30 mei net thuis na rare vlucht Neeritter


Programma’s

Voor de zoveelste keer worden of is het vluchtprogramma veranderd. Of we dit jaar alleen maar africhtingen mogen houden weet men nog niet. Misschien is het zo veranderd en kunnen we weer een gewone vlucht houden en normaal inkorven en ook met de liefhebbers een praatje maken met een bakkie koffie. We zullen het af moeten wachten en ons nu aan het protocol moeten houden. Bij ons in de club gaat het eigenlijk best goed. Alleen dus bijna geen contact met de andere liefhebbers. Met inkorven is het dat de ene weg gaat en de andere er aankomt. Zo gaat het tot alle duiven in de mand zitten. Over programma’s gesproken , op de televisie is ook niet zoveel te bekijken. Wel nog wat over de vroegere Boer zoekt vrouw , verder de familie Neiland en de Voice. Ik vind niet dat bij de Voice Sanne en Anouk de beste hebben laten doorgaan. Maar goed , ik heb er geen kijk op denk ik dan maar. Net zo min als het aanwijzen van de bovenste drie. Nu geef dat niet met alleen het maken van een aankomstlijst. Toch wil ik het wel proberen. Als je één echte topper heb is het eenvoudig natuurlijk. Maar die heb ik nu nog niet , maar wat niet is kan altijd nog komen. Hoop doet leven zeggen we dan maar en blijken later dromen geen bedrog.

Corona

De pedicure van de vrouw had onlangs hevige buikpijn. Ze kon niet naar de dokter was gesloten. Na enkele dagen lag ze op de grond te kreperen van de pijn. De huisartsenpost gebeld en er moest hemel en aarde worden bewogen om te komen. Daar aan gekomen direct het ziekenhuis in. Wat bleek de blinde darm was gebarsten. Gelijk geopereerd en een week in het ziekenhuis gelegen. Toen ze enkele dagen thuis was kreeg ze te horen dat de zuster die haar had verpleegd corona had. Dus met het hele gezin 14 dagen binnen blijven. Had haar man er niet op aan gedrongen om naar de dokterspost te gaan dan had het heel anders kunnen aflopen. Dit is zomaar een geval en zo zullen er nog veel meer zijn. Ook mensen die toch maar niet naar de dokter zijn gegaan en waarvoor het nu te laat is. Dan denk ik zijn de gevolgen om alles te sluiten niet erger dan de kwaal. Deze pedicure kan het na vertellen maar hoeveel kunnen dat nu of de komende tijd niet.

Op eigen hok

Alle 55 duiven zijn mee gegaan naar Neeritter 93 km dit ligt in Limburg tegen de grens met België. Er waren veel lossingen daar in de omgeving gepland. De onze werden om 8.45 uur gelost met hier een staal blauwe hemel , 17 graden en een oostelijke wind. De eerste kwamen redelijk en daarna kwamen ze zoals gewoonlijk achter elkaar maar wel met hele grote gaten er tussen. Om 12 uur moest ik er nog 14. Hoorde om 14.00 uur nog 4/13 , 10/41 , 12/49 en toen zelf nog 10/55. Van deze 10 waren 5 die vorig jaar enkele natour hebben gehad. De andere 5 waren ook jaarlingen. Dus toch te weinig ervaring en kilometers gehad vorig jaar ? Ik begin er wel aan te denken. Als ik bij de compuclub kijk is het bij andere afdelingen wel goed gegaan. Bijvoorbeeld in afdeling 8 draaide vele liefhebbers in 10 minuten tijd de helft van de ingekorfde duiven uit Maastricht. Zijn de onze tussen andere duiven gekomen ? Iedereen dacht wat is er met onze duiven gebeurd anders kan het nooit zo zijn dat van een vluchtje van onder de 100 km er zoveel duiven uren later nog moeten komen. De eerste hier was een late van vorig jaar gelijk met een oude overnachtduivin. Als dat je eerste duiven zijn is dat normaal gesproken niet goed en dat bleek later ook wel. Toch begonnen we nog met de 21e en 23e duif van de 735 deelnemende duiven. Zaterdagavond waren er hier nog 7 onderweg. In heel de club waren er verschillende die er een overnachting van hebben gemaakt. Een goede leerschool voor de overnachters. Negen uur zondagmorgen waren er 2 bij gekomen , nog 5 te gaan. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/