Duivenvaria 2020               Bony Pigeonvetcenter 2020

Logo
Van de projectleider

Het is na half juni even stil geworden v.w.b. nieuwsbrieven over de GPS-pilot, maar dit betekent niet dat er verder niets is gebeurd op diverse gebieden. Weliswaar door de grote drukte van het vliegseizoen lag het tempo even een paar versnellingen lager, maar zeker niet met minder inzet van de betrokkenen.
 
De pilot met de nieuwe systemen van Bricon nadert zijn voltooiing voor dit seizoen. Bij het ICT-team van DC de Nishoek is inmiddels het punt bereikt waarop het nieuwe systeem volledig draait zoals voorzien was bij de start van dit seizoen. Planning is om op de laatste vlucht(en) van dit seizoen de hele club over te zetten op deze wijze van vluchtbegeleiding. Vele spannende uren zijn gepasseerd om hier te komen, maar met de onvoorwaardelijke steun van de leverancier is het gelukt en kunnen er komend najaar en winter verdere stappen worden gezet in de Zeeuwse pilot.
Een mooie beloning komt er in de vorm van opnamen voor het TV-programma “Holland van Boven” die de moderne duivensport in beeld gaan brengen en dus een mooie promotie gaat vormen voor dit project. De opnamen beginnen binnenkort, een uitzenddatum is nog niet bekend.
 
Ook op het gebied van de bouw van het GPS-centrum en de daaraan verbonden oprichting van de nieuwe stichting VeerHoek zijn er vele uren besteed aan de ontwikkeling van een centrum dat niet alleen regionaal, maar zeker ook nationaal een uithangbord moet worden voor de nieuwe manier van duivensportbeleving. Er is en wordt nog steeds gezocht naar samenwerking op allerlei gebieden om een sterke basis te creëren die nog vele jaren plezier zal brengen aan de deelnemers en bezoekers van dit centrum.
 
Voorst zal er op korte termijn een planning worden opgezet waarbij de werkgroepen bijgepraat gaan worden en voorzien van een aantal stevige opdrachten komende winter ook aan de slag kunnen om de (Zeeuwse) duivensport weer een stukje toekomstbestendiger te maken.
Deelname IFC Zeeland aan GPS-pilot in Zeeland
 
Onlangs is er een gesprek geweest tussen het bestuur van de Stichting de Nishoek en het bestuur van IFC Zeeland over een vervolg van hun samenwerking.
 
Zoals bekend is de Stichting de Nishoek als partner in de Zeeuwse GPS-pilot actief en vanuit deze pilot worden alle kaarten ingezet op het creëren van de mogelijkheden voor de totale duivensportbeleving, waarbij IFC Zeeland gezien wordt als een belangrijke partner.
 
Het IFC Zeeland is al enkele jaren actief als inrichter van een inkorfcentrum voor deelname aan de internationale marathonvluchten. Deze zgn. ZLU-concoursen kennen een vaste groep liefhebbers die zich specialiseren op deze vluchten en veelal maakt deze groep ook gebruik van het aangeboden leerprogramma van de Stichting de Nishoek om hun duiven klaar te stomen voor deze concoursen. Naast het inrichten van een inkorfcentrum organiseert het IFC haar eigen kampioenschappen en de winnaars worden jaarlijks in het zonnetje gezet op een drukbezochte prijsuitreiking.
 
Al reeds 6 jaar is men naar volle tevredenheid gefaciliteerd door de stichting de Nishoek voor de ZLU-vluchten. Er is vanaf het begin een interactieve samenwerking ontstaan en de beleving in de ZLU vluchten kreeg een impuls. Het was daarom een logische beslissing om opnieuw de samenwerking te zoeken voor de komende jaren. IFC Zeeland ziet graag meer verenigingen aansluiten om te komen tot een breed gedragen coalitie.
 
De stichting de Nishoek is bezig om zich middels deelnemende partners voor een brede duivensport in te zetten en het IFC kiest met haar deelname voor het plaatje van de Duivensport Totaal in het Zeeuwse. Uiteindelijk zal dit resulteren in een nieuw op te richten stichting waar alle aspecten van de duivensport aan bod gaan komen en ook mogelijkheden gaat bieden voor maatschappelijke betrokkenheid en daarmee dus de positieve beleving binnen en buiten de sport.
 
In de loop van het komende najaar en winter zal dit plaatje zich steeds verder gaan ontwikkelen en kan er uiteindelijk een gebouw worden neergezet waar de partners van de nieuwe stichting optimaal gebruik kunnen maken van de geboden faciliteiten. Dit nieuwe duivencentrum moet niet alleen gezien worden als een thuisbasis voor de Bevelandse duivensport, maar ook als het “home” van de Zeeuwse Duivensport Totaal en een belangrijke pijler onder het GPS2021 project van het NPO.
Status Bricon automatisering in de Nishoek:
In de nieuwsbrief van 15-06 j.l. memoreerden we dat na installatie van de antennes op de hokken, invoering Bricon systeem voor alle liefhebbers, overgang op inkorven met slimme antenne, nu de stap gemaakt moest worden richting “Live inkorven” voor alle liefhebbers van de vereniging en invoering van de PAS box voor het ICT team.
Deze 2 laatste zaken zijn inmiddels gerealiseerd. In eerste instantie korfden we Live in met het ICT team, langzaam uitrollend naar meerdere liefhebbers en uiteindelijk op N34 met alle liefhebbers.

Voor wat betreft de PAS box ( Pigeon Arrival System ), deze hebben we inmiddels geïnstalleerd staan bij het ICT team en hebben daar alweer een aantal vluchten mee getest, uiteraard met een Back-Up systeem er naast. En ja, eerlijk is braaf, best wel spannend, maar wat een kick om te zien hoe geweldig het uiteindelijk werkte en welke verbeteringen er op basis van onze input iedere keer weer gedaan worden.
De uitdaging is om zaken die eventueel niet naar wens lopen, als onderdeel te zien van de pilot en vervolgens hierin voortdurend te verbeteren. Eerlijk gezegd zijn we daar in de duivenwereld niet zo goed in. Aan de zijlijn staan en normale opstart issues uitvergroten en doorvertellen blijkt vele malen makkelijker dan de mooie en geweldige zaken die we tegen komen aan de grote klok te hangen. Is trouwens niet wereld vreemd, geef een collega maar eens een welgemeend compliment en constateer direct dat we dit feitelijk te weinig doen.

Maar weer even terug van filosofisch naar de praktijk / operatie. De scope is en blijft helder: Alles wordt enerzijds makkelijker, gestructureerder en overzichtelijker voor de liefhebbers en anderzijds een onbegrensde inkijk en controle over datgene wat de rechtgeaarde duivenliefhebber wil weten.
Nogmaals, enerzijds de stekker er in, en ook niet meer dan dat, en alles werkt, anderzijds een inkijk in je eigen data voor beantwoording van de vragen die een duivenmelker zich stelt.
Wat te denken van inzicht in de inkorflijst, poulebrief, aankomstlijst, alle, maar dan ook werkelijk alle keren dat een duif over de antenne gaat, zowel vlucht als training. En al deze zaken niet alleen per vandaag, maar ook van vorige week, maand etc. Alles netjes te filteren op datum, hok etc. etc.
Natuurlijk wel even wennen dat we niet meer na inkorven met een inkorflijst en na afslaan met een aankomstlijst naar huis lopen, maar ja, weten we nog hoe lastig het was dat we geen bankafschriften meer kregen en we op Internet moesten kijken naar onze mutaties en saldo. Nochtans hoor je daar niemand meer over en is volgens mij iedereen in onze omgeving op de hoogte van zijn banksaldo?

Nu we allemaal Live inkorven en er bij de ICT collega’s in de club een 7 x 24 uur online PAS box op het hok hangt, is nu de uitdaging om het seizoen af te ronden met alle inkorvende liefhebbers voorzien van deze PAS box.

Onderstaand een aantal schermpjes met toelichting om wat te visualiseren waar we mee bezig zijn. De schermpjes zijn allemaal van mijzelf, stoort u zich daar niet aan, wellicht kent u mij niet eens of hebt u nog nooit gehoord van liefhebber 18501132, gaat niet om mij, maar gaat om de inhoud en daar zijn we trots op.
Onderstaand een kijkje op het dashboard waar je de PAS box groen ziet staan met 33% dekking, 18 satellieten en 2 antennes. Verder een overzicht van de duiven die de antenne passeren, in dit geval Live op Niergnies N33 op 16-08.
Hieronder een wat bredere inkijk waar je de constateringen kunt zien van alle mensen binnen je club, rayon, afdeling etc. met een indicator die visueel aangeeft hoeveel % er inmiddels geconstateerd is op het betreffende niveau.
Je inkorflijst die zoals gezegd altijd digitaal staat en blijft staan, overal en altijd benaderbaar
En verder ook je aankomstlijst met dezelfde opmerkingen als bovenstaand
En als laatste voor vandaag, de administrator kan controleren of alle apparatuur OK staat en indien nodig ingrijpen. Onderstaand de 6 boxen van ons ICT team, net voor de aankomst van Peronne N34
Binnenkort hopen we weer bij u terug te komen, groeten van 18501132
 
Website Grafic 2 Innovate
Hier uw banner? Dat kan!
Om te adverteren in deze 2/3-wekelijkse uitgave, informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

10 december 19
Vrije dag, klinkt bijna als een vies woord voor...
29 november 19
Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het...
22 november 19
Hoewel ik mij liever met de duiven bezig hou en...
15 november 19
07 november 19
Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in...
01 november 19
Ik kreeg wat vragen naar aanleiding van een...
26 oktober 19
Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons...
20 oktober 19
15 oktober 19

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...
16 december 19
Dit zal plaatsvinden op 3 en 4 januari 2020:3januari vanaf 19.30 uur (​aanleveren van...
04 december 19
Zo kan je dus ook vertellen GPS 2021 en de trein van de het NPO Bestuur, “We zijn...
28 november 19
Gisteravond was de feestavond van het samenspel tussen PV de Snelpost Ermelo en PV de...
26 november 19
Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van...
26 november 19
Stand van zaken GPS2021 Automatisering Zoals in de kop vermeld gaat het in dit verhaal...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40