Gert van den Bogaard

Voorwoord


Het coronavirus houdt ons allen enorm bezig. Onze gezondheid staat natuurlijk voorop. Ook de gezondheid van de duiven is voor ons allemaal belangrijk. De duiven klaarmaken voor het vliegseizoen is gezien de situatie nog niet aan de orde. De vraag is of het vliegseizoen überhaupt kan plaatsvinden. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren u zodra er nieuws is. 

Tot slot vragen we u: draag zorg voor uzelf en voor elkaar. We wensen u het beste toe in een tijd waar veel onduidelijk is en ook veel vragen zijn.

Maurice van der Kruk, Esther Noorderijk, Frederik Dekker, Willem van Breene
NPO Bestuur
 
 

NPO BESTUUR
Impact coronavirus op duivensport 

 

In verband met de landelijk afgekondigde maatregelen heeft ook het NPO Bestuur nieuwe maatregelen met betrekking tot de duivensport genomen. Deze maatregelen zijn afgelopen week ook via de NPO Update en onze website aangekondigd. 
 

1. De start van het duivenseizoen wordt uitgesteld tot nader order, we volgen de ontwikkelingen rondom het virus op de voet.
 

2. Alle duivenverenigingen worden gesloten tot en met maandag 6 april.
 

3. Omdat veel van onze leden tot de kwetsbare groep behoren, raden we aan ook buiten de vereniging geen activiteiten te organiseren en wanneer u toch bij elkaar moet komen gepaste afstand te houden. Ons nadrukkelijk advies is om om alle activiteiten te annuleren en de richtlijnen van de RIVM strikt te volgen.
 

4. De inleverdatum van de hoklijsten, die formeel op 1 april staat, stellen wij uit tot een nader te bepalen datum, tot het moment dat duidelijk is wanneer er weer sprake kan zijn van bijeenkomsten.
 

5. Het NPO Bureau is tot en met 6 april niet bemensd. U kunt het NPO Bureau wel bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onze medewerkers werken vanuit huis en beantwoorden uw vragen via email.


6. Ringbestellingen en overschrijvingen krijgen voorrang boven de andere werkzaamheden. Houd er rekening mee dat het wel iets langer kan duren voor uw bestelling of eigendomsbewijzen verstuurd worden.


Tot slot vragen we u: Draag zorg voor uzelf en voor elkaar. We wensen u het beste toe in een tijd waar veel onduidelijk is en ook veel vragen zijn.

 

 

NPO BESTUUR
Opleren van duiven in België verboden


Door de lock-down in België als gevolg van het Coronavirus is het vanaf 18-3-2020 12.00 uur verboden om in België duiven op te leren. Dit heeft directe impact op de liefhebbers in de grensstreek. Onderstaand bericht is gepubliceerd op de website van de KBDB: 

18/03/2020 MEDEDELING VAN DE KBDB

Rekening houdend met de bijkomende maatregelen die gisterenavond (17/03/2020) werden afgekondigd door de federale overheid in de strijd tegen het coronavirus en meer bepaald dat niet essentiële verplaatsingen worden verboden, willen wij erop wijzen dat het opleren van duiven vanaf VANDAAG (18/03/2020) 12u00 wordt verboden.

De KBDB is er zich terdege van bewust dat dit voor haar liefhebbers een grote opoffering inhoudt maar wij moeten nu al onze krachten bundelen teneinde deze strijd te overwinnen.

De nationale voorzitter, Pascal Bodengien.


Situatie in Nederland
We roepen liefhebbers in de grensstreek op om het verbod in België te respecteren. In Nederland is er op dit moment nog geen lock-down situatie. De start van seizoen 2020 valt echter nog niet te plannen. Op dit moment is het in Nederland nog niet verboden, maar met het oog op eenieders gezondheid is het advies niet af te richten.

 

NPO BUREAU 
Bericht vanuit de selectiecommissie


Tijden van crisis brengen onzekerheid met zich mee. Een ideale oplossing is er niet, maar door begrip voor elkaar te tonen en elkaar te helpen, komen wij een heel eind.

Zoals iedereen weet treedt de huidige voorzitter van de NPO bij de eerstvolgende Ledenraad terug en is het de bedoeling om een compleet nieuw dagelijks bestuur te vormen en het aantal NPO bestuurders op 9 te brengen.

Ondanks dat alle initiatieven voor overleg tussen de selectiecommissie en de kandidaten momenteel geen doorgaan kunnen vinden is er goed nieuws te melden. Het aantal aan-meldingen/kandidaten is ruim voldoende om dit te kunnen realiseren. Dat is heel mooi en hoopgevend voor onze toekomst!

Zodra het verantwoord is, zal de selectiecommissie haar werkzaamheden gaan voortzetten. Uiteindelijk is het de bedoeling om z.s.m. een goed en voltallig bestuur te kunnen installeren. Zoals al eerder is aangegeven kunt u zich nog tot 27 maart a.s. aanmelden bij het bureau of de selectiecommissie middels. info@duivensportbond> of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Zowel het bestuur als de selectiecommissie hebben er het volste vertrouwen in dat we, zodra de mogelijkheid zich aandient, onze duivensport weer kunnen voorzien van een toekomst-gericht bestuur met adequate mensen.
 
 
 

NPO BUREAU 
Steun vanuit China 


De Chinese bond heeft de NPO een mail gestuurd met daarin een steunbetuiging in verband met het coronavirus. Daarnaast heeft de bond aangeboden om enkele maskers op te sturen. Een ontzettend mooi gebaar vanuit China. Klik hier om de mail van de Chinese bond te lezen. 
 

NPO BUREAU
Kids dragen steentje bij tijdens coronacrisis 


De scholen zijn gesloten, de kinderen zijn thuis. Dat geldt ook voor Renée. Renée is door haar vader gevraagd om de jonge duiven tam te maken. Benieuwd hoe Renée dat doet? Bekijk dan hier haar eerste inspirerende vlog. 

Video: Ebben Pigeons 


 
 

NPO BUREAU 
Deelname aan landenwedstrijd


Door Jo Vos 

Beste sportvrienden, 

Het WK in Arad (Roemenië) vraagt Nederlandse liefhebbers mee te doen voor de landenwedstrijd. De duifjes worden eind mei naar Arad gebracht. Echter, gezien de omstandigheden betreffende de voortgang van het coronavirus, is dit niet zeker. De grenzen zullen weer open moeten zijn. Toch doe ik een oproep om per liefhebber twee duifjes op te geven voor deze eenhoksrace. De kosten zijn beperkt tot 10 euro transportkosten per duif. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vier liefhebbers hebben zich reeds gemeld bij de vorige publicatie. Ook deze keer geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt. Er zijn nog 22 plekken beschikbaar. 

Met sportieve groet, 

Jo Vos 
 

NPO BESTUUR
Artikel over samenwerking en problematieken losplaatsen


In het Franse duivenblad is een artikel geplaatst naar aanleiding van het bezoek van het NPO Bestuur aan de Nationale Franse dagen. Tijdens de Nationale Franse dagen zijn overleggen gevoerd over de samenwerking en problematieken rondom de losplaatsen. Lees hier het artikel. 
 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de activiteiten te annuleren en de richtlijnen van het RIVM te volgen. 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 19 maart 2020

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40