pdcoach

Weer een weekje verder en mijn doel om een eerste prijs te pakken dit seizoen werd werkelijkheid, de duivin die het voor mij flikte was de zgn ,,Hoerenloper,, een grote forse duivin uit een rechtstreekse Heremansdoffer die Appie Scheffer gekocht had en hem aan mij had geschonken X  Willemien een rechtstreekse van Willem de Bruijn die ik als jong van hem kreeg. Beide oude duiven zijn er inmiddels niet meer ( geruimd wegens vermoedelijke ziekte ).De Hoerenloopster dank haar naam aan het feit dat ze als jonge duif vaak enkele dagen te laat thuis kwam en ik dacht dat zij een doffer was. De Hoerenloper heeft het ringnummer NL 18-1075054 en in haar loopbaan tot nu toe 29 prijzen verdiend, o.a. 1 Fontenay , 5 Lennik, 1Quievrain, 7 Quievrain, 6 Blois, 1 Niergiens.  Geen wereldkampioen maar een duivin waar ik best tevreden mee bent. Zaterdag gaat ze voor haar laatste rit wederom naar Niergiens en uiteraard hoop ik dat ze haar dertigste prijs verdiend om daarna heerlijk met haar doffer ,,de Reeuwijker ,, (een koppel waar inmiddels ook bruikbare duiven zijn gekomen ) naar het kweekhok te verhuizen. Hiermee wordt dan ook de aanzet gemaakt naar een kweekhok met bewezen duiven die op den duur ook kunnen uitvliegen. Natuurlijk heb ik vasthouders zitten maar ik erger mij daar wel aan , een duif hoort minimaal een keer per dag heerlijk hoog buiten te kunnen vliegen , dat is hun natuur en ….mijn plezier. Het zal nog wel enkele jaren duren voor ik dit heb gerealiseerd maar ik probeer er wel naar toe werken. Dus de vasthouders die er nu zitten ga ik langzaam afbouwen. Van de nu 9 kweekkoppels ga ik naar 6 koppels , dus rekening houdend met de Reeuwijker x Hoerenloper moet er voor vier koppels een nieuwe eigenaar komen en die heb ik al benaderd.

De duiven die naar elders gaan zijn dus vier doffers en vier duivinnen, de stamboomkaarten staan onder kweekhok 2021 aan de zijkant van deze site, geen kattepis maar gewoon gegund.

Doffers: Zoon Bleu Ray ( Willem de Bruijn ) Jonge Froome (Everling), Jonge Bleu Favori (Antoon van de Burg) ,Shy ( Antoon van de Burg).

Duivinnen : Lady Bolt ( Braspenning via Kat &zn ), The Juwell (Braspenning ), Kleine Sharon  (Everling) , Bony (eigen kweek).

Duidelijk is dus dat ik aan het inkrimpen ben.

2022 wederom een aangepast hok en een ander spel, weduwduivinnen gaan tot de nalijn niet meer mee zodat het spel met de weduwnaars mijn voorkeur verdiend en daarnaast ga ik ook het nonnenspel spel proberen met twaalf duivinnen onder het motto ,, maakt kanonnen van je nonnen , hihi. Deze nonnen zijn uiteraard niet mijn weduwduivinnen en zitten in een ander hok.

De jonge duiven lieten het afweten dit weekeinde maar zelf vind ik dat er best redelijk op die africhting gepresteerd is,  en om na kanonnen als  Van Dorp , Wiskie en Poelman te eindigen vind ik geen schande. Ook hier ken ik weer mijn idool Calimero citeren ,, zij zijn groot en ik is klein,,.

Boos maakte ik mij op clubs die ondanks het aangeven van de afdeling vijf toch zijn gaan inkorven met minder dan 7 meespelende hokken of  om daar toch aan te komen enkele liefhebbers een opruimer lieten inkorven om daarna de klok weer direct af te slaan. Soms is de duivensport in 2021 onverteerbaar maar net als de teloorgang van de maatschappij zullen wij ook met deze praktijken en dat liefhebbers zelf niet oprecht en netjes zijn moeten leren leven.

Oja nog dit, even kon ik via mijn telefoon mijn mentor niet bereiken , later belde hij , had de telefoon niet gehoord omdat hij rond het huis en de hokken aan het grasmaaien. Grasmaaien op dag van inkorving, daar is een duivenmelker in mijn club zwaar op tegen . Slecht voor de duiven zegt hij , we lachte samen erom en zeker nadat ik de uitslag van hem zag op Fontenay 1, 2 7 ,8 in Gouwe IJssel B tegen 1349 duiven. Denk dat ik rond mijn hokken de stenen en tegels gaat verwijderen en gras ga zaaien , dan kan ik op donderdag middag en vrijdagmiddag terwijl de manden erop staan een stukje maaien , zo uitslag wil ik ook wel.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.