Maarten Hakvoort

Donderdag 12 januari 2017 Winter

Dag beste lezers en lezeressen.

Ik weet het, het is een beetje laat maar toch allemaal nog veel Heil en Zegen toegewenst voor 2017!

urk

Ik ga ook niet terugkijken op de afgelopen weken dat ik niets geschreven heb op deze site. Om iedere keer op te noemen hoe druk het wel niet is op het werk, en thuis heeft weinig zin, en waarschijnlijk zit ook niemand op die informatie te wachten.
Een feit is wel dat ik keuzes moet maken en dan gaat het werk, maar bovenal het gezin natuurlijk voor.

De duiven zitten gescheiden, en waarschijnlijk gaan we begin februari koppelen. Met Hans Eijerkamp zijn ook al weer de afspraken gemaakt voor de jongen die deze kant op komen. Hans heeft ook wat gezondheidsklachten en dan merk je toch dat ook hij geen 18 meer is, al hoef je hem op duivengebied niets wijs te maken.
Hokverzorger Gerard zit ook al een tijdje in de lappenmand, maar is deze week voorzichtig weer begonnen. Vanaf deze kant sterkte en beterschap toegewenst.

En nu ik toch met ziekte verschijnselen bezig ben…… Ik heb vorige week in Almere een zogenaamde T.e.n.s. gekregen. Dit is een kastje dat stroomprikkels geeft naar de zenuwen in mijn rug. Hierdoor moet het pijn gevoel vervagen, de eerlijkheid gebied met te zeggen dat ik de T.e.n.s. nog niet veel “op” heb gehad. Tis gewoon lastig met die snoertjes. Vooral als je, je een keer of 6 per dag moet omkleden. Tijdens het delven en dichten van de graven heb ik natuurlijk werkkleding aan, maar tijdens het begeleiden van de rouwstoet een zwart pak (uiteraard) dus blijf je wisselen, vooral met 2 uitvaarten op één dag.
Maar goed we dwalen af…… De rug is hier nog steeds een probleem, ik heb iedere week nog de fysio erbij, en ik hoop echt deze zomer weer te kunnen fietsen.

Ik heb de laatste weken ook weinig sites gelezen. Natuurlijk hoor ik ook van de invliegers en het Belgische dopingprobleem. Ik kan er weinig mee, misschien verdiep ik me er niet genoeg in, maar dat wil ik juist voorkomen. Genieten moet hier weer de boventoon gaan voeren, en met de verbouw van het hok zijn we op de goede weg. Minder duiven zodat alles weer overzichtelijker wordt.

Ik ben ook gestopt met knoflook en ui, en de duiven blijven mooi. We gaan hier weer terug naar het oude systeem. De SA poeder van Nanne in het weekend, en de Prange Suppe van Gert Jan Beute komen hier weer op het menu te staan. Ook gaan we weer wat krapper voeren, ik ben de laatste jaren al te veel prijzen verspeeld omdat de duiven niet willen luisteren, en dat ligt voornamelijk aan de opvoeding (sprak de oude, wijze, en inmiddels grijze oude man)

Ik ben de laatste jaren veel aan het experimenteren geweest, maar het heeft me niet gebracht wat ik ervan verwachte, al waren er genoeg mooie momenten tijdens het vliegseizoen. Met name de jongen wil ik op dezelfde manier gaan verzorgen als pakweg een jaar of 15 terug.
Maar dat is allemaal nog ver weg, we gaan nu eerst de winter in als ik de “deskundigen” moet geloven, als ze het net zo vaak goed voorspellen als afgelopen zomer zal ik de zwembroek maar vast tevoorschijn halen……

Groetenis

Zaterdag14 januari Guur weer

Ik heb de duiven er maar even uitgeknikkerd. Ze gaan hier af en toe los, net zoals het uitkomt. Vanmorgen eerst de doffers maar even, daar zitten nog 4 ongewende duiven tussen, die moet ik er iedere keer eerst even tussenuit “vissen”.

De duiven zelf geven niets om een beetje wind en natte sneeuw, het bad staat klaar en daar duiken ze maar wat graag even in.
Vanmiddag nog even de hokken schoonmaken, maar nu eerst een visje bakken. Ik ben wat dat betreft wel een beetje autistisch, zaterdag is visbakdag. Tenminste zolang de voorraad strekt……. (WdV)

Het voelt goed om weer even een dagje vrij te zijn. Tineke is aan het werk, en dan kan ik mooi wat klusjes in en rond het huis doen.

Vanmorgen al een mailtje van Djoerd van der Veen. Daar zitten de duiven al te broeden, en ik krijg zelf ook wel weer een beetje de kriebels.
Volgens de laatste berichten wordt het opnieuw een flitswintertje, dus volgende week toch de doffers maar op de bakken.

Mijn voerleverancier gaat richting Marokko(hij wel), daarom heb ik nog snel even de voorraad aangevuld. De volgende bestelling zal waarschijnlijk weer kweekvoer bevatten.
Gisteravond zag ik nog een berichtje van onze (oud) voorzitter langskomen op FB. Ik hoop dat Simon weer de oude mag worden. Er is veel gebeurd en dat heeft nu eenmaal zijn tijd nodig.
Maar als hij zijn positieve instelling kan behouden, komt het vast weer goed met Simon.

Ik kom veel mensen tegen die teveel hooi op hun vork nemen, het is altijd goed om te relativeren wat dat betreft. En dan is werken op een begraafplaats misschien wel een groot voordeel. Ik zie zoveel verdriet om me heen, en dan is duivensport echt maar een heeeeel klein dingetje.

Morgen weer zondag, en dat is ook een dag waar we naar uit mogen kijken. Links of rechtsom zo’n dag hebben we allemaal gewoon nodig. Even een break om te voorkomen dat we zomaar doordraven. Daarom wil ik iedereen vanaf deze plaats alvast een gezegende zondag toewensen!