Gerard Dekker

Bestuur NPO
Agenda en stukken Ledenraad 10 Maart 2018
Definitieve agenda
1. Opening
2. Appèl der afgevaardigden
3. Notulen Ledenraad 04-11-2017
4. Jaarverslag secretaris 2017
5. Financieel verslag 2017 (wordt nagestuurd)
6. Verslag FBCC en decharge verklaring (wordt nagestuurd)
7. Voorstellen bestuur
8. Voorstellen afdelingen
9. Verkiezingen
• Bestuur NPO; aftredend H. Meijners (herkiesbaar) en M. van der Kruk (herkiesbaar)
• FBCC; aftredend en herkiesbaar: K. van Buijten, J. van Kemenade en J. Bosman
• Beroepscollege NPO; aftredend en herkiesbaar J. Lamers
10. Mededelingenmap
11. Rondvraag
12. Sluiting

Amendementen kunnen worden ingediend tot vrijdag 2 maart a.s.

Wilt u meer weten? Kijk dan ook op de website: www.jansmitveendam.nl, bij het volgen van bovenstaande banner krijgt u de laatst uitgebrachte nieuwsbrief van Jan Smit Kruidenelixer te lezen!
Eerste vergadering platformen en secties.
Op 5 maart is het zover, dan benoemen de platformen en secties hun bestuurders en afgevaardigden voor de Ledenraad. En u kunt daarbij aanwezig zijn om uw stem te laten horen. Op deze vergadering worden bestuursleden voorgedragen door Bestuur NPO en benoemd door de secties /platformen zelf.

Het platform/sectiebestuur gaat uw belangen vertegenwoordigen en krijgt stemrecht in de Ledenraad NPO. Alle reden dus om naar Papendal te komen om uw vertegenwoordigers te kiezen. De vergaderingen vinden plaats in Hotel Papendal, Papendallaan 3, waar de NPO sinds kort haar Bureau heeft. Op deze avond vinden de vergaderingen van alle secties en platformen plaats.

Programma
19.15 uur   Ontvangst
19:30 uur   Sectie Vitesse/Midfond
20:00 uur   Sectie Jonge Duiven
20:30 uur   Sectie Dagfond
21:00 uur   Sectie Marathon
21:30 uur   Platform Jong NPO
22:00 uur   Platform Transport

Agenda
Alle vergaderingen hebben dezelfde opzet en werken met dezelfde agenda:
1. Opening
2. Voordracht en benoeming bestuur sectie/platform
3. Voordracht en benoeming afgevaardigden sectie/platform
4. Ledenraad 10 maart
5. Sluiting

Voordracht kandidaten
Via www.gps2021.nl stellen we de kandidaten aan u voor die wij voordragen voor de diverse secties/platformen. Wij hopen u te ontmoeten op 5 maart aanstaande.

Met vriendelijke groet,

Bestuur NPO
 
 
 
Informatie
Het bureau in Veenendaal vanaf heden definitief gesloten.
Het NPO bureau is sinds februari 2018 gevestigd in Papendal. Uiteraard zijn wij u ook vanuit Paendal graag van dienst: 
  • U kunt uw vragen per email stellen aan de medewerkers van het bureau op emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
  • Het bureau is voor uitzonderlijke situaties iedere dag telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 12.00 uur via (026) 4834150;
  • Overschrijvingen kunt u per post versturen aan het NPO Bureau, o.v.v. Overschrijvingen, Postbus 60102, 6800 JC Arnhem;
  • U bent op afspraak van harte welkom om een bezoek te brengen aan het NPO Bureau. Bezoek kan alleen als er vooraf per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een afspraak voor is gemaakt.
Successtory van Voorjaarsbeurs in Houten duurt maar voort!
Maart roert zijn staart…
Op 3 en 4 maart 2018 gaat het weer gebeuren. Het startschot voor het nieuwe seizoen, vele  duizenden bezoekers willen het allemaal meemaken in Houten. Het meest toonaangevende evenement in West-Europa zorgt elk jaar weer voor een groot samenzijn tussen melkers van over de hele wereld.

Met een winter die pas net op gang lijkt te komen kunnen we het ons nauwelijks voorstellen, maar over nog geen 6 weken zijn de programma spelers al volop aan het opleren. Waar kennen we dit van? Met meer dan 20 jaar beurservaring nemen wij u even mee terug in de tijd, naar de Voorjaarsbeurs van 2007. Deze is namelijk identiek aan dit jaar. In 2006 hadden we immers ook volop vogelgriep gehad het seizoen toen kwam pas in mei in opgang maar in de winter van 2007 waren we dat allang weer vergeten. Die begon toen ook laat en het sneeuwde met de Voorjaarsbeurs in 2007, écht!

Maart roert zijn staart, is het gezegde bij zulke weersomstandigheden. Peter van Raamsdonk had toen die tijd een Peruaanse band geregeld die buiten in de sneeuw op hun panfluit de meest mooiste welkom liederen maakten. Jammer dat de digitale foto’s zoek geraakt zijn, ergens op een cd of zelfs ee floppy disk, maar daar kun tegenwoordig niet veel meer mee... Het probleem van die tijd was de opslagcapaciteit op computers.
 
Lees het volledige artikel hier!
 
 
 

 
Meld uw roofvogelaanvallen op de website!
Begin 2017 is er gestart met het verzamelen van data met betrekking tot roofvogelaanvallen. Inmiddels horen wij dat er al weer veel liefhebbers slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe groot dit probleem is. Het is dan ook belangrijk dat u de aanvallen blijft melden, dit kan op de volgende link.
 
Petitie Bescherm de duivensport tegen onnatuurlijke roofvogelstand

Door: Vincent Hoogerwerf

Update voordat we morgen naar de voorjaarsbeurs gaan in Houten.

Aantal getekende Petities: 3.746
Gemelde aanvallen op de NPO site: 214 (per 1-3-2018: 209)
Aantal leden groep "Red de Postduivensport": 1961

We gaan goed maar het moet harder. Gemiddeld tekenen er tot nu toe 200 personen per dag de Petitie. Uiteraard hopen we dit weekend een grote slag te slaan!

Morgen gaan we naar de Voorjaarsbeurs Houten om te proberen om veel handtekeningen op te halen.

Dit gaan we op twee manieren proberen:
1. door middel van Flyeren;
2. tablets meenemen zodat mensen gelijk kunnen ondertekenen.

Het kan natuurlijk ook nu nog door middel van deze link

Gelukkig heb ik hulp gekregen om deze actie te kunnen doen op de Voorjaarsbeurs Houten. Vijf personen hebben zich aangemeld als vrijwilliger aankomend weekend. Dit zijn:
Debby van Dijk, Miranda de Hoog, Johan van Dijk, Johan Uithol, Pieter van Hoolwerff en ondergetekende.

We hebben van ProfiSport (Pieter Kos) twee tafels gesponsord gekregen bij de ingang om daar stelling te kunnen nemen zodat ze keurig hun petitie kunnen tekenen. 

De volgende bedrijven hebben aangegeven dat de flyers op hun stand neergelegd mogen worden, dat ze de ondertekende flyers verzamelen en deze op zondagmiddag bij First Price Pigeons inleveren.

Lowlandsloft stand 270
Kees Hop stand 376
Duo Kruiden Elixer stand 224
Pigeoncom.com
José Ledesma Derby Arona stand 167
Benzing Nederland 286
Beyers stand 178
Martin Schaap 271
Pipa 216
De Duif (Rik Hermans)

Gelukkig kan ik jullie melden dat bijna alle Afdelingen hun leden en de petitie steunen. Helaas heeft Afdeling 4 Limburg nog geen blijk van steun laten zien. Een mooie ontwikkeling in deze campagne is dat er veel CC's, Regio's en Kringen de Petitie op haar website zetten. Bijvoorbeeld: CC Helmond (www.cchelmond.nl) en de CC Uden (www.ccuden.com).

Zoals gemeld ben ik benaderd door een tweetal kranten om de Petitie toe te lichten. Dit zin het Reformatorisch Dagblad en het Brabants Dagblad. Hier gaan we naar de beurs mee aan de slag.

Volgende week worden ook de TV zenders benaderd. Op de lijst van benadering staan: DWDD, Hart van Nederland, Omroep Max en Jinek. 

We gaan ervoor het komend weekend en ik hoop dat jullie allemaal een steentje bij willen dragen door de flyeractie te steunen en zoveel mogelijk flyers uit te delen en te laten ondertekenen.

Samen zijn we sterk en worden we STERKER.
 
 
Agenda
Activiteiten in verenigingen
DatumLocatieDoorOmschrijving  
       
       
         
09-03-2018 Clubhuis P.V. 'Reizende Postduif Hattem', Burg. Moslaan 1a te Hattem.
NIC 0405 'Reizende Postduif Hattem'.
Prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen van het seizoen 2017 met vertoning van de film van Gerard Koopman, het nieuwe fenomeen van Nederland op de marathonvluchten. Iedereen is van harte welkom. Toegang gratis.  
         
18-03-2018 Lijnbaan 93 te Heemskerk P.V. Heemskerk P.V. Heemskerk organiseert zondag 18 maart haar jaarlijkse traditie geworden DUIVENMARKT aan de Lijnbaan 93 te Heemskerk. Door kenners wel de gezelligste markt van het jaar genoemd, lekker melken een duifje kopen of verkopen en plezier maken met elkaar.  
         
23-3-2018 Hornleger 4, 8431 HL Oosterwolde (Frl.) P.V. de Griffioen Oosterwolde Verkoop jonge duiven P.V. de Griffioen Oosterwolde (Frl.) Verkoop jonge duiven van nationale, provinciale en regionale toppers. Aanvang 19u.  
         
16/3-17/3
 
Hoogdijk 32, Oost-West-Middelbeers PV de Drie Beerzen Jubileum 50 jarig bestaan P.V. de Drie Beerzen.
Forumavond 16/3 vanaf 19.00 met dierenarts Stijn Rans, Frans Bungeneers, Martin van Zon. 17/3/18 receptie van 14-17u.
Zie ook de flyer.
         
Ga naar de volledige agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 2 maart 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
 
Bekijk de laatste aanvragen
 
 
Beste sportgenoten,
 
Neerlands Postduiven Orgaan presenteert tijdens de beurs in Houten op zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018 de absolute top van Nederlandse Postduiven en de winnaars van de Nationale competitie “De Allerbeste 2017”. U krijgt tijdens de beurs de kans om deze topduiven te bewonderen en in gesprek te gaan met de trotse eigenaren. Zaterdagavond 3 maart vindt bovendien het Nationale Duivensportgala plaats, waarbij de winnaars gehuldigd worden. Het Sportgala is toegankelijk voor genodigden.
 
Neerlands Postduiven Orgaan
Voorzitter Ruud Moes
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 
 
 
 
 
 
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...
25 december 19
  U allen Prettige Kerstdagen 2019 Kerst Deze week...
11 december 19
  Het mooie dorpje Zonder Eigen Voer Ben voorbije...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

07 februari 20
Topforum in Oud Beijerland bij P.V. de Reisduif. Met o.a Maarten Huijsmans, Luuk Blaauw...
22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40