Gert van den Bogaard

P.V de Reisduif te Oud Beijerland , organiseert de laatste Jaren een activiteit in de wintermaanden voor hun leden en belangstellenden.

Dit jaar voor het eerst een forum leuk idee vonden we het in de club.

De vraag die kwam wie vragen we voor dit forum moeten we bekende of onbekende liefhebbers vragen en wie moet het forum leiden?

Maurice Laban had Fredrik Dekker uit Terneuzen gestrikt goed daar kon ik wat mee jeugdige liefhebber de slogan had ik al in mijn hoofd Wie de jeugd heb …. Aangezien ik Maarten Huijsmans goed kende belde ik deze op en Maarten vond het een leuk idee.

Zeg je Maarten dan zeg je gelijk Stef ik deze benaderd maar helaas Stef kon niet de zoektocht ging door en ik dacht waarom niet het jeugdig talent uit ons samenspel Hoeksche-Waard genaamd Luuk Blaauw uit Barendrecht en Luuk had er ook oren na.

De forumleden waren rond nu nog een persoon die het forum kon leiden ik kwam uit op Peter van Sintmaartensdijk uit Papendrecht hij vond het een leuk idee.

Aangezien er veel liefhebbers op onze activiteiten afkomen en deze avond wel eens drukker kon worden was onze clublokaal te klein dus we wijken uit naar onze gezamenlijke “grote zaal”.

Vrijdag 21 februari was aangebroken de dag van het forum in de morgen uren de zaal in orde gebracht stoelen klaargezet 50 leek me wel voldoende, geluidsinstallatie getest enz.

De zaal ging open circa 19.30 uur en de eerste bezoekers kwamen binnen en binnen een mum van tijd zat de zaal vol en moesten er flink wat stoelen bij uiteindelijk een dikke 70 liefhebbers uit de regio en ver daar buiten vonden het te moeite om naar Oud Beijerland te komen.

Om 20.15 uur begonnen we Maurice Laban deed de opening en daarna nam Peter van Sintmaartensdijk het over Peter dat al diverse forum geleid maar nog nooit met jeugdige topspelers en Peter had zich goed voorbereid en vuurden de vragen af op de forumleden.

We kregen duidelijk antwoorden van deze toppers en de lijn kon je haast naast elkaar leggen.

Alle drie bloedfanatiek, gevoel voor dieren en eenvoud troef daar kunnen we wat van opsteken.

Na een uur deze topper aan de tand gevoeld te hebben kwam er een pauze en na de pauze was er gelegenheid om vragen te stellen vanuit de zaal en deze kwamen er ook en deze werden ook duidelijk geantwoord door de heren.

En aan alles komt een einde en wij als club konden terug kijken naar de top avond. Nogmaals onze dank van Peter, Luuk ,Fredrik en Maarten dankzij jullie is dit forum een groot succes geweest.

Op naar volgend jaar naar ons volgende winteractiviteit wat gaat het worden kunnen we dit benaderen of overtreffen we bestaan dan 85 jaar dus ik ga er weer mee aan de slag.

Wim van Es, secretaris P.V de Reisduif, Oud Beijerland