We zijn weer een weekje verder en weer een weekje ouder en hopelijk weer een weekje wijzer.

Rondom ons duivenkot gaat het gewoon rustig zijn gangetje , schrappen liefst gewoon twee maal daags, het voeren van de duiven met 25 % zuivering en 75 % kweek en dat wordt vanaf morgen 50 % om 50 %. dus iets meer in het winterregiem. .Eén keer per week kruiden over het voer met die zelfde dag vitaminen in het water en indien het in huis is ook een calcium /magnesium tablet erin. Verder afwisselen wat kruidendrank in het drinkwater of appelazijn maar…… minimaal.

De jonge duiven zijn nog volop in de rui met kale nekken de oude duiven worden al gladder en dat is logisch als ze op 15 september nog maar twee pennetjes gegooid hadden. Maar volgens mij gaat het gewoon goed en krijg ik denkelijk alleen een probleem om vier mooie gladde jongen over veertien dagen in de club op de tentoonstelling te krijgen. Maar dat is mijn spel en dus mijn keuze. kan een ander ook eens lachen en commentaar leveren.

Vrijdag was er een jonge duivenverkoop bij ons in de club , ben er even geweest en heb ze zien zitten. Deze jongen zagen er prima uit en dat bleek ook wel  want de verkoop bracht een leuk bedrag voor de club op. Ook kreeg ik van diverse kanten vragen waarom ik geen duif of bon geschonken had en daar ben ik duidelijk in , ik schenk geen bonnen of duiven weg. Gun ik vrienden een duif dan breng ik hem gewoon spontaan en dan hoop ik dat hij of ik daar een goed gevoel bij hebben. Hier is de laatste jaren veel geïnvesteerd zowel financieel als mentaal en daar wil je ook weleens wat van terug zien. Voor het mentale deel vriendschappen en die zijn er ook wel gekomen . Deze week zette ik op facebook acht doffers die na selectie (40 duiven werden afgevoerd) nog over zaten en waarvan ik vond dat het zonde was om deze in de roti te laten verwerken. En inderdaad kwamen er reacties en kon ik er enkele verkopen , en ik praat hier over doffers met kwaliteit die het grootste deel van de duivenmelkers niet eens op hun hok hebben. Dus echt doffers waar anderen nog veel aan hadden. Wat ik hiermee wil zeggen is , dan vragen ze wel om een duif of een bonnetje , bieden er geld om in een club maar als ze bij je kunnen kopen dan treed er ether stilstand in. Dus ga ik er vanuit dat de kwestie is  ,,ze gunnen je niks,, dus ik pas. Duidelijke taal voor de goede verstaander. Ik zie dit niet als zeuren maar meer als uitleg hoe ik er over denk.

In het hok zijn de nieuwe broedhoknummers aangebracht en de broedhokkaartjes met naam en ringnummers van de bij het broedhok behorende koppel erop. Totaal zijn er dus 26 koppels duiven (incl.  10 kweekkoppels), ook zijn er 13 duivinnen bewaard om in 2019 tegen 12 doffers 2019 te zetten. Een nieuw spelletje  wat we gaan proberen of het wat wordt , weduwschap met doffers in de discipline jonge duiven met 12 stuks. daarnaast blijf ik natuurlijk mijn gewone jonge duivenspel op schabbetje en op het nest beoefenen.

Om dit te kunnen realiseren worden er aan de buitenkant van het jonge duivenhok aanpassingen gedaan waarmee ik deze week ga beginnen. Een hoge grote centrale valplank met aan beide kanten een ren voor de uitvliegramen. Alles van gaas of gewoon van houten latten ik ben er nog niet helemaal uit, elektriciteit pijp zou ook nog kunnen maar daar heb ik geen goed gevoel bij , ik vind het een kille bedoeling.

Hoorde van één van de mannen van Pigeon World dat de beurs in Kassel weer geweldig is geweest en oergezellig en dat er weer veel bekende Nederlandse duivenmelkers in de wandelgangen liepen en een bezoek aan hun altijd prachtige stand brachten.

En zo hobbelen we maar door in duivenland.

Oja nog even over het item inkorfbeperking , het kwartje begint bij vele te vallen en zijn het helemaal met me eens dus…. geen inkorfbeperking maar gewoon ,,eerlijk spel,,.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.