Gert van den Bogaard

Aan alle liefhebbers, 

Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd om het rondwarende coronavirus te beteugelen. Er leven onder de liefhebbers veel vragen. Gaat het seizoen wel van start? Zo ja, wanneer dan en hoe gaat dit georganiseerd worden.

We begrijpen als bestuur deze vragen. Het bestuur volgt het nieuws en de eventuele mogelijkheden op de voet. We zijn hierbij niet alleen afhankelijk van de Nederlandse overheid, maar ook van de Belgische, Franse en Duitse overheid. Deze hebben momenteel een streng(er) beleid. In deze NPO Update de informatie voor dit moment.

Wanneer er meer duidelijk is over een mogelijk vervolg over de invulling zullen we in contact treden met de vertegenwoordigers van de afdelingen, platforms en secties, zodat iedereen dan ook weet wat wij met elkaar aan activiteiten gaan ondernemen.

We komen rond 6 april met een nieuwe update. Wanneer nodig of de omstandigheden veranderen hoort u van ons.   

Uw NPO Bestuur
Willem van Breene, Maurice van der Kruk, Esther Noorderijk, Frederik Dekker
 

Ontwikkelingen volgen en verantwoordelijkheid nemen


In België en Nederland wordt op 5 en 6 april gekeken naar de stand van zaken. Duitsland volgt ook. In Frankrijk is dat vanavond (25 maart). Frankrijk is één van de zwaarst getroffen landen. Er gelden maatregelen dat mensen een uur per dag van huis mogen in een straal van 1 km, wanneer nodig. Boetes worden opgehoogd en de verwachting is dat dit nog zeker enkele weken zal duren. Eventuele maatregelen worden dan aangescherpt, verlengd of versoepeld.  

Tot die tijd vragen wij u: 
  • Leer geen duiven op. Het is in Nederland niet verboden, maar het is uw maatschappelijke taak bij te dragen om het virus in te dammen. In België mag er niet worden afgericht. 
  • Organiseer geen bijeenkomsten of vergaderingen in welke vorm dan ook.
  • Neem maatregelen om later in het seizoen eventueel alsnog op een verantwoorde manier met de oude duiven te spelen.
    Tip: Volg adviezen op van bekende duivencoaches.
  • Help oudere liefhebbers waar kan en nodig. 
Nu het mooie weer aanbreekt en er niet gestart kan worden met opleren en spelen van de duiven, voelt dat voor een duivenliefhebber erg tegenstrijdig. Toch vragen we u allen bewaar de rust.

Let op uw gezondheid en op dat van uw medemens. Help oudere mensen en liefhebbers waar mogelijk. Dit is momenteel het belangrijkste voor u zelf en de maatschappij