Ik lag al in mijn mandje omdat ik me al een paar dagen niet helemaal oké voel en realiseerde mij dat ik vergeten was mijn column te schrijven. Trui en broek aan en naar boven waar mijn computerke staat.

Zaterdag hadden we in ons duivenlokaal een keuring van de hokkenshow, vijftien hokken waren er in gezonden en de eer was aan Stephan Gobel om deze duiven te keuren. Ook was Philip Huksloot aanwezig om stage op te doen om dit voorjaar zijn keurmeester titel te kunnen gaan halen. En juist daarom werd deze keuring voor mij heel interessant en leerde waarop deze keurmeesters vooral op moeten letten. Het was verbazend en soms was ik gewoon verbouwereerd wat Stephan allemaal aan Philip liet zien. Natuurlijk is er een groot verschil hoe een duif de rui ondergaat door laat kweken of het verschil tussen het spelletje fond of een andere discipline en ook het verschil van verzorging werd duidelijk aangetoond. Bij deze mijn petje af voor deze keurmeester.

Op eigen hok beginnen de eitjes nu te vallen en uiteraard zijn er nog duiven ook niet gekoppeld maar ik heb nu eenmaal beslist en ik zie wel hoe het loopt dus ik wacht gewoon rustig af.

Het was een korte rondom maar ik ga weer snel mijn mandje in , tot volgende week.