Gert van den Bogaard

Wat zal het brengen

Ik heb het voorstel aangaande het vliegprogramma even gelezen en het is duidelijk voorgesteld door mensen die geen kennis van zaken hebben.

In augustus starten met jonge duiven, terwijl de laatste jaren gebleken is dat er de eerste twee weken van augustus zo goed als niet gevlogen kan worden door de warmte? Hmm… En dan nog vier weken spel. Ik hoop dat de herfst niet te vroeg zijn intrede doet, anders hoeft er in september ook niet gevlogen te worden. Nog maar twee weken spel dan?

Nee, het is beter om de langste dag te beginnen met meerdere vluchten van een kortere afstand. Desnoods de afdelingen in tweeën splitsen, zodat we van verschillende afstanden kunnen concoursen. Mocht het eind juli of begin augustus 30+ graden worden, dan gewoon voor iedereen een weekend rust, maar dan zijn de duiven tenminste ingevlogen voor de NPO vluchten.

Ook dit jaar is gebleken dat we in augustus net zo makkelijk duiven verspelen als in welke maand dan ook. Hier zijn de laatste twee weken ook zes duiven verloren gegaan die het hele seizoen mee hebben gedaan.

Willem de Bruijn vertelde mij dat er ook bij hem meerdere wegbleven in de laatste weken, om maar een top hok te noemen. En ja, dat zijn gezonde duiven uit goede ouders met een goede basistraining en begeleiding vooraf.

Dat er veel onzin uitgekraamd wordt in duivenland – vooral op Facebook – staat vast, maar holle vaten klinken het hardst, zullen we maar zeggen.

Nou dat viel tegen.

Orleans was hier helemaal niets ze waren super ingemand wat er gebeurt is ik zou het niet weten de duiven kwamen thuis en hadden niet gegeten in de mand ook nu nog 13 weg, niet alleen bij mij de gehele vereniging/samenspel kwam te kort. Win nog wel als troostprijs de 1e in het samenspel met een kleinzoon Superrossie x Super Scheel maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Bij jan in Friesland weer teletext en alweer met een kind van Millennium boy x Golden ace nu de 10e Npo vorige keer won ze dus de 2e Npo achter een hokgenoot, haar nestmaat zal de 25e Npo winnen en die had vorige keer de 12e Npo beide toppers dus.
ook Rene Roks wint de 2e Npo Orleans met een 50% Embregts- Theunis duif maar de man van de dag was toch wel John van Dongen met een topuitslag wat hem zeker gegund is.