Jos Nijman

Voorwoord bestuur


Het is 21 juni, de zomer is officieel begonnen. We merken het aan de hoge temperaturen die we in het vooruitzicht hebben, maar ook aan de drukte in de duivensport. Het is namelijk hoofdseizoen in de duivensport. Het seizoen waarin we met alle discplines druk bezig zijn met onze mooie sport. Zo ook vanaf dit weekend met de eerste jonge duivenvluchten.

Er wordt veel gevraagd van de duiven, maar ook van de liefhebbers. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat we met zijn allen het hoofd koel houden met deze hitte. Daarbij hoort ook mensen de ruimte geven om de juiste dingen te doen en de juiste beslissingen te nemen. Uitgangspunt is hierbij dat we de komende weken op een soepele manier kunnen doorlopen en bovenal genieten van mooie wedstrijden. En dat doen we samen. Samen maken we er een aantal fantastische wedstrijden van, want waarom moeilijk doen als het samen kan? 

Voor u ligt weer een prachtige editie van Op (de) Hoogte. Ik wens u veel lees- en sportplezier. 


Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 WEDSTRIJDEN

Actuele vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.

 
Klik hier voor actuele los- en vluchttijden
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Voorbeschouwing vluchten dit weekend


De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn goed en er staan een aantal mooie vluchten op het programma. Wat willen we nog meer? Hieronder vindt u de voorbeschouwingen voor de Marathonvluchten en de Dagfondvluchten. 
 
Voorbeschouwing Marathonvluchten
Voorbeschouwing Dagfondvluchten
 WEDSTRIJDEN

Terugblik op Nationaal Grandprix Beyers St. Vincent

 

Op 14 juni stond de Nationale Marathonvlucht St. Vincent op het programma. Het was prachtig weer ter plaatse. De nationale winnaars zijn: 

Sector 1: W. Geuyen, TungelroySector 2, tevens Nationale winnaar: A. van Houten, 's-GravenzandeSector 3: Th. van Oss, AfferdenSector 4: Koster-Doldersum, Dekrim


Namens NPO Bestuur en Beyers van harte gefeliciteerd!Benieuwd naar de verslagen van de St. Vincent? Deze verschijnen in de volgende editie van Op de Hoogte. 

 

NPO BESTUUR
Terugblik op lossing St. Vincent


Graag willen we stilstaan bij de lossing voor St. Vincent van vorige week. De vlucht heeft een ander verloop gekend dan door verantwoordelijken en liefhebbers op voorhand ingeschat. Om iedereen deelgenoot te maken van het proces rondom de lossing en het verloop, hebben wij de verantwoordelijken gevraagd om ons mee te nemen in hoe een en ander verlopen is. Klik hier voor de verslagen van de verantwoordelijken en een reactie van het NPO Bestuur. 
 
 

NPO BESTUUR
Actie en besluitenlijst bestuursvergadering 12 juni


Via onderstaande button kunt u de actie- en besluitenlijst van de vergadering van het NPO Bestuur van 12 juni jongstleden raadplegen. 

 
Actie- en besluitenlijst bestuursvergadering
 

WEDSTRIJDEN
Fout bij vervoeren Bordeaux afdeling 2


Bij het overladen van de manden ten behoeve van de Bordeaux is helaas een fout gemaakt. Alle 7 de manden van 1935 Madese Bond voor Postduivenhouders en 1 restmand met 15 duivinnen van 1939 Oosterhoutse Bond zijn ingeladen in de wagen voor Lennik en daar afgelopen woensdag 19 juni gelost. 

Woensdagavond 19 juni zijn deze duiven opnieuw ingekorfd en met speciaal vervoer overgebracht naar Bordeaux, zodat ze op donderdag 20 juni op de losplaats aanwezig zouden zijn en aan het convooi toegevoegd konden worden. De Oosterhoutse Bond heeft het inkorfbestand aangepast en de Madese Bond heeft het originele bestand gewist en opnieuw ingekorfd.


 
 

WEDSTRIJDEN
Informatie over lossen in België 


In de afgelopen weken is er een aantal losplaatsen in België bijgekomen. Echter, dit is nog geen oplossing voor het benodigde aantal losplaatsen wat we in België nodig hebben om met name voor de jonge duiven in stappen afstand te maken. 

Dit weekend blijkt het lastig om een geschikte plek voor alle afdelingen te vinden. Brabant 2000 wijkt hierdoor noodgedwongen van de vlieglijn af en staat daarom in Isnes. Het is zaak om de lossingen goed uit elkaar te houden en ongewenste vermengingen van konvooien (kruislossingen) te voorkomen. Dit is zeer zeker van belang voor de jonge duiven die met hun opleidingsprogramma bezig zijn.

Het is van belang dat we er met zijn allen voor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Het kan dus weleens zijn dat afdelingen niet direct kunnen lossen maar dat wij op elkaar wachten. Er moet zeker rekening gehouden worden met de duiven die in België thuiskomen in de omgeving van de losplaatsen. Wij rekenen op uw begrip als de duiven niet zo vroeg gelost kunnen worden als dat u zou willen. Iedereen zal zijn uiterste best doen om het zo soepel en voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
 
 

NPO BESTUUR
Terugblik Extra Ledenraad 4 juni en gewijzigde datum Ledenraad najaar


In goed overleg met de Afdelingen, Secties en Platformen is tijdens de Extra Ledenraad besloten om de Ledenraad van november te verplaatsen naar 21 december 2019. Hierdoor ontstaat er ruimte om voorstellen – na het vliegseizoen – af te stemmen binnen de Afdelingen, Secties of Platformen.

Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over de NPO Update (hierin staat meer informatie over de Ledenraad in december), de presentatie van de Ledenraad van 4 juni en het verslag van de Ledenraad dat is gepubliceerd in de nieuwe editie van Het Spoor Der Kampioenen. Het officiële verslag en de notulen van 4 juni volgen spoedig. 


 
 
Klik hier voor de NPO Update
Klik hier voor het verslag Ledenraad 4 juni door Het Spoor Der Kampioenen
Klik hier voor de presentatie van Ledenraad 4 juni
 

LADIES LEAGUE

Nieuws vanuit de Ladies League
 Het gaat beginnen! Niet alleen staat dit weekend het jonge duivenseizoen in de startblokken, ook de Ladies League competitie gaat 6 juli officieel van start. En wat hebben we hier naar uitgekeken!

In het voorjaar hebben we via Facebook al veel voorpret en ervaringen kunnen lezen van de deelnemende dames en meisjes. De motivatie steeg nog meer toen de eerste ringen om werden gedaan, gecomplementeerd met een knalroze chipring die zeker niet over het hoofd te zien is. Veel mannen moesten hier wel even aan wennen. De voorbereidingen voor de eerste vluchten, de eerste africhtingen, hoe spannend! 

Berekening Ladies League
We moeten natuurlijk ergens beginnen en hebben de berekeningen voor de kampioenschappen gemaakt met als uitgangspunt dat het een laagdrempelige competitie dient te zijn waar in principe elke dame voor in aanmerking zou kunnen komen.

We starten in 2019 en zullen aankomende maanden wellicht tegen zaken aan gaan lopen die onvoorzien waren, maar door middel van communicatie, evaluatie, controleren en corrigeren hopen wij de Ladies League tot een prachtig kampioenschap te kunnen uitbouwen die toekomstbestendig is maar bovenal voor elke vrouw/meisje aantrekkelijk is om aan deel te nemen. Lees hier meer over de berekening voor de Ladies League. 


Oproep: deel uw Ladies League ervaringen!
We willen heel duivenminnend Nederland en de rest van de wereld laten zien hoeveel plezier wij dames in duiven- en duivensport hebben. En daar hebben we u voor nodig! Foto’s.. heel veel foto’s willen we zien.

Een 'selfie' tijdens het inkorven, een 'ussie' met uw (duiven)vriendin, een quickshot van uw aankomende LL-duifje in de lucht, op de klep, in uw hok. u bepaalt zelf uw fotomomentje, legt het vast op camera en stuurt het op naar ons. Laat uw fantasie de vrije loop! Ook verenigingen/kringen die een aparte LL-competitie in de club hebben, foto’s van de winnaressen zijn van harte welkom!
 
Foto’s kunnen worden gestuurd naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zullen ze publiceren op social media en in Op de Hoogte, bij het insturen gaat u dus akkoord met publicatie.
 
Show the world PINK! Show them our Ladie’s League!
 
 

 
GPS2021
Nieuwsbrief Zeeland

De afgelopen weken zijn er in Het Spoor der Kampioenen een aantal artikelen geplaatst met betrekking op het landelijke GPS2021 project. Er waren vele vragen over de feitelijke uitwerkingen van de plannen die beschreven staan op de website www.gps2021.nl en de zaken die momenteel worden uitgetest in de Zeeuwse pilot van dit project.

Afdeling Zeeland brengt regelmatig een nieuwsbrief uit om hun directe achterban te informeren. Via ODH en www.gps2021.nl delen we de Nieuwsbrieven, zodat iedereen geïnformeerd wordt over de pilot/ontwikkelingen binnen GPS2021.
Nieuwsbrief #8 Zeeland’
 

 
 
 

WEDSTRIJDEN
Op het programma: ZLU Vlucht Agen


Volgende week staat de ZLU-vlucht Agen op het programma. Op maandag 24 juni wordt er ingekorfd, lossing staat gepland voor vrijdag 28 juni. 


 
 

JEUGD
Hokbezoeken voor winnaars Jeugddag NPO


Tijdens de NPO Jeugddag in 2018 konden kinderen een hokbezoek winnen. Dit is mede mogelijk gemaakt door een aantal duivenmelkers die hun hokken en natuurlijk ook hun kostbare tijd hiervoor beschikbaar stelden, waarvoor hartelijk dank. Wij waren erg benieuwd hoe de duivenmelkers het bezoek van de kinderen ervaren hebben. Daarom blikken we graag met hen hierop terug. Lees hieronder de terugblik op de hokbezoeken. 


 
Terugblik op hokbezoeken
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. In Op (de) Hoogte besteden we wekelijks aandacht aan de activiteiten en bijeenkomsten die gepland staan voor de komende week. Vanaf deze week staan op de site ook alle geplande vergaderingen van afdelingen, secties, platformen en commissies vermeld. 

Komende weken staan de volgende bijeenkomsten op het programma: 
  • Maandag 24 juni 2019 - Papendal - Bestuursvergadering NPO
  • Maandag 1 juli 2019 - onbekend - Bestuursvergadering Afdeling 10
  • Maandag 1 juli 2019 - onbekend - Bestuursvergadering Afdeling 11
  • Dinsdag 2 juli 2019 - onbekend - Bestuursvergadering Afdeling 8 
  • Maandag 8 juli 2019 - Papendal - Bestuursvergadering NPO
Overzicht van activiteiten en bijeenkomsten
 

 

Online overschrijven

 

We merken dat het gebruik van mijn.duivensportbond.nl en het online overschrijven van duiven nog vragen oproept. Esther Bultman laat in onderstaande filmpjes zien hoe eenvoudig het online overschrijven van duiven is.Overschrijven naar andere liefhebber
Wilt u uw duif overschrijven naar iemand anders? Dat kan tegenwoordig makkelijk en snel via mijn.duivensportbond.nl . Ontvangt u graag nog wat extra uitleg over online overschrijven? Bekijk dan hier het instructiefilmpje. 
Overschrijven van liefhebber naar u
Heeft u een duif gekregen of gekocht? Ook dan is het mogelijk om makkelijk en snel over te schrijven via mijn.duivensportbond.nl . Ontvangt u graag nog wat extra uitleg over online overschrijven? Bekijk dan hier het instructiefilmpje. 
 
 
 

IN DE MEDIA

Publicatie in Het Spoor

 

In de nieuwe editie van het Spoor der Kampioenen staat een artikel over ECS en de toekomst. Klik hier om het artikel te lezen. 


 
 

IN DE MEDIA

Record-duif gebroeders Kamerhuis


Ook deze week wordt er door de media weer veel aandacht besteed aan de 'record-duif' van de gebroeders Kamerhuis. De duif, Caballero 841 verbrak het Nederlandse snelheidsrecord uit 1957. Onder meer EenVandaag en Quotenet besteedden deze week aandacht aan Caballero en de gebroeders Kamerhuis. 
 

NPO BESTUUR

Gebruik Tipes thuisservice

 

Het NPO Bestuur heeft besloten om het gebruik van de Tipes thuisservice per direct toe te laten. Let op: om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit dien je al Tipes-gebruiker te zijn. De Tipes-gebruikers kunnen de Tipes thuisservice inbouwen in hun software programma. Documentatie en technische specificaties hierover zijn hieronder te vinden. 
 
Klik hier voor het stappenplan Tipes Thuisservice
Klik hier voor een korte handleiding
 

NPO BUREAU

Enkele printwerkzaamheden vertraagt door storing

 

Wegens een storing aan de printer duurt het iets langer dan gebruikelijk voordat leden zonder mail de berichtgeving over opgevangen duiven en duplicaten ontvangen. Deze storing is bij ons onder de aandacht en wordt zo spoedig mogelijk opgelost. Uiteraard ontvangen de leden zonder mail dan alsnog de berichtgeving over de opgevangen duiven en duplicaten. Excuses voor het ongemak. 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 20 juni 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

27 april 20
Immuniteit Als de Coronaviruspandemie ons iets kan leren, dan is het wel dat het van essentieel belang is om de gezondheid te optimaliseren. In de media wordt steevast de melding gemaakt dat...

Columnist in Spotlight

27 mei 20
  Land besproeien bij de buren Droogte Wat is het...
20 mei 20
     Jongen 2020 in de ren Start seizoen Afdelingen 9 en...
13 mei 20
  Vanaf 11 mei mogen er weer vluchten We kunnen...
09 mei 20
  Nieuw half gelaatsmasker Masker Had eerder al...
29 april 20
              Jongen in de manden PROTOCOL CORONA / COVID Het...
22 april 20
Red Pearl rechtstreeks Jan van Gils  Oosterhout...
15 april 20
Genieten van de bloesem Top weer Heel de...
08 april 20
   Alleen rondjes maken rond het hok Geen begin...
01 april 20
Kleinzoon Unionkoppel H Simonsz                   Andere spanning Dit...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...
24 februari 20
“Ons wacht een geweldige show!  Als ik dit zit tikken dan is het een zonnige dag. Van...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40