Het is weer gedaan met de eerste en enige africhtingsvlucht voor de oude duiven. Vol goede moed korven we vrijdag  18 duiven voor de losplaats Gorinchem ca 124 km in. Er zijn door 19 leden 530 ingekorfd. Er was voor zaterdag bewolking voorspeld met in de middag opklaringen. Tijdens het inkorven wordt het nut van de testvlucht  bewezen,zoals chipringen die weigeren of het verkeerde ringnummer op de display van de inkorfantenne  tonen. Het inlezen van de systemen werkt dat goed, hé een kleine hapering, het wordt  door de rekencommissie bekwaam opgelost.
 
Geheel volgens de voorspelling op de zaterdagmorgen zware bewolking.  In de polder waar het tuincomplex met de duivenhokken zich bevindt, is toch wel behoorlijk nevelig en onaangenaam fris. De lossingssommissie maakt in de middag nog wel melding van een poging tot het lossen van de duiven, maar door de plotseling opkomende nevel op de losplaats wordt dit bericht ingetrokken met de melding uitgesteld  tot morgen.
 
Nu ben ik geen voorstander om op zondag met de duiven bezig te zijn, maar nood breekt wetten, een goed verloop van de vlucht is immers in een ieders belang. De lostijd is om 10.00 uur. de verwachtte aankomsten worden ingeschat op 11.30 uur. Het goede weer geeft tijdens het wachtten ook nog wat animo om wat tuinwerk te verrichten, met de blik op het hok ook de verwachtte aankomstlijn wordt scherp in de gaten gehouden.. Toch wordt ik  bijna verrast door twee duivinnen die het over het hok scheren. Het valt op dat ze zenuwachtig zijn, in tegenstelling tot de van doordeweekse gewoonte, we willen eigenlijk  in het vlieghok zijn. Treuzelen ze op de spoetnik van het duivinnenverblijf. Het duurt even voor ze over antenne wippen bij het vlieghok.
Ook hier dus n.a.v. de testvlucht een leermoment, vanaf volgende week een extra antenne op het duivinnenverblijf. De overige duiven kwamen verspreid, eigenlijk een taaie vlucht.
 
Het resultaat was eigenlijk boven verwachting 1e  en 2e  in de vereniging. Het totale resultaat was minder t.w. 4 v/d 18, dat moet beter.
 
Vanmorgen de laatste jongen in het jonge duivenhok gezet. komende week een afspraak maken met de dierenarts voor de paramixo-enting. 
 
Tot de volgende blog