samenspel leiden en omstreken
Wedvlucht Nanteuil
Winnaar Gebr. v d Berg (Team v d Berg)

Dit weekend vlogen we al weer de eerste midfond vlucht van het seizoen vanuit Nateuil met zo, n gemiddelde afstand van 355 kilometer. Iedereen had waarschijnlijk verwacht dat de vlucht uit gesteld zou worden naar zondag want dat gebeurd bijna ieder jaar in het weekend van Moederdag.
De voorspellingen waren dan ook zeer slecht in Frankrijk, De hele dag regen. Toch klaarde het einde van de ochtend wat op in Nateuil en konden de ruim 34000 duiven van afdeling 5 gelost worden met net als vorige week een Noorden wind op de kop. De duiven kregen het dus weer niet cadeau deze week want vorige week ook al een tegen wind en een nachtje langer in de mand, deze week weer tegenwind en waarschijnlijk wel ergens een buitje op de kop. Om 12:30 uur was het dus zover en vertrokken de duiven super snel richting ons kikker landje waar de temperaturen en weersomstandigheden beter zijn dan Frankrijk.
Maar nu naar onze verslaggever in Leidschendam Ferry Starrenburg
Had ik het elke week maar zo makkelijk

Gebr. van den berg (Team van den berg) winnen de vlucht vanuit Nanteuil le Haudouin

De duiven van afdeling 5 werden pas laat gelost om 12:30uur konden onze strijders er tegen aan en ze zouden het niet cadeau krijgen.

Normaal gesproken zitten we in het kantoortje maar door de lichamelijke ongemakken van Jan die nu aan het revalideren is in het revalidatiecentrum is alles dit jaar toch anders dan voorgaande jaren
maar dat weerhoudt ons niet. Wij zetten ons voor de volle 200% in (inzet wordt beloont zeg ik altijd maar).
Jan werd einde van de middag gehaald de duiven werden 17:30uur verwacht, Jan zei nog ze zullen er voor moeten werken vandaag maar het vertrouwen was er want ze komen elke week geweldig naar huis en er word een hoog prijspercentage gedraaid.

Op de voorhand zagen we inderdaad dat ze rond 17:00uur draaiden doorrekenen betekend inderdaad 17:30uur duiven. We stonden op de uitkijk en precies uit de juiste hoek scherend over de daken achter de bomen langs komt een duif aangesneld van tijd had ik geen benul een ere ronde en pats op de klep de piep van het systeem klonk en op de benzing app kwam te staan 17:20:49 wat een tijd ?dacht ik gelijk 10 minuten eerder dan gerekend. Toen dachten we gelijk dit kan wel eens een hele vroege zijn voor het samenspel leiden en misschien ook wel voor heel afdeling 5 west.
Dit alles werd bevestigd toen alle clubs hadden ingezonden bij compuclub, ?in samenspel leiden tegen 4437 duiven en ook de 1e ?in afdeling 5 west tegen 11345 duiven.

Deze duivin de “17-931” wist met grote overtuiging dus de winst op te eisen 1193mpm vloog zij en de nummer 2 van het van het samenspel/rayon maakte 1176mpm dus ze had een aardige voorsprong opgebouwd onder deze zware omstandigheden.
De “931” heeft dit jaar nog niet gemist (1 x niet ingekorfd) en vloog vorige week van Peronne in het samenspel ook al de 11e van 3902 duiven en tevens de 19e in afdeling 5 west van 9606 duiven.

De “17-931” is gekweekt uit de “13-806” een super gebouwde doffer die is gekweekt door Hans Starrenburg gevlogen heeft hij bij Ferry Starrenburg op zijn voormalige vlieghok en na zijn carrière is deze doffer verhuist naar het kweekhok van Gebr. van den berg de “806” is van moeders kant van het soort Wim Koppe uit Voorburg x Johan Houweling en van vaders kant is die van Joost Duwel als zijnde samenkweek. De moeder van de “17-931” is de “14-458” dit is rechtstreekse van Enrico en Jan Doldersum uit Almelo vele top 10 en 1e prijs winners zie je terug in deze lijn.

De oude duiven worden op totaal weduwschap gespeeld. Doffers en duivinnen gaan als het kan elke week mee door veel te spelen kom je er snel genoeg achter of ze daar geschikt voor zijn, Maar als het weer echt te slecht is zoeken we er gerust maar 20 uit om toch de rest te sparen. Wel worden de duiven afgericht in de week als ze thuis zitten. Medisch gezien gaan wij elke 3 a 4 weken op controle bij Hans van der sluis/stefan Gobel Kockengen en word er op advies van hun ingegrepen als het nodig is. Wat betreft de voeding zijn wij dit jaar overgestapt naar Beyers na een goed gesprek met Dick de leeuw (vertegenwoordiger) hebben wij de keuze gemaakt om het eens over een andere boeg te gooien en tot nu toe zijn wij zeer tevreden over de keuze het loopt op het moment en ben er van overtuigd dat een kwalitatief goede mengeling en systeem daar zeker aan meewerkt.

Team v d Berg van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

In de eerste divisie gaat de overwinning deze week naar J. Nijgh uit Rijnsburg gefeliciteerd

Tot volgende week
De witte duif