Jos Nijman

Zaterdag 3 augustus Vierzon 657km en Den Bosch 105 km


Goedemiddag allemaal. Vandaag twee wedstrijden. De duiven vanuit Den Bosch (gelost om 9 uur) zijn bijna allemaal thuis. In ieder geval alle oude duiven. Van de vroege jongen missen er nog 2 van de 10, en van de zomerjongen zijn er nu 4 thuis van de 7.
Ik begreep dat de jonge onervaren duiven het niet gemakkelijk hebben. Maar de dag is nog lang en vanmiddag komen er nog wat opklaringen, dus er komen er nog wel een zwikkie.

Hier de eerste duiven op 10.41 uur en dat is een minuutje of 4 achter de eersten. Dat gaatje is te groot, dus we moeten nog aan de bak de komende dagen.

Tja, en dan de duiven van Vierzon (gelost om 7.45 uur). Op dit moment hoop ik gewoon dat ik een paar duiven door krijg vandaag, want het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. We kunnen straks wel mooi de eerste meldingen uit het zuiden van het land volgen, en dan kunnen we onze definitieve berekeningen maken.

Ik zie net dat Jan Grootoonk uit Bant weer een hele mooie duif van Bergerac pakt. Bijzonder knap Jan, alvast gefeliciteerd!

Update 15 uur
Ik zag het vanmorgen toch wat te somber in. Inmiddels op 1 na alle duiven thuis, en als ik mijn clubgenoten goed beluister komen de jongen aardig goed na.
De volgende klus wordt Vierzon. De eerste duiven in sector 1 maken net geen 1200 mpm. Ik verwacht ze bij  mij rond de 1000 mpm. Dan zouden hier tussen 18 en 19 uur vanavond hier duiven kunnen vallen. Als ik bij Jan en Hessel in de buurt kan komen ben ik heel tevreden. We zullen zien het wel zien. Succes allemaal!

Update 20.30 uur
Inmiddels is de uitslag van Den Bosch klaar. Twee mooie vroege duiven en een prachtig prijspercentage, daar kom ik volgende week nog wel even op terug.
Vierzon was een hele zware wedstrijd, een beetje vergelijkbaar met een triathlon. Ik heb er in ieder geval 2 van de vijf. Ook daar kom ik nog wel even op terug. Op Urk zijn Jan Post en Rein Ras iedereen de baas. Ook daar kunnen de felicitaties naar toe! Tis niet niks hoor 656 km met een windje op kop……

Voor nu eerst maar een goede zondag toegewenst!

Bladwijzer de permalink.

 

Woensdag 31 juli Regen (eindelijk)

Door | |


En zo eindigt deze bijzondere maand met een natte dag. En ik ben er heel blij mee. Op mijn werk zag ik al diverse bomen en struiken de strijd tegen de droogte opgeven. Om over het gras maar niet te spreken.
Maar gelukkig valt er nu weer wat water. Vanaf 13 uur vanmiddag al 15 mm in de regenmeter! En dat in 3 uurtjes tijd.

Training
De africhting vanaf Deventer is hier goed verlopen. Ik had er 34 mee (oud en jong) en we missen er nog 2. Een nieuweling en een zomerjong, toch wel weer jammer. Ik wordt er zelf weleens moe van, maar de verliezen zijn in deze regio schrikbarend hoog. Vorig jaar met de wekelijkse africhting op Harderwijk was dit toch beter naar mijn mening. Dat is iets om deze winter mee aan de slag te gaan. Als je hier nog 2/3 van je jongen hebt zitten hoor je bij de besten. Bij de meeste liefhebbers is hooguit nog een derde aanwezig, en hier ongeveer een vijfde.

Vierzon
Ik begreep dat we ipv Bourges naar Vierzon gaan. Dat maakt elkaar niet zoveel volgens mij. Morgenochtend wil ik proberen om de duiven nog even weg te brengen, en daarna samen te laten.
Aankomende zaterdag worden alle oude duiven dan definitief gekoppeld. Zoals ieder jaar worden de jongen weer verkocht. Het liefst in 1 koop. Maar dat is van later zorg.

Onrust
Er is veel onrust in duivenland, en niet alleen op Urk. We zullen deze winter toch echt met elkaar om de tafel moeten, anders zie ik nog meer liefhebbers afhaken. Het is nu allemaal net even teveel van het goede, en ik ben zelf wel een voorstander van veel vluchten. Maar om elke week 4 of 5 avonden in het clubgebouw te zitten is mij zelfs te veel. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Het programma van vorig jaar was beter te behappen. En ik weet het, ook onze vereniging heeft voor het nationale programma gestemd. Maar daarom kun je daar nog wel op terug komen, na een moeizaam jaar. Al hebben de weersomstandigheden er natuurlijk ook geen goed aan gedaan.

Vakantie
Ik ben overigens wel toe aan een paar vrije dagen. Maar ik moet nog ruim een week wachten. Tis deze week druk met begrafenissen en veel collega’s zijn nu op vakantie.
Ik moet proberen om mezelf in acht te houden, vooral na de waarschuwing van vorige week. Maar dat is met mijn werk altijd lastig. je weet van te voren nooit hoe een week gaat verlopen. Maar goed, tis aftellen en dan kunnen ook hier de benen 14 dagen op de tafel………….. (waarschijnlijk veel fietsen)

Succes met de voorbereidingen!

Bladwijzer de permalink.

Donderdag 15 augustus Lastig

 

Gisteravond laat kwam het bericht dat we de natoer vlucht vanaf Deurne op vrijdag gaan vervliegen. Gezien de weersverwachtingen voor zaterdag / zondag lijkt me dat ook een verstandige beslissing.

De jonge duiven kunnen zaterdagmiddag ingekorfd worden voor een lossing op maandag vanuit Arlon. Hoewel ik de inzet van de verantwoordelijke mensen zeer waardeer om toch een wedstrijd te organiseren, is het voor de principiële liefhebbers geen optie om hier aan mee te doen. Het zou niet erg geloofwaardig overkomen om onze duiven bij voorbaat op zondag te laten vervoeren en te laten verzorgen.
Jammer, maar dit is onze eigen keuze, en ik wens uiteraard alle andere deelnemers een mooie wedstrijd toe!

De jongen zouden dan mee kunnen naar Deurne om ze toch een beetje in het ritme te houden. Vanavond maar eens kijken hoe we dat aan gaan vliegen.

Bladwijzer de permalink.