De tweede vlucht van de internationale fondkalender wordt traditiegetrouw vervlogen uit St-Vincent. Nationaal streden 2692 duiven voor de prijzen waarvan 303 uit het bronsgroene. Mede door de wind uit noordelijke richtingen kwamen er in Nederland op zaterdagavond geen duiven door en moest iedereen vroeg uit de veren. Zo ook in de Heerlense wijk Vrieheide waar Jos Habets op zijn favorieten zat te wachten. Op Pau maakte hij al een sterke start met 2 van de 4 in de prijzen beginnend met de 2e provinciaal, goed voor Nationaal de 5e prijs. De duif die voorop was van Pau werd als 2e getekende ingekorfd voor deze St Vincent, dit is een bijgeloof van Jos, hij korft zijn favoriete duif voor een vlucht altijd in als 2e getekende en nooit als 1e getekende! Van Pau heeft Jos zijn doffer niet zien aankomen omdat hij het hok aan het kuisen was, en nu van St Vincent hoorde hij hem vliegen in het donker! Om 04-56-17 loopt hij over de antenne en is daarmee de 1e gemelde duif in Nederland, later wordt hij alleen geklopt door de latere Internationale triomfator Ad Fortuin uit Strijen! Dit betekent dat “de Pierre”, vernoemd naar de vader van Jos het presteert om 2 maal genadeloos uit te halen!  Pau ZLU 5e Nationaal van 3785 duiven  St Vincent ZLU 2e Nationaal van 2696 duiven.

Bij de FML goed voor respectievelijk zilver en goud, over een klasbak gesproken! Jos heeft wel het idee dat “de Pierre” van beide vluchten enige uren in het donker gevlogen moet hebben. Van de 5 inkorvingen tot nu toe vliegt hij 5 prijzen. Hij wordt gespeeld op klassiek weduwschap. Samen met zijn hokgenoten werd hij begin Maart gekoppeld , als de jongen ongeveer 15 dagen zijn en de doffers weer beginnen te drijven wordt de duivin weggenomen. Ze komen dan geen tweede keer op eieren, en dus zitten de doffers begin Mei op weduwschap. Om de pennenrui te vertragen wordt er vanaf de langste dag tot en met het inkorven van Perpignan bijgelicht tot 23.00 uur.

Als de weduwnaars voldoende kilometers onder de vleugels hebben gaan ze naar de Marathonvluchten. De jaarlingen doen normaliter een fondvlucht, wie hiervan de baas tevreden stelt heeft zijn bak voor het volgend jaar verdient, voor twijfelgevallen volgt dan nog een tweede examen. De 2 jaarse weduwnaars worden duchtig aan de tand gevoeld op de Internationale klassiekers.