Voorwoord bestuur


 
De eerste helft van juli zit er alweer op. Veel Nederlanders krijgen zomervakantie en daardoor merken we dat het een stuk rustiger wordt op de weg. Dat is voor ons makkelijk bij het trainen van de jonge of oude duiven. Ook aan de bereikbaarheid en beschikbaarheid van mensen en bedrijven merk je dat het rustiger wordt. In de duivensport geldt dat niet, daar bevinden we ons nog steeds midden in het hoogseizoen. Momenteel worden de Marathon vluchten, de Eendaagse fondvluchten, Jonge Duiven vluchten en de trainingsvluchten voor de late Vitesse natour georganiseerd.

Het weer blijft onbestendig en de buien komen af en aan. Dat speelt ons zeker parten bij het loslaten en trainen, maar ook bij de vluchten in de weekenden, afgelopen weekend maar ook komend weekend. Dat de duiven er goed mee om kunnen gaan weten we. Het is aan ons om enkel de duiven in te korven die er klaar voor zijn.

Waar Nederlands succes in de Tour de France aan de orde is, hopen we natuurlijk ook op de duivenvluchten weer op succes. Ieder weekend en iedere vlucht kent winnaars. We hopen met zijn allen dat het laatste gedeelte van het seizoen mooi weer en mooie vluchten brengt. 

Verder hebben we in de Op de Hoogte van vorige week medegedeeld dat het bureau een achterstand had met overschrijven. We kunnen jullie mededelen dat alle overschrijvingen tot en met heden zijn bijgewerkt. 

Een prettig weekend en mooie, succesvolle vluchten gewenst!

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Actuele vluchtdata- en tijden




Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
 
Klik hier voor actuele los- en vluchttijden
 

WEDSTRIJDEN
Voorbeschouwing Sectorvluchten Dagfond


Dit weekend worden alweer de laatste sectorvluchten voor de Dagfond gevlogen. Over twee weken staat namelijk Nationaal Bourges op de kalender. Dat is de enige echte Nationale Dagfond vlucht die Nederland rijk is. Gisteravond werd er ingekorfd voor: Chateauroux, Blois en Chateaudun. Nadat alles ingezonden was, zagen de cijfers er zo uit:

Sector 1 Chateauroux: 7.494 duiven van 1.003 deelnemers
Sector 2 Blois: 5.877 duiven van 688 deelnemers
Sector 3 en 4: Chateaudun: 13.538 duiven van 1.742 deelnemers. 

Dat betekent dat er in totaal 26.909 duiven aan de start komen van 3.433 duivenliefhebbers. Ander weer, andere duiven en liefhebbers. Dat zou dit weekend zeker wel eens waar kunnen zijn. De voorspellingen zijn verschillend en veranderen nog steeds. Wie worden de volgende Sectorwinnaars en waar mogen we volgende week de bloemen bezorgen? Misschien bent u het wel! 

Veel succes en duivenplezier gewenst namens het NPO-bestuur. 


 
 

WEDSTRIJDEN
Op het programma: ZLU Vlucht Narbonne

 

Volgende week staat de ZLU-vlucht Narbonne op het programma. Op maandag 22 juli wordt er ingekorfd, lossing staat gepland voor vrijdag 26 juli. 


 
 


Klik op bovenstaande banner om het filmpje van de eerste Nationale winnaar van 2019 te bekijken. Ook dit jaar gaat PigeonPixels weer op bezoek bij de Nationale winnaars en maakt daar een prachtig filmpje van.
 

WEDSTRIJDEN
Linda Janssen winnares Ladies League afdeling Noord-Holland kring 3

 

Ik ben Linda Janssen en woon in Bennebroek samen met mijn man Paul, onze duiven, katten en honden. Drie jaar geleden is mijn man weer begonnen met duiven na onze verhuizing naar een huis met grote tuin. Ik had nooit wat met duiven te maken gehad maar hielp hem al snel mee met verzorgen en dat vond ik enig. We werken allebei fulltime dus is het belangrijk om samen de duiven te verzorgen. Het is namelijk een flinke klus. Het kweken vond ik het leukste.

Bij de Nationale Dagen van de NPO kwam ik de Ladies League stand tegen. Geen moment getwijfeld en dus meteen ingeschreven. Toen ben ik mijn eigen duifjes gaan kweken uit de koppels van mijn man. Opleren ging super en we waren benieuwd wat mijn/onze duiven zouden gaan doen. Bij het inkorven op vrijdag nog even wat aandacht aan ze gegeven (ik praat altijd even tegen ze, dan gaan die koppies weer schuin om te luisteren) en weg gingen ze. Zaterdag wachtte ik in de tuin. Uit het niets kwam mijn duif op het hok aan, meteen op de klep. We stonden verbaasd te kijken en zeiden allebei 'wauw'! 's Avonds was de uitslag bekend, we hadden gewonnen! Was was ik trots op mijn duif. En wat een leuke competitie! Ik kijk uit naar de volgende keer, winst of niet het is altijd leuk! 



 
 

 
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 18 juli 2019

 

Het kan gebeuren dat u een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat u een vreemde duif hebt die u wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.