Nieuws

dinsdag 14 juli 2020

Kees2020

We zijn weer een weekje verder en ook een wedvlucht, een wedvlucht waar weer flink over nagepraat gaat worden. Een vlucht waarvan sommige zullen zeggen wonderen zijn de wereld nog niet uit en anderen hun schouders ophalen. Een vlucht die wederom bewijst dat men kwaliteit kan halen op het hok , dat men regelmaat kan aanhouden , dat men het beste voer kan hebben en schrappen tot je nog zelf een ons weegt , een vlucht waar je met ongeloof naar kijkt. Zelf werk ik me rot aan de duiven en doe er alles aan , ben overtuigt dat er uitmuntende kwaliteit op de hokken zit maar iets ontbreekt er. Had ze zelf uiteraard heel slecht ondanks al die goede zorgen maar als ik dan zie dat een ander van 1 tot 13 pakt tegen ruim 17000 duiven dan spring ik op rood, niet uit jaloersheid , zeker niet, maar dan zeg ik waren die andere 17000 waarvan er ook 300 uit Reeuwijk kwamen dan allemaal maar koekebakkers. Nee, zeggen anderen, dan gewoon goede duiven , waarop ik dan zeg dan zouden ze elke week zo een uitslag neerzetten. Inderdaad een paar jaar terug hadden ze ook zoiets zelf nog beter maar waarom dan een paar jaar terug, kortom ik weet het ik ben een zwartkijker en een zeikerd maar bij zulke uitslagen blijf ik vraagtekens zetten. Andere denken het en ik schrijf het op en ook die hele vroege duif,  die toen helemaal los was en uit concours werd genomen maar later weer werd terug gezet . Ja het zal allemaal wel goed zijn, anders werd hij niet terug gezet na  onderzoek. Één en twee pakken daar kan ik inkomen maar deze buitenaardse uitslagen , het kan, maar waarom nooit bij een ander?

Ook zal ik wat minder columns van een ander gaan lezen, vaak vind ik ze interessant maar zodra het dan wat beter gaat met de prestaties van het hok worden het gelijk reclameblokken en daar hou ik niet van, vandaag ben je generaal en morgen weer gewoon soldaat zo werkt dat in de duivensport, blijf daar altijd aan denken voordat schoenen te klein gaan worden.

Zelf vloog ik deze week met de duiven Fontenay en was al nijdig dat er voor onze afdeling gelost werd daar er toch duidelijk de afspraak is de verste afstanden eerst, maar ondanks dat gingen ze er bijtijds uit. Wist dat ze onderweg een bui konden krijgen maar dit zou minimaal zijn. De wind was NW en ik schatte de snelheid in op 1325 mpm dat moest haalbaar wezen. De ogen waren gericht via compulive op Terneuzen in Zeeland 78 km hemelsbreed korter en vijftien minuten later gelost. En idd daar zat een duif met een lagere snelheid dan ik verwacht had , dus de tijd van aankomst was snel bijgesteld en bevriende melkers gewaarschuwd. Toen kwam er opeens een duif in Ouddorp in beeld en als snel bleek dat Drechtsteden hele vroege duiven aan het pakken was. Dus toen er hier om 13.30 uur nog niets op het hok was heb ik de handdoek gegooid , het ging hem vandaag weer niet worden en ik kreeg gelijk onze eerste kwam pas om 13.46 uur op het display te staan. De duiven die kwamen barste van de dorst en vielen zelfs in de drinkbak van de kippen voor ze op zoek gingen naar hun doffers of duivin. Zelfs de laatkomers waren geen gram lichter geworden maar dorst wat verschrikkelijk was. Toen het donker werd miste ik nog een duivin.

Zondagochtend voor de eerste keer met de jonge duiven naar Numansdorp gereden , 51 waren het er, display aangezet en gaan met de banaan ,ik bedoel met de duiven. Om  8,15 uur gingen ze los en in de auto ging om 8,26 uur de pieper , slechts één piep daarna werd het stil en ik al dat kan niet. Om 8,36 begon de telefoon te ratelen en toen ik de tuin inliep zat er nog een gedeelte op het hoge dak dus een fluitje en om 8,42 zat het zooitje in het hok de duif die op 8,26 uur had gepiept was de nakomer van zaterdag. Dus zowel van zaterdag als van de opleer was alles thuis. Morgen rij ik  naar Essen /Nispen met de jonge duiven ongeveer 48 km en dan moeten ze Zaterdag Duffel aankunnen. Hopelijk houd de afdeling zich aan de afspraken die gemaakt zijn op de vergaderingen en korven we alleen jonge duiven in. Oud en jong is al gebleken dat dit steeds op een debacle uitloopt maar het lijkt wel of de heren tegenwoordig alleen maar op het financiële plaatje letten.

Zoals dinsdag en zaterdag toen werden twee opleervluchten gehouden waarop gezamenlijk 50.000 jonge duiven x 42 cent werden ingekorfd wat dus aan inleg 21.000 euro was. Natuurlijk gaan er dan de chauffeurs de huur trucks( incl diesel ) van af maar dan zal er toch wel een euro overblijven ? Toen ik dit in de groep gooide zei een melker , kun jij voor 42 cent een duif naar Meer rijden? En toen begreep ik het opeens weer , tja het is duivensport met duivenmelkers. Het enigste wat ik kon antwoorden is dat Ali-express een pakje van enkele centen gratis vanuit China bezorgt en dat is verder dan Meer.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

dinsdag 14 juli 2020
 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 juli 2020 | week 28

Voorwoord


Het mooie weer laat ons op dit moment even in de steek, en dat terwijl de vakantie voor de deur staat. Het is gemakkelijker om te wennen als de temperatuur van 18 naar 30 graden gaat dan andersom. We moeten het er maar mee doen. Datzelfde geldt voor onze duiven. Zij hebben het in veel gevallen de laatste weken niet gemakkelijk gehad. Ik hoor verschillende reacties vanuit het land. Gebieden waar helemaal geen verliezen zijn tot plaatsen waar het stroef verloopt en de duiven veel voor hun kiezen krijgen.

Over vakantie gesproken: onze medewerkers gaan uiteraard ook genieten van hun welverdiende vakantie. Dit houdt in dat er prioriteiten gesteld worden. Daardoor zal de uitvoering van sommige taken vanaf volgende week tot begin september wat langer op zich laten wachten dan normaal. Ik vraag jullie begrip hiervoor. Alles wat met de wedvluchten te maken heeft, krijgt uiteraard voorrang. Er zijn werkzaamheden zoals het overschrijven van duiven en het oplossen van problemen bij het inloggen die jullie, onze leden, ook prima zelf kunnen uitvoeren op onze website. Sterker nog, het is er speciaal voor gemaakt om het zelf gemakkelijk thuis te doen op elk moment van de dag. Als dat niet direct lukt, is het misschien mogelijk om iemand in de vereniging om hulp te vragen. Samen gaat het vast lukken. 

Iedereen die al vakantie heeft geniet met volle teugen van de vrijheid. Uiteraard wens ik iedereen succes komend weekend. Hopelijk met overal mooie wedvluchten. Het zou mooi zijn als het weer een positief steentje bijdraagt! 
 

Ben Geerink, voorzitter
 

WEDSTRIJDEN
Richtlijnen Nationale en Sectorale concoursen 2020

Aanstaande dinsdag 14 juli is het inkorven voor de eerste nationale/sectorale wedvlucht 2020 St. Vincent. Er zijn dit jaar 5 nationale/sectorale wedvluchten te weten:

A29                        17 juli                 St. Vincent
A30                        24 juli                 Bordeaux sector 1 & 2 / Perigueux Sector 3 & 4
A31                        01 augustus       Issoudun ( Eendaagse fond)
A32                        07 augustus       Dax
A33                        14 augustus       Bergerac

Bijgaand vindt u de richtlijnen voor de nationale wedvluchten. Wij verzoeken u deze door te nemen en te volgen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u telefonisch terecht bij een van de in de richtlijnen opgegeven telefoonnummers. Op de NPO website kunt u zien voor welke vluchten u als inkorflokaal bent aangewezen.

Op de andere vluchten mag u niet inkorven. Enkele aandachtspunten waar u bij voorbaat rekening mee moet houden.
1. Er moeten minimaal 7 leden inkorven. Haalt u dit aantal niet, dan kunt u niet inkorven en moet u het inkorflokaal afmelden op van de genoemde telefoonnummers. 
2. U moet het coronaprotocol volgen. 
3. Er komt geen papieren uitslag meer. De leden kunnen de uitslag digitaal ontvangen.

De leden dienen vooraf te controleren of de e-mailadressen bij het lidnummer waarop men deelneemt correct zijn. Indien nodig kunnen zij deze wijzigen. De digitale uitslag wordt gratis verstrekt.
 

Wij wensen alle deelnemers veel succes.
 

Richtlijnen nationale en sectorale concoursen 2020
 
 

Deze zomer verschijnt ODH op de volgende data:
 • week 29 - vrijdag 17 juli - aanleveren kopij voor 16 juli 17.00 uur
 • week 30 - vrijdag 24 juli - aanleveren kopij voor 23 juli 17.00 uur
 • week 31 - maandag 3 augustus - aanleveren kopij voor 31 juli 17.00 uur
 • week 32 - vrijdag 7 augustus - aanleveren kopij voor 6 augustus 17.00 uur
 • week 33 - vrijdag 14 augustus - aanleveren kopij voor 13 augustus 17.00 uur
 • week 34 - vrijdag 21 augustus - aanleveren kopij voor 20 augustus 17.00 uur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

WEDSTRIJDEN
ZLU Wedvlucht Pau 2020
 

Inmanden: maandag 13 juli
Los: vrijdag17 juli

Internationaal georganiseerd door: LA COLOMBE JOYEUSE – BRUSSEL
GPS Coördinaten:  Noord + 431830.0   West - 001905.0

Deelname met jaarlingen is niet toegestaan
 • De vrachtkosten bedragen € 5,35 per duif.
 • Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht); dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. 
 • Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht.
 • Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.
Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.
 • internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.
Extra ereprijzen:
 • De eerste 25 duiven van de uitslag
De ZLU stelt  twee horloges ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4  jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een horloge winnen.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door BRABANT 2000.
Uitvoerige reportage van de winnaar 2020 is te vinden in/op:ZLU. Wedvluchtverslaggeving vluchten wordt mogelijk gemaakt door: 
 
 • duivensportblad De Duif
 • website (ZLU) 
 • Op de Hoogte (Duivensportbond NPO)
Namens bestuur ZLU, Hub Wetzelaer, PR wedvluchten.  
 

WEDSTRIJDEN
Liefhebber aan het woord

Door Marcel Görtzen 

De 10 geboden, niet van Mozes maar van: Martin de Poorter uit Sluis (Zeeland).


1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2020 verlopen?

Tot nu toe verloopt de voorbereiding goed, al is het kort dag om ze dit jaar i.v.m. de verlate start voldoende vluchten en km’s te geven. De duiven vliegen 4-7 als alles verloopt volgens planning en qua weeromstandigheden hun laatste voorbereidingsvlucht, dit zal dan Chateauroux worden.

2. Verzorgt U de duiven alleen of ……………………… ?
Ik verzorg de kolonie geheel alleen. Wel is er wat hulp voor poets- en tilwerkzaamheden De woensdag heb ik wat poetshulp van mijn vader. Mijn vrouw helpt in de voorbereidingsperiode met het dragen van de manden tijdens het inmanden.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
Heeft U verschillende ploegen gevormd; zo ja waarom en zo nee waarom niet?

Voor Pau zijn er 10 koppels tweejaarse duiven gezet, waarvan een deel laatjes 2018. Indien alles volgens planning verloopt zullen deze Pau vliegen en daarna mogelijks Perpignan of Narbonne. Beetje afhankelijk van de neststanden, conditie en pennenstanden op dat moment.
 
De rest van de vliegploeg die dit jaar vooral uit jaarlingen bestaat gaan we proberen gereed maken voor Agen. Daarna vliegen ze mogelijk nog Narbonne.
 
Barcelona slaan we over dit jaar i.v.m. geen ervaren driejaarse duiven en ouder op de kooi momenteel.
 4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar?
De duiven worden ingekorfd in het keldertje in Terneuzen, waar fondminnend Zeeuwsvlaanderen samen komt om in te korven voor de ZLU vluchten. Bang om mensen of namen te vergeten kan ik in zijn algemeenheid stellen dat dit lokaal een rijke historie kent aan nationale winnaars, kopvliegers en kampioenen e.d.!
 
5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te "pieken"?
Ik probeer 4x te pieken dit jaar. LOL

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht?
Dit is zeker waar! De mandbezetting, mandbedekking en totale verzorging is al jaren top bij de ZLU. De duiven komen van 1000km vaak mooier thuis dan van 200km.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?Standaard staan de meldpagina`s van 3 websites open als de duiven kunnen gaan komen. www.pipa.bewww.dezlu.nl en www.ifcinfo.nl
 
8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Beiden!!
 
9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow?
Zou wat mij betreft iets centraler gelegen in het land mogen plaatsvinden, of in ieder geval noord-westkant van Limburg. Daarnaast zou de grote van de zaal wat kleiner (intiemer,gezelliger) kunnen m.i. en alles op één avond met eventueel een buffetje (betaald) erbij. De bonnen volledig digitaal verkopen zou ook een overweging kunnen zijn.
 
10. Tot slot
De ZLU heeft laten doorschemeren in de communicatie te kijken naar mogelijks minder vluchten in de toekomst. Persoonlijk vind ik dat een goede zaak gezien de terugloop in liefhebbers en duiven en soms overvol programma! Het programma zoals dit jaar met vijf vluchten vind ik persoonlijk erg mooi, een rust weekend na Barcelona zou daarbij nog een optie kunnen zijn. Vooral voor de nestspelers i.v.m. de 2e vlucht maar ook voor de organisaties zou dat geen slechte zaak zijn, al is dat uiteraard mijn persoonlijke mening en zal niet iedereen het daarmee eens zijn.
 
Zijn er nog verbeter/aanpassingspunten inzake de ZLU organisatieop te noemen?
Graag de mogelijkheid om digitaal in de klok de poules e.d te kunnen ingeven. Zodat we van de papieren poulebrieven afkunnen. Minder werk voor de verenigingen e.d. en minder papier verspilling.
 
Verbeterpunt vorig jaar vond ik toch wel de meldsite, dit liep het ganse seizoen erg stroef tot zelfs helemaal niet. Vooral voor de verenigingen die aanmelden via het online meldsysteem van ifcinfo. Hopelijk is dit voor het aankomende seizoen goed geregeld en een vast en toegankelijk contactpersoon voor problemen in deze zou ook wenselijk zijn!
 
Aldus Martin!
 

COVID-19 WERKGROEP
Actuele protocollen 


In de vorige ODH zijn de aangepaste protocollen (versie 3.0) gepubliceerd. Deze protocollen zijn nog steeds van kracht. U vindt de protcollen hieronder: 
 
Protocol 3.0 'Inkorven, vervoeren, lossen en afslaan tijdens de Coronacrisis'
Technische toelichting op versie 3.0 van het protocol en 'vraag en antwoord'
Alle informatie met betrekking tot duivensport en corona op een rij
 

NPO BUREAU
Uw mening over de duivensportbond app 


De nieuwe app van de Duivensportbond NPO is enkele maanden geleden gelanceerd. Door middel van deze app heeft u alle actuele informatie binnen handbereik. Zo vindt u in de app o.a. het laatste nieuws, kunt u via de app overschrijvingen regelen en vindt u er informatie over de wedstrijden. Denk aan informatie over de lossingen, het vluchtschema en de uitslagen. De informatie die we op onze website plaatsen, verschijnt ook in de app. Door de lancering van de app hoeft u niet meer reactief op zoek te gaan naar informatie maar ontvangt u meldingen op uw smartphone zodra er nieuws gepubliceerd is. 

Hoe download ik de app?
De app is te downloaden in de App Store (Iphone) of Play Store (Androidtoestel). Typ bij de zoekfunctie 'duivensportbond' in. De app verschijnt in beeld. Klik vervolgens op downloaden. Daarna kunt u gebruik maken van de app.

Suggesties of opmerkingen?
Mocht u suggesties hebben of onjuistheden tegenkomen in de app, stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

NPO BUREAU
Opvang duiven bij Centrale hokken


Nu het vliegseizoen weer is begonnen, komen er bij de centrale hokken ook weer veel duiven binnen. We leggen via dit bericht nogmaals uit hoe het werkt. 

Melding duif door centraal hok 
 • De beheerders van de centrale hokken melden de duiven via het computersysteem van de NPO aan bij de eigenaar. 
 • De eigenaar waarvan het mailadres bij het NPO bureau geregistreerd is, ontvangt dan direct een mail waarin is vermeld in welk centraal hok zijn/haar duif zich bevindt (houd uw mailbox in de gaten!). 
 • Eigenaren zonder mailadres ontvangen de melding via een brief.
Normaal gesproken worden brieven dagelijks verstuurd, echter dit gebeurt nu slechts éénmaal per week. Vanwege Corona werken de medewerkers van het NPO Bureau vanuit huis. Een dag per week zijn zij op kantoor verzorgen dan ook verzending van de post. In dit geval kan er dus ruim een week zitten tussen de melding van het centraal hok en de ter kennisname van de eigenaar.

Neem uw verantwoordelijkheid
Uw duif, die op uw naam staat, is uw verantwoording. Wij zien het dan ook als uw morele plicht om op de melding te reageren. Daarom ons dringende verzoek: 
 • Laat het centraal hok direct weten wat u wilt en geef door:
  • dat u de duif komt halen, en wanneer (tegen betaling van € 5,00)
  • dat u de duif wilt laten ophalen door bijv. een koeriersdienst, en wanneer (tegen betaling van € 5,00)
  • dat u graag ziet dat de duif wordt losgelaten (mits in goede gezondheid) (tegen betaling van € 5,00)
  • dat u de duif niet komt ophalen; in dat geval wordt de duif niet langer als uw eigendom beschouwd. Daarom vragen we u ten bewijze daarvan het eigendomsbewijs naar de beheerder op te sturen. 
Bovenstaande voorkomt dat een duif onnodig lang bij een centraal hok moet blijven. Reglementair moet de beheerder van een centraal hok een Nederlandse duif namelijk 12 dagen op het hok houden en een buitenlandse duif zelfs vier weken. Dit is niet nodig wanneer u direct uw besluit laat weten. Dat bespaart verzorgingskosten.

Tenslotte: blijf bij contact met de beheerder altijd netjes en probeer te allen tijde tot een goede passende oplossing te komen!
 

WEDSTRIJDEN
Dutch Golden Classic 2020


Door Wim Vos namens bestuur van The Dutch Golden Classic 

Wat een moeilijk seizoen beleven we toch met onze liefhebberij. Verenigingen op slot, bar gesloten, inkorven op afstand, verlate start en uiteindelijk toch weer echte vluchten. Ook wij als organisatie zijn er door getroffen en slechts de helft van onze deelnemers hebben hun duiven kunnen aanleveren. Iedereen begrijpt dat we dus ook onze prijzenpot behoorlijk hebben moeten aanpassen. We hebben er voor gekozen om het aantal prijzen gelijk te houden, maar de bedragen moesten we aanpassen aan de opbrengst.

Ook wij kennen een vertraagde start maar een start komt er. We beginnen met de finalevlucht op; Zaterdag 22 aug. vanuit Pnt. St. Maxence en vervolgen op 29 augustus met weer Pnt. St. Maxence, 5 september Fontenay en op 12 september sluiten we af met Pnt. St. Maxence.  

De prijzenpot, helaas wat kleiner maar nog best de moeite waard! Alle prijzen worden gedeeld tussen de kweker en de koper van de duiven.
 • Op de laatste drie vluchten wint de 1ste in elk samenspel € 75, = en de volgende 9 van de totaaluitslag winnen ook nog eens € 75,=;
 • Er zijn vijf duifkampioenen te winnen over de vier vluchten en zij winnen elk:
  1e prijs € 700,=   2e prijs € 500,=   3e prijs € 300,=
  4e prijs € 200,=   5e prijs € 100,=      
  Tevens een permanent aandenken voor de winnaars.
 • Let op! We hebben dit jaar geen reservevlucht, valt er één uit dan is het jammer.
 • Zaterdag 20 juni voor het eerst en dan op de vier volgende midfondvluchten wint de snelste duif met een “golden classic ring” van 2019 nog eens € 100,=.
 • De uitslagen zijn wekelijks terug te vinden op onze site.
Ook wij hadden gehoopt op een voltekend evenement maar toch kunnen we nog een prijzenpot van ruim € 23.000,= vervliegen en waar vindt je die mogelijkheid nog? De verkochte 157 duiven van 81 deelnemers gaan het, als ze er nog zijn, uitmaken.

Op zaterdag 3 oktober gaan we de prijzen uitreiken. Houd die datum vrij s.v.p.   
                           
Wij wensen iedereen nog een fijn seizoen en hopen voor u dat we prachtige vluchten krijgen met de jonge garde, zeker voor de vier laatste krachtmetingen.
 

IN DE MEDIA
Schooldirecteur krijgt duif met stamboom bij afscheidHet Laatste Nieuws (HLN) plaatste een leuk artikel op de website over het afscheid van schooldirecteur Paul de Wilde. Paul gaat met pensioen en voor zijn collega's was het geen probleem om een passend afscheidscadeau te bedenken. Lees het complete artikel via onderstaande button.
Afscheidscadeau: duif met stamboom
 

 

LADIES LEAGUE
NPO Benzing Ladies League 2020

 
Om in 2020 mee te spelen met de Ladies League met duiven met Ladies League ringen uit 2019 is het belangrijk om voor 20 juli aanstaande deze duiven aan te melden. Dit kan eenvoudig via onderstaande activatiebutton. 

Hoe werkt het?
Speel jij als zelfstandig spelende vrouw nog mee? Speelt je vrouw, buurmeisje, (klein)dochter, schoondochter, clubgenote of welke vrouw ook nog mee met de Ladies League? Activeer dan de nog meevliegende duiven uit 2019!

Je hoeft alleen een paar gegevens in te vullen en de ringnummers van de LL 2019 duiven waar nog mee gevlogen wordt. De Ladies League ringen 2020 zijn automatisch geactiveerd.

Uiteraard is het activeren van de Ladies League ringen geheel kosteloos .Wij proberen zo spoedig mogelijk een tussenstand te genereren die we uiteraard ook zullen publiceren. Activeren kan tot 20 juli 2020!
Activatieknop Ladies League
 

LADIES LEAGUE
Samenspel Zuid Hollandse Eilanden: verslag vlucht Peronne

Door Sonja Hagens


 
Uitslag Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden 5 juli
 


INSTITUUT WEDVLUCHTBEGELEIDING

Weersverwachting voor zaterdag 11 juli en zondag 12 juli 


Het lagedrukgebied dat de laatste dagen voor zoveel slecht weer zorgde trekt over Noord-Duitsland naar het oosten weg. Echter het bijbehorend koufront en daarachter een occlusiefront trekken in de ochtend en het begin van de middag naar het zuidoosten. Dit zorgt in Frankrijk voor veel (lage) bewolking en lichte regen. Een hogedrukgebied ligt op de oceaan en trekt gedurende de dag wat op naar het Europese vasteland. Belgie profiteert hier al van. Achter de storingen is de wind tijdelijk noordelijk en en draait dan naar noordwest. In de middag (hoe laat ?) achter het frontensysteem , zeker naar het noorden toe, trekt de bewolking omhoog naar 1500 meter en volgen er opklaringen De verwachting is tussen 14.00 en 15.00 uur. Het frontale systeem ligt zaterdag boven de Alpen en wordt het in de nacht naar zaterdag al droog en helder.


Bron: I.W.B. (10 juli/11.30 uur)

 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
 
Wie lost waar
 
 

NPO BUREAU
Thijs Boomkamp wint zeer snelle vlucht vanuit Duffel

De leden van postduivenvereniging De Vale Doffer hadden een druk weekend. Donderdag werd er ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Orleans. Vrijdag werd ingekorfd voor een vitessevlucht vanuit Etroeungt. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind. Zaterdag werden beide vluchten uitgesteld vanwege regen op de vlieglijn. De duivenmelkers hoopten dat zondag de beide vluchten zouden worden gelost. Echter, ook zondag bleek het voor de vlucht vanuit Fontenay niet mogelijk deze te lossen, omdat het tot 13.00 uur bleef motregenen op de vlieglijn. De vitessevlucht vanuit Etroeungt was inmiddels teruggereden naar de westelijke losplaats Duffel, omdat verwacht werd dat daar de eerste opklaringen zouden doorbreken. Een goed besluit bleek later.

Op 5 juli werden om 13.50 uur de kleppen van de duivenwagen geopend, waarna de 146 duiven van De Vale Doffer samen met 11898 andere duiven uit Overijssel en Gelderland aan hun terugreis konden beginnen. Een stormachtige zuidwestenwind betekent dat de duiven hoge snelheden kunnen behalen. Zo bleek ook later, want Thijs Boomkamp zat net de start van de Formule 1 te bekijken toen hij zag dat de eerste duif in Gelderland was gemeld. Om vroeg te zitten zou in Haaksbergen rond 15.20 uur geklokt moeten worden. Daarop werd de TV op stand-by gezet waarna Thijs rond 15.16 uur een duif vanuit Duitsland aan zag komen vliegen en deze duif landde gelijk op het hok. Geconstateerd om 15.16.55 uur bleek dit voldoende om 1280 duiven uit de CC5 Enschede-Losser-Haakbergen-Beckum-Lonneker “de staart te laten zien.”

Ook was deze duif de tweede van de hele afdeling met 11898 duiven. Een puike prestatie waarmee Thijs erg in zijn nopjes was. Dat deze duif geen eendagsvlieg is bleek wel uit een eerder dit jaar behaalde prestatie: op 23 mei vloog deze duif ook al een tweede prijs vanuit Beek en Donk tegen 14720 duiven. De jaarling duif was dit keer vanuit Duffel met ruim 134 kilometer per uur teruggevlogen naar Haaksbergen!!! De taart was voor Thijs alsmede plek 3 en 4. Plek 2 was voor Bart Goering, plek 5 voor Rudolf Temmink die daarmee een waardebon won gesponsord door slagerij De Hoeve en ook Jan Witbreuk won met plek 10 een waardebon gesponsord door eerdergenoemde slagerij.

 

IN DE MEDIA

Dubbelvlucht met hoge snelheden en snipperuren


Op 7 juli publiceerde In & Om Ootmarsum op de website een artikel over de dubbelvlucht voor de Othmarvliegers: een vitesse en een dagfondvlucht in het weekend van 4 en 5 juli jongstleden.

Artikel Dubbelvlucht met hoge snelheden en snipperuren
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 8 juli 2020Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BUREAU
Adverteren in Op (de) Hoogte 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeedling met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

 • 1 week: € 150,00
 • 3 weken: € 400,00
 • 6 weken: € 750,00

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef aan:

 • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
 • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
 • op welke data de banner geplaatst moet worden 
Meer weten? Klik op onderstaande button.
Adverteren in Op (de) Hoogte
 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. 
zaterdag 11 juli 2020

z.l.u.2018

Voorbeschouwing ZLU seizoen 2020.

Nog voordat er maar één duif ingekorfd is mag het komende vliegseizoen als memorabel beschouwd worden, vogelpest en vogelgriep waren reeds bekend, mond en klauwzeer was ook bekend maar corona was alleen bekend als een Mexicaans biermerk van de brouwerij Grupo Modelo.
 
Het vliegseizoen.
Een 5 tal vluchten, te beginnen met ( inkorfdata ) Pau op 13 juli, Agen, zowel oud en jarig apart op 20 juli, de topper Barcelona op 26 juli, Perpignan op 3 aug. en tenslotte Narbonne op 10 aug. Gelukkig is er na vele wijzigingen aanvullingen aanpassingen en noem maar een internationaal vliegprogramma tot stand gekomen dat als positief binnen de Nederlandse ZLU spelers is overgekomen.
 

zlu 2020 pau

De voorbeschouwing op de vluchten.
Zoals gebruikelijk bij de ZLU wordt er voor elke vlucht een voorbeschouwing op de website geplaatst, dat deze stukken niet bij de schrijvende pers worden afgedrukt vindt zijn oorzaak in het feit dat daar geen ruimte voor is, begrijpelijk toch !! Nu zal deze voorbeschouwing geplaatst worden op de ZLU site en NPO site. Voor dit seizoen heb ik een zestal liefhebbers kunnen strikken die ik reeds eind jan. 2020 heb benaderd, van corona was toen hier nog geen sprake. Ik heb dit project het “Mozes project “ genoemd, iedere liefhebber geeft antwoord op een 10 tal vragen, en komt met een eigen vraag of opmerking ! De deelnemers zijn, op Pau, Martin de Poorter uit Sluis, op Agen oude duiven,Tim Hage uit Woerden, op Agen jaarlingen Frank Zwiers Terheijden, op Barcelona Gerard Schalkkwijk uit Lopik, op Perpignan comb. A.Saarloos & Zn uit Klaaswaal, en voor Narbonne Marc Gielen uit Maasbree.

Volg hun verhalen straks op de diverse site‘s.

De controle‘s op de vluchten.
Zoals bekend worden alle deelnemende duiven in Rucphen of Geleen ingecheckt in het WCS systeem. Later hierover meer. Bij aankomst wordt de regio controleur ingeseind om op enig moment de duif of duiven te gaan controleren met speciale apparatuur. Voor Zuid/Noord Holland is dit Ruud Vermaat uit Driehuis, voor Zeeland/Brabant Dirk Dekkers uit Steenbergen, voor Oost Nederland wordt dit Arie Heezen uit Arnhem en voor Limburg e.o . Roy de Bresser uit Berg en Terblijt. Deze mensen zorgen ervoor dat de gecontroleerde gegeven ter plekke naar de vluchtleider gaan ( in dit geval Piet Franssen) , en zij ontvangen dan ook meteen de bevestiging dat deze duif volgens de regels is ingekorfd. Dit jaar zullen onze controleurs ook enkele foto‘s maken ter plaatsing bij de reportages, stamboom wordt ook gevraagd. Leg deze dus maar al klaar !!!!!!!!!

De voorbereidingen inzake opleren.
Gezien de zeer late start van het programma werd het voor vele afdeling moeilijk om een fatsoenlijk opleer programma klaar te krijgen, vandaar de vele initiatieven in den lande om de marathonduiven maar van genoeg trainingskilometers te kunnen voorzien. Eenieder hartelijk dank voor de vele uren besteed aan deze werkzaamheden.

aanhangerauto

De werkers in de lokalen en de incheckcentra.
De ophaalschema‘s staan inmiddels op de ZLU site en infoboekje, dit alles wordt verzorgd door Christ van der Linden van Brabant 2000, deze afdeling haalt de duiven op in geheel Nederland behoudens Limburg. Afdeling Limburg verzorgt de ophaling voor de Limburgse lokalen en wanneer nodig doorrijden naar Rucphen.

inkorven

In Rucphen is Wim Donks de organisator van het incheckwerk en in Geleen Michel Roumans. Samen met de vele vrijwilligers worden alle duiven via het WCS systeem voorzien van een geheime code. Wij hebben bestuur KBDB hiervoor ook uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, zodat wij van de oeverloze discussie afkomen waarom de “Hollanders “ geen controle ring meer nodig hebben.

autooudduiven

Duiven melden.
In het verleden is het meermaals voorgekomen dat het melden van de duiven niet goed functioneerde. Meestal was de oorzaak een internet storing , zoals in 2019 waardoor het melden van de duiven via e-mail onmogelijk was. Om het melden van de duiven minder afhankelijk te maken van internet providers is door het bestuur van de ZLU besloten om naast het melden via e-mail, het melden ook mogelijk te maken via de z.g. Peer to Peer methode. Bij deze methode wordt er een rechtstreekse verbinding gemaakt tussen de meldpost van het inkorflokaal en de centrale meldpost van de ZLU. Storingen in het netwerk van providers, hebben geen invloed op deze internet verbinding. Als er gebruik wordt gemaakt van deze Peer to Peer verbinding moet het IP-adres en poort-nummer van de centrale meldpost worden ingevoerd in het meldprogramma b.v. 84.25.232.116:4444 Het melden gebeurt dan zonder tussenkomst van een e-mail provider.Het actuele IP-adres van de centrale meldpost staat op de website van De ZLU. Voor zover het verhaal van de mensen ( Frans Huynen-Piet Franssen en Michel Roumans ) die zich belast hebben met het meldprobleem 2019. Op verzoek van de vluchtleider Piet Franssen zal er nog een testcase plaatsvinden, meldposten ontvangen hierover nadere info. Zie de uitvoerige inkorfinstructie op de site en meldinstructie die U t.z.t. door de Centrale meldpost Hub Wetzelaer nog wordt toe gemaild.

Persverslagen.
Ook dit seizoen zullen de winnaars van de ZLU vluchten behoorlijk in het zonnetje worden gezet. Onze vaste ploeg, Marcel Görtzen uit Kerkrade en Ad van Gilst uit Meerssen zullen U ieder op hun beurt de winnaars benaderen inzake hun overwinning en alles wat erbij komt. Een reportage die in goed overleg met de redacties, Jan Hermans De Duif en Gerrit Knol Het Spoor der Kampioenen, geplaatst wordt. Tevens komen deze reportages op de ZLU en NPO ODH.
.
De voorlopige uitslag op de ZLU website.
Bij tijdige lossing en normaal verloop staat vanaf woensdag de voorlopige uitslag op de site van de ZLU, kijk dus wat meer naar deze site. Mocht U duif er niet bij staan, reclameer dan even. Het is nooit leuk indien Uw prestaties niet op de papieren uitslag van de ZLU te zien zijn. Het is om Uw eigen bestwil, overal kan iets verkeerd gaan.

De ongechipte duiven in het coronatijdperk inzake aanbrengen vleugelmerk e.d.
Op verzoek van diverse aanvragers hebben wij tijdens de rondvraag het vraagstuk gummieringen aangekaart. Wij hebben aangegeven welke handelingen verricht moeten worden in het verzamelcentrum om de concoursveiligheid te kunnen waarborgen. Hierop werd door de commissie als volgt gereageerd: In de verzamelcentra kunnen bij de uitvoering van de werkzaamheden de 1,5m grens niet gehandhaafd worden hetgeen een uitdrukkelijke eis is van het RIVM , dus komt de veiligheid van de medewerkers in gevaar en zijn deze handelingen niet toegestaan, mensveiligheid gaat vóór controleveiligheid. Door de commissie werd geopperd om in de lokalen een tweede gummiering aan te brengen zodat in het verzamelcentrum de betreffende duiven direct in de juiste verzendmand geplaatst kunnen worden. De vergadering was van mening dat de concoursveiligheid in dit geval niet gewaarborgd is. Wij hebben toegelicht hoe onze controle functioneert en dat derhalve een tweede gummi in het lokaal aanbrengen in feite geen controle omhelst en het controlesysteem teniet doet. Daarnaast komt de verantwoordelijkheid om de hoek kijken. Het bestuur ZLU is verantwoordelijk voor het creëren van veilige werkomstandigheden in de verzamelcentra. Willen wij willens en wetens vrijwilligers werkzaamheden laten uitvoeren waarvan wij vooraf weten dat hun veiligheid en die van hun naasten in gevaar gebracht kan worden !

Samenwerking met de NPO.
Voor eind seizoen 2020 hopen wij met bestuur NPO aan een ruime tafel te kunnen gaan zitten om aan alle strubbelingen een eind te kunnen maken, alleen samen kunnen voor een mooi marathon programma zorg dragen. Voorzitter Ben Geerink heeft niet voor niets de ZLU portefeuille in zijn binnenzak gestoken.

De toekomst van de marathonvluchten.
Een hot item, dat deze winter alle aandacht krijgt zowel nationaal als internationaal, er is een te veel aan vluchten, en overal waar een teveel aan is wordt de deelname en dus ook de interesse minder. Zonder elkaar in de wielen te rijden moet er samen voor een passende oplossing gekozen worden.

Ten slotte;
Sportvrienden, het seizoen 2020 staat voor de deur, een deur die lang op een kier stond. Geniet van de komende vluchten en op enig moment komen we terug inzake het winterprogramma.

Namens bestuur ZLU wens ik U veel succes en hopelijk tot ziens !
Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.
 
vrijdag 10 juli 2020

Afdeling9 135x40

In de onderstaande link treft u de actuele tussenstand van de Duifcompetitie “Zuid”.

Tussenstand duifcompetitie Zuid

donderdag 09 juli 2020

  InMemoriamArie img 0747  kopie

Geschokt vernamen wij vanmorgen dat Arie afgelopen nacht is overleden.
Wij wensen de hele familie heel veel sterkte nu en in de toekomst.
Het is een groot verlies.

Arie je naam staat in ons hart geschreven, te vroeg ben je van ons heengegaan.
We gaan je missen en zijn je dankbaar, voor alles wat je hebt gedaan.

Beste vrienden van Duivenvaria, 8-7-2020

Met zeer veel pijn in mijn hart moet ik jullie het volgende mededelen. 
Na meer dan 10 jaar met hart en ziel, passie en altijd veel plezier
gepost te hebben op duivenvaria moet ik helaas het werk voor
duivenvaria neerleggen. Zoals velen van jullie weten kamp ik al
geruime tijd met mijn gezondheid. Het ging de laatste paar jaar
met ups en downs. Maar de ziekte begint nu langzaam zijn tol te eisen.
Hierdoor kan ik het niet meer opbrengen om duivenvaria bij te houden.
Het doet pijn in mijn hart om dit te schrijven. Duivenvaria is ook
een deel van mij geworden de afgelopen jaren. Daar ik graag zie dat
duivenvaria verder gaat zonder mij. Vraag ik aan jullie lezer en
schrijvers om duivenvaria te blijven ondersteunen en daarmee ook
de duivensport. Blijf stukjes, artikelen, uitslagen, foto’s etc.
noem het maar op te sturen naar duivenvaria. Michiel zal nu het
plaatsen van de stukjes etc. van mij overnemen. Hij heeft altijd
het technische gedeelte van de website gedaan en zal nu ook het
inhoudelijke deel van mij overnemen. De stukjes etc. kunnen worden
gestuurd naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij deze wil ik jullie allemaal bedanken voor de afgelopen jaren,

Groeten Arie

woensdag 08 juli 2020

Afdeling5 135x40

 

WB de Kruijff uit Woerden had gisteren de snelste duif van de totale lossing vanuit Fontenay Sur Eure. Uiteraard was hij ook in Rayon Oost de snelste. In Rayon Midden ging de overwinning naar Gebroeders van de Kooij uit Roelofarendsveen en in Rayon West was deze vlucht een prooi voor Harry Ouwerling uit Den Haag. Alle winnaars van harte gefeliciteerd! 

Donderdag (09-07)  gaan wij inkorven voor de midfondvlucht vanuit Fontenay Sur Eure (M28). Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs is 95 cent.

Vrijdag (10-07) gaan wij inkorven voor de jonge duiven africhting vanuit Meer (T28). Er gaan 30 duiven in de mand. Vrachtprijs is 51 cent. Er wordt in drie groepen gelost, rood, wit en blauw.

De africhtingen zijn zoals hierboven al staat alleen voor jonge duiven.

De concourscommissie.

dinsdag 07 juli 2020

aandacht

Het bestuur neemt het advies van de lossingscommissie over en last de opleervlucht van 8 juli af en zal de vlucht van 11 juli vanuit Duffel plannen i.p.v. Bierges.

We hopen dat de weergoden ons dan beter gestemd zijn.
 
Hieronder advies van de lossingscommissie.
 
Met Sportgroeten
 
Bestuur Brabant 2000

dinsdag 07 juli 2020

z.l.u.2018

Dame, heren.
 
Dringend verzoek, licht Uw meldpost in d.m.v. deze mail en een telefoontje !
 
Vandaag donderdag 2 juli  hebben Piet Franssen en  Frans Huynen  nog aan het meldprogramma gewerkt. Frans heeft nog enkele aanpassingen gedaan en het nieuwe meldprogramma op zijn site gezet. 13 meldposten hebben niets gedaan.
 
Komende dinsdag  7 juli  a.s. wil ik dan een nieuwe testdag houden van 14.00 tot 20.00 uur onder de zelfde voorwaarden.
 
Hiervoor wordt wedvlucht  Pau  genomen. Vluchtcode Z91.
 
Het is de bedoeling is dat alle lokalen 2 duiven melden.
 

 1. Een via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zoals in het verleden.    Hier moeten ze een duif melden ouder dan 2019.
 2. Een via IP. dit moet een duif zijn van 2019.

 
Als dit correct wordt gedaan kunnen we nagaan via welk kanaal de melding is binnengekomen.
 
Let op !!       Er is nog iets.     Turven kan alleen via de mail.

dinsdag 07 juli 2020

putten

Donderdag 9 Juli gaan we inkorven voor de midfond vlucht vanuit Sezanne.

We beginnen met inkorven om 17:30 uur ivm het eerdere vertrek van de wagen.

Opgeven hoeveel duiven je inkorft uiterlijk Woensdagavond 18:00 uur.

dinsdag 07 juli 2020

Kees2020

 

We zijn weer een weekje verder en terwijl in heel Europa het corona virus weer toeslaat versoepelen de heren in den Haag de regels. Maar de 1,5 meter afstand blijft in stand terwijl iedereen kan zien dat niemand zich er meer aan houd. Zelfs de handhavers en politie zien door de regeltjes de regels niet meer, dus overal chaos.

Hetzelfde geld voor de duivensport we struikelen langzamerhand over de protocollen , corona protocollen ,hitte protocollen enz maar  de wagens worden volgeladen enz enz , daarnaast staan ze in de hitte nog een hele nacht in een loods enz enz. Wordt er door neutrale personen bij die duiven gewaakt ? In een vereniging mag er immers ook niemand alleen bij de ingekorfde duiven zijn  ? Alles wat krom is kan iedereen recht lullen maar bij mij moeten ze daar niet mee aankomen. Adje uit Baarle sloeg zaterdag met een grote voorhamer de spijker precies op zijn kop, leugens van het IWB een commissie die al lang het veld had moeten ruimen maar in ieder geval door het vorige NPO bestuur gehandhaafd werd en zelfs gepromoot, ik hoop dat het huidige bestuur aan deze commissie een einde maakt, maar ik denk het niet, daar er nu al signalen zijn dat alles door gaat draaien zoals de afgezette voorluller wilde. Maar omdat het overal in Belgie en Frankrijk regende werden alle Nederlandse vluchten uitgesteld terwijl de foto’s en filmpjes die op sociaal media verschenen mooie losplaatsen met prachtige blauwe luchten liet zien. Al snel kreeg ik zaterdag middag een mailtje van een liefhebster uit Hendrik Ido Ambacht die op Melun had meegedaan , in een mum had ze er 51 van de 55 thuis met geweldige snelheden, ook de Belgische vluchten verliepen allemaal geweldig met hoge snelheden.  Toen ik er in de avonduren over schreef werd ik al snel door een lossingverantwoordelijke uitgemaakt voor zeiksnor en azijnpisser, hij kon mij er niet mee beledigen , hij zou me pas beledigen als hij opperde dat ik hetzelfde karakter had als hij.

Dus de duiven gingen er misschien op zondag uit, zondagochtend zat het wolkendek potdicht en de wind was aangewakkerd met flinke felle windvlagen, een lossing zou in mijn optie onverantwoordelijk zijn , maar de heren wachtte en gingen aan het eind van de ochtend lossen. Ook nu kwamen de eerste duiven met hoge snelheid naar huis  en met twee keer tien duiven mee en op elke vlucht een mooie kopduif mag ik niet klagen, ook zijn alle duiven thuis maar of ik het nu mooie vluchten vond ? Nee, en ze hebben gegokt en goed gegokt maar mooie vluchten met constant verloop ,nee.

Hopelijk krijgen we volgende week weer een vlucht waarvan we kunnen nagenieten maar deze week was dat niet zo.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Subcategorieën

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40