Gert van den Bogaard

maandag, februari 03, 2020

Eitjes check

 
De eitjes check leerde dat er zegge en schrijve 1 eitje niet goed was. Ik heb 1 koppel weggedaan en bij de vermeerderaars heb ik het aangepast en 1 koppel weggegooid. Koppel zat me maar te onrustig in een hoekje bij de deur te broeden.

Nu daar 2e ronde als het ware. Limoges toch weer op zelfde doffer als 2019. Rode Ari op Rooitje van Jan Jaap en de 414 op laat krulborstje van Dekker.

't Zusje laat ik denk ik overbroeden en dan een 2e x leggen. Die doffer is wat schuw. Het koppel jongen laten opkweken bij een rustig koppel vind ik beter. Daarnaast vind ik het zo'n mooi koppel dat ik er maar wat graag 4 uit heb als dat lukt.

Afgelopen weekend kocht ik nog een bonnetje van de veilig in Nishoek. Al weer jaren geleden dat ik een bonnetje kocht.

dinsdag, februari 04, 2020

Geelkuur op broeden?

 
De vroeger traditionele geelkuur tijdens het broeden doe ik eigenlijk al jaren niet meer. Wat ik doe is ik geef RopaB. Ik ben er nagenoeg zeker van dat dit zo goed werkt tegen o.a. geel, schimmel en paratyphus dat het afdoende is.

Wel zal ik straks als de jongen gespeend zijn de dieren een kuur geven. Wellicht meer voor eigen gemoedsrust overigens maar toch. Na jongen gespeend te hebben wil het wel eens vaker voorkomen dat de dieren 't geel onder de leden hebben. Dat wegnemen kan dan wonderen doen.

woensdag, februari 05, 2020

TOPFORUM 21 feb te Oud-Beijerland

 
Ongekend Topforum te Oud-Beijerland

Maarten Huijsmans
Frederik Dekker
Luuk Blaauw

Disussieleider Peter Vansintmaartensdijk

vrijdag 21 februari
Pv de Reisduif te Oud-Beijerland
Karel Doormanstraat 11

Kampioenen met een enorm grote "K". Geen grote mond maar een grote "K" dus. Mannen die voor de huidige duivensport van de jongste generatie zijn maar tot de grootste Kampioenen behoren.

Kom vooral niet als je denkt dat je alles al weet!
Wees van harte welkom om een interessante, leerzame en gezellige avond bij te wonen.