Gert van den Bogaard

Voorwoord


Het coronavirus heeft ons land bereikt. Onze minister-president en het RIVM praten ons dagelijks bij over de stand van zaken en eventuele nieuwe maatregelen. Het is voor eenieder belangrijk om deze maatregelen op te volgen. Zo ook voor ons als duivenliefhebbers. 

In deze editie van Op de Hoogte daarom vooral aandacht voor het coronavirus. We gaan in op de impact van het virus op onze sport en er is besloten om de Ledenraad die morgen gepland stond te annuleren. Dit omdat het gezien de ontwikkelingen maatschappelijk onwenselijk is om een bijeenkomst te organiseren.

Uiteraard houden we iedereen op de hoogte zodra er meer nieuws is. 

Maurice van der Kruk, Esther Noorderijk, Frederik Dekker, Willem van Breene
NPO Bestuur
 
 

NPO BESTUUR
Impact coronavirus op duivensport 
 

Op dit moment is de hele wereld in de ban van het coronavirus. Het RIVM geeft richtlijnen uit voor Nederland. De kans bestaat dat het virus invloed heeft op de aanvang van vliegseizoen 2020. Daarnaast wordt er een dringend beroep gedaan op iedereen in Nederland om geen activiteiten te organiseren en de sociale onthouding in acht te nemen. Vanuit de NPO verzoeken we afdelingen en verenigingen om de activiteiten tot een minimum te beperken. Maak bij het organiseren en/of bepalen of activiteiten/bijeenkomsten doorgaan de afweging of het maatschappelijk verantwoord is.

Zodra er nieuwe informatie volgt welke impact heeft op de duivensport, zullen wij dit kenbaar maken op de nieuwspagina van onze website, Op (de) Hoogte en onze social media kanalen. Op onze website is meer informatie te vinden over de mogelijke impact van het virus op het vliegseizoen 2020.
 
Laatste nieuws vanuit NPO over het coronavirus
 
 

 

NPO BESTUUR
Ledenraad 14 maart verplaatst i.v.m. coronavirus 


De Ledenraad van 14 maart wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Gezien de ontwikkelingen is het maatschappelijk onwenselijk om een bijeenkomst te organiseren. 

Nieuwe datum
We volgen de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus en zodra het mogelijk en maatschappelijk verantwoord is, plannen we een nieuwe datum. 
 
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de activiteiten tot een minimum te beperken en de richtlijnen van het RIVM te volgen. 
 

NPO BUREAU

Passie voor de duivensport
 

Door: AndrĂ© van de Wiel

Lieke Schreuder is sinds dit jaar officieel lid van de NPO. Zij runt samen met haar jongere zusje Iris een afdeling helemaal zelf! Lieke heeft aan haar 6-jarig zusje Iris uitgelegd hoe de jonkies geringd moeten worden en dat is dus uitstekend gelukt. Vanaf nu kunnen ze dus beiden duiven ringen. 

Mooi om te zien hoe deze meiden op jonge leeftijd vol passie aan de slag gaan met de duivensport. De jeugd heeft de toekomst! 


 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 12 maart 2020

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.