Maarten Hakvoort

maarten

Puzzel
Het is toch na elk seizoen weer een puzzel. Welke duiven mogen blijven, en welke moeten ruimte maken voor de jonge talenten?
Ondanks de verliezen heb ik toch nog een leuk koppeltje jongen zitten. Probleem bij de jongen is dat resultaten niet direct doorslaggevend hoeven te zijn om te mogen blijven.
De echte “afvallers” zijn inmiddels al vertrokken. Ook zijn er deze week een aantal vliegers verkocht.
Aankomende week worden de late jongen opgehaald. Ik had helaas wel wat pech, vanmiddag ook nog weer een jong dood in het ei. Dat is altijd balen.
Eén en ander betekend dat een aantal bonnenkopers voor een laat jong teleurgesteld moeten worden. In overleg schuif ik deze door naar volgend voorjaar (DV).

Na de grote rui gaan we de duiven nogmaals bekijken, om een definitieve keuze te maken wie er in de vliegploeg van 2021 komt.

Fietstocht
Vorige week zaterdag ipv duiven een prachtige tocht met de wielerclub gemaakt in de omgeving rondom Breukelen. En dan besef je ook weer dat er meer is dan duiven. We troffen het met het weer, vooral als we nu naar buiten kijken. De herfst is echt begonnen.
Verder weinig te melden. Ik wil proberen om toch wekelijks even wat te melden, maar er zullen weken tussen zitten dat er even geen nieuws is.

Corona
Binnenkort starten de vergaderingen weer, tenminste als het Corona virus ons dat toelaat.
Hoewel op Urk in een maand tijd er slechts 1 ziek persoon is bij gekomen (op 21.000 inwoners) vallen wij nu ook onder de categorie “zorgelijk”. Dit omdat we nu eenmaal bij de provincie Flevoland zijn ingedeeld.
We mogen hopen en bidden dat het hier op Urk zo blijft, en dat ook de rest van de wereld weer naar het “oude” normaal mag gaan.