dingetjes die geregeld moeten worden.
Maar iedereen neemt hier zijn verantwoording en dan draai het wel, maar ideaal is het natuurlijk niet.
Morgen naar het ziekenhuis in Sneek dan weten we meer.

We hebben overigens bijzondere dagen achter de rug, opnieuw mochten een groot aantal jongeren openbare belijdenis doen van hun geloof, en dat is een rijke zegen vooral nu ze in een wereld leven waar zo lijkt het niemand nog met God en zijn geboden rekening wil houden.
Ik las trouwens een bijzonder mooi stukje van Martin van Zon waarin hij aangaf ook in God te geloven. Het is na te lezen op http://Duivenverkoop.nl

Maar we moeten ook nog even teug naar afgelopen zaterdag. Want er was wel een wedstrijd natuurlijk. Urk kwam er niet aan te pas, maar dat was ook te verwachten met deze wind en deze losplaats.
Ik schreef vorige week al dat de eerste prioriteit een vroege duif op Urk is. En dat is nog niet helemaal gelukt. In de club pakte Klaas de Vries de hoofdprijs voor Fokke Snoek en Teun Wakker. De laatste twee liefhebbers liggen weer een paar kilometer oostelijker, en dat is geen nadeel met deze wind. Maar de duif van Mr. Bingo had dat voordeeltje niet, en als die het kan moeten die van mij het ook kunnen.
Wij komen nu op plaats 9 terecht en dat is 8 minuten na de winnaar. De volledige uitslag was als volgt:

9-19-22-85-90-111-112-114 en 150 tegen 492 duiven. Bijna 30% prijs en dat moet natuurlijk rond de 50 liggen.

Deze week opnieuw veel kou in de lucht, ik hoop dat de duiven goed blijven eten, en dan zien we wel wat ervan komt.

groetenis

De duiven in Gennep zijn gelost om 12.30 uur harde westnoordwestenwind

Succes voor alle deelnemers!

Update 17 uur.
Niet best hier, sterker nog gewoon slecht!
Om 5 over 2 zag ik de eerste duiven, en om mee te doen moet je hier dan zelf ook een duif klokken. Ik moest echter wachten tot 14.15 uur alvorens de eerste duif zich melde.
Het vervolg was ook niet om over naar huis te schrijven, nu om 17 uur mis ik er nog 8 van de 30, en dat zijn er teveel.

De komende week maar wat beter mijn best doen.
Voor nu Gezegende Paasdagen toegewenst!

Zaterdag 15 april 2017 Gennep 113 km

Goedemorgen. Een mooie dag vandaag, hier op Urk is het al goed duivenweer, en de verwachtingen zijn zodanig dat het rond 12 uur op de losplaats ook goed moet zijn.
Wel een harde westnoordwestenwind, die ook niet erg aangenaam aanvoelt.

Hier 30 atleten in de mand, 13 doffers en 17 duivinnen. De doffers vielen me niet tegen, maar dat deden de duivinnen wel. Ze voelden wat licht aan, en ik voer toch wel vrij ruim. Het kan aan de PS liggen die ik deze week wat langer in het water heb gehad. We zullen het straks wel zien.

In de club 492 duiven waarvan 38 invliegers (geintje man)
Een mooi aantal op de eerste vlucht. Vandaag kunnen we ons nog opgeven voor de Belgen competitie van onze vereniging. Paasmaandag gaan er een paar leden richting Lier, om daar het crème de la crème uit de manden te zoeken.

Iedereen bedankt voor de goede wensen n.a.v. de val van Tineke!

Vanmorgen ook droevig nieuws vanuit Joure / Heerenveen. Gister is vrij plotseling Janke de vrouw van onze oud Frisiavoorzitter Joost van Dijk overleden. Janke was altijd aanwezig bij de feestavonden van Frisia. Een markante vrouw met een duidelijke mening. Je wist precies wat je aan haar had. We zullen haar missen.
Vanaf deze plaats willen we Joost, de kinderen en verdere familie dan ook veel sterkte toewensen.