Jos Nijman

Voorwoord


Met nog drie weken te gaan komt het einde van het vluchtseizoen in zicht. De jonge duiven vliegen komende weken nog om ervaring op te doen en de liefhebbers kunnen nog even maximaal genieten van de sport. Het zijn wel de laatste loodjes van een zwaar seizoen waarin het weer veel invloed had. Dat het einde van het vliegseizoen er aan komt, merken we niet alleen aan het feit dat de dagen korter worden of dat de ringen besteld kunnen worden. Een andere indicator is het vergaderseizoen dat op gang komt, met alle informatie en uitwisseling van informatie die daar bij hoort. 

Wij wensen alle vrijwilligers die de vluchten mogelijk maken succes om ook de laatste vluchten tot een succes te maken. En al die andere liefhebbers en vrijwilligers wensen we een goede sportief slot en een inspirerend en opbouwende start van het vergaderseizoen, zodat we samen het vliegseizoen 2020 voorbereiden en onze sport aantrekkelijker en mooier maken én weten te behouden voor de toekomst.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Resultaten Ladies League


De uitslagen van de eerste drie wedstrijden zijn binnen en de eerste tussenstanden zijn berekend door de Compuclub, daarbij zijn we wel afhankelijk van de aanlevering van bestanden door andere rekenaars. Hartelijk dank voor jullie inzet tot zover. Via onderstaande buttons zijn de voorlopige uitslagen van de Jonge duiven van week 27, 28 en 29 én de voorlopige tussenstanden voor de diverse kampioenschappen te bekijken.

We vragen iedereen om een kritisch te kijken of de uitslagen compleet zijn. Mochten er vragen zijn, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij bedanken iedereen voor de inzet en het deelnemen aan deze eerste Ladies League en uiteraard een proficiat aan de winnaressen.

Uitslag Jonge duiven week 27
Uitslag Jonge duiven week 28
Uitslag Jonge duiven week 29
Tussenstand Onaangewezen
Tussenstand Aangewezen
Tussenstand Keizer
Tussenstand Duifkampioenschap
 

SECTIES & PLATFORMS
Uitnodiging sectievergaderingen 5 oktober 2019


De uitnodiging voor de sectievergaderingen is verstuurd en staat op de website. Alle secties vergaderen op 5 oktober. De vergaderingen zijn vrij toegankelijk voor leden van de betreffende sectie(s). Tijdens de Sectievergaderingen bespreken we de voorstellen die ingediend worden ter besluitvorming op de NPO Ledenraad van 21 december aanstaande.

 
 
 

WEDSTRIJDEN
Spanning stijgt voor jonge duivenspecialisten

 

Morgen is het zo ver. Dan is het aan de liefhebbers van het jonge duivenspel om te laten zien waar hun junioren toe in staat zijn. De start van de sectorluchten is iets later dan gepland, maar bestuur NPO meende alle deelnemers genoeg kans te moeten geven hun duiven klaar te maken voor deze opdracht.  

Er werden gisteravond 37.019 duiven ingekorfd door 2.648 deelnemers.
 • Sector 1 Lorris:                                10.768 duiven van 818 deelnemers
 • Sector 2 Fontenay-sur-Eure            10.870 duiven van 588 deelnemers
 • Sector 3 Sens                                    8.367 duiven van 773 deelnemers
 • Sector 4 Chalons en Champagne     7.014 duiven van 469 deelnemers
De weerkaarten beloven ons een mooie dag weer met veel zonneschijn. Een dag waarop gestart word met het vieren van 75 jaar vrijheid! Vrijheid waar ook de postduiven een belangrijke rol in hebben gespeeld….. morgen het moment om daar ook eens over na te denken als onze duiven weer terug komen van de reis! 
Dat de beste moge winnen! Bestuur NPO wenst alle duiven en deelnemers veel succes!
 
 
 

NPO BESTUUR

Dringend op zoek naar afstudeerstagiaires
 

De NPO is met ingang van het nieuwe studiejaar op zoek naar:

 • een HBO of WO afstudeerstagiair(e) Marketing
 • een HBO of WO afstudeerstagiair(e) Bedrijfseconomie.

Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft in een van deze afstudeerplaatsen? Stuur dan het CV met een korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Frederik Dekker.
 

Deel deze oproep ook onder jouw familie,vrienden, buren, zodat we op korte termijn kunnen starten met onderzoek door stagiaires.

 

WEDSTRIJDEN
Uitslag derde en laatste wedstrijd Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden


Door Sonja Hagens

Dit was het dan voor dit jaar, de derde en laatste vlucht van de Ladies League Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden. Op zaterdag 24 augustus werden onze 98 roze ringen op de natour vlucht vanuit Lennik met een Zuid-Oostenwind gelost. De winnares van deze laatste vlucht is Annemiek Tiggelman, die ook de tweede vlucht won. De afstand die de NL19-7006442  aflegde naar Middelharnis is 105 km. Het duifje van Annemiek viel om 10.01.31 op de klep. De tweede en de derde prijs zijn voor nieuwkomer mevr. C. Kievit-Klepper uit Ouddorp, waarvan er in totaal negen in de prijzen vielen.

Eindstand
Dankzij Richard van den Bos hebben we ook de eindstand van deze drie Ladies League vluchten:
 • Kampioen Onaangewezen:  Marlien van den Bos uit Middelharnis
 • Kampioen Aangewezen: Annemiek Tiggelman uit Middelharnis
 • Duifkampioenschap gaat naar Marlien van den Bos uit Middelharnis
  

Sponsoren bedankt!
Het was een korte, maar leuke en spannende competitie. Volgend jaar willen we dit verder oppakken met nog meer vluchten op het programma. Mede dankzij onze sponsors werd het een groot succes. Hiervoor willen wij jullie heel hartelijk bedanken:
 • Tuincentrum Torreman – Rocanje
 • Toppigeons Veilinghuis – Oude-Tonge
 • Bakkerij Koese – Sommelsdijk
 • Duivenshop Nobels- Achthuizen
 • Slagerij van Zuidland – Dirksland
 • Jozien Wijnties – Oudenhoorn 
Dus dames, woonachtig op Goeree-Overflakkee en Voorne Putten, geef je op en doe volgend jaar ook met ons mee!  Wil je liever eerst wat meer informatie, stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tot volgend seizoen!
 
Einduitslag en uitslag wedstrijd 3 Samenspel Zuid Hollandse Eilanden
 
 
 

SECTIES & PLATFORMS

Vacature Sectie Vitesse/Midfond

 

Ons gewaardeerd bestuurslid Bob Berendsen heeft vanwege persoonlijke redenen zijn bestuursfunctie binnen onze sectie neergelegd. Wij betreuren zijn keuze maar respecteren deze. Wij danken Bob voor zijn geweldige inzet en toewijding en wensen hem succes en vooral veel plezier in de duivensport. 

Hier mee komt er een plaats vrij in het bestuur van onze sectie en wij zijn daarom op zoek naar een nieuw persoon die na goedkeuring van onze leden zitting neemt in het bestuur.

Wij zijn op zoek naar een persoon die:
 • lid is van de Sectie vitesse/Midfond en zichzelf een vertegenwoordiger voelt van de leden en hiernaar kan acteren
 • geen andere bestuursfunctie bekleed binnen afdeling/samenspel/vereniging
 • een heldere kijk heeft op het Vitesse/Midfond spel en goede ideeën heeft om het spel te verbeteren, aantrekkelijk(er) te maken en interessant te houden
 • positief is ingesteld en "out of the box" kan denken
 • affiniteit heeft met de hedendaagse technieken en goed zijn weg weet te vinden met computers/IT
 • in het bezit is van een rijbewijs en auto en bereid is om ca. 6-8 keer per jaar vergaderingen bij te wonen
Klik hier voor het volledige profiel.
 
Bent u of kent u iemand die voldoet aan dit profiel? Dan komen wij graag met u in contact en vragen wij u om een kort gemotiveerde mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

OLYMPIADE

Criteria Olympiade 2021

 

De bestanden met uitslagen om de Nationale Kampioenschappen te berekenen én om de eerste tussenstanden voor de Olympiade 2021 te berekenen zijn binnen. We hopen dat de Compuclub de komende periode de nog ontbrekende bestanden gaat ontvangen, zodat zij:
 • voor de NPO de Nationale Kampioenschappen kan berekenen
 • voor Neerlands Postduiven Orgaan de competitie 'de allerbeste' kan afronden
Op onze website staan de actuele criteria voor de Olympiade 2021. Naast de Sport en Standaardklasse is er vanaf 2019 ook de categorie World Best Pigeon. 
 
Olympiade 2021
 

Ledenadministratie gesloten tot en met 8 september 2019.
 

GPS2021

Nieuwsbrief Zeeland


Het is na half juni even stil geworden voor wat betreft de nieuwsbrieven over de GPS-pilot, maar dit betekent niet dat er verder niets is gebeurd op diverse gebieden. Weliswaar door de grote drukte van het vliegseizoen lag het tempo even een paar versnellingen lager, maar zeker niet met minder inzet van de betrokkenen.
 
Nieuwsbrief 9 Afdeling Zeeland - GPS2021
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 
Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten, vergaderingen en bijeenkomsten die georganiseerd worden.
 

Activiteiten 

•    5 oktober: Sectievergaderingen
•    5 oktober: prijsuitreiking Dutch Golden Classic 2019
•    12 oktober: Habru Duivendag 
•    19 oktober: prijsuitreiking NIC 1738
•    2 november: prijsuitreiking Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden 
•    16 november: prijsuitreiking Ladies League 2019 Afdeling 6, kring 3
 

Vergaderingen 

•    2 september: bestuursvergadering afdeling 10
•    2 september: bestuursvergadering afdeling 11
•    3 september: bestuursvergadering afdeling 8
•    4 september: bestuursvergadering NPO
•    16 september: bestuursvergadering afdeling 9
•    30 september: bestuursvergadering NPO
 
Klik hier voor het complete overzicht van activiteiten en vergaderingen
 
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

07 oktober 19
Paratyfus De vragen over paratyfus blijven binnenkomen. Ik heb er in mijn boek uitgebreid aandacht aan besteed. Nu klopt dat verhaal nog steeds in grote lijnen, maar inmiddels zijn er meerdere...

Columnist in Spotlight

21 juli 19
Raak!   Ik liet het al vaker blijken in mijn...
25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

16 november 19
Frans Keybets Landgraaf Agen oud 2019. Op een mooie nazomeravond heb ik afgesproken met...
14 november 19
Bij deze de 2e serie van 26 prijswinnaars van de tweede vlucht van de 2019 editie.  De...
10 november 19
Beste liefhebbers, Ook dit jaar zullen wij een jonge duivenbonnen verkoop houden . Wij...
31 oktober 19
Toen we berichtkregen dat Harie Winkens uit Itteren was overleden sloeg dat in als een...
22 oktober 19
Negentig duiven in Yerseke gestolen: schadepost van 75.000 euro YERSEKE - Terwijl Danny...
22 oktober 19
We zijn verheugd om u mee te delen dat onze bedrijven nauwer gaan samenwerken om onze...
17 oktober 19
Op de internationale ochtendlossingen vervliegt de ZLU jaarlijks een aantal nationale...
13 oktober 19
  Tjeu Wetemans Kelpen-Oler   All round Marathon kampioen        Met de naam van Tjeu Wetemans ,...
12 oktober 19
Prijzenfestival N.I.C. “De Luchtbode” Reeweg 89 Hendrik-Ido-Ambacht Prijsuitreiking...
02 oktober 19
Het voorstellen van de gebroeders Hagens is net zoiets als het intrappen van een open...
29 september 19
Dinsdag 17 sept.  om 11.00 was bestuur ZLU te gast  in Halle bij het geplande...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40