Gerard Dekker

Beste sportvrienden,
we zijn inmiddels weer 14 dagen verder.Van enig resultaat richting fondmannen is nog geen sprake, het is net als de quick stepp, twee stappen voorwaarts, 3 stappen achterwaarts ! Veel discussie inzake Nationaal vliegprogramma, puntentellingen, uitslag of aankomstlijst, al dit soort discussie staat nog ver weg van hetgeen de kilometervreters te wachten staat. Allerhande berichten vliegen ons om de oren, veel welles en nog veel meer nietes.Het covid protocol inzake poulebrieven, dubbelingen en noem maar op is nog niet op orde, of blijft het zo, dan zullen veel inkorvers problemen krijgen. Het invullen van de poulebrief ongeacht voor welke organisatiewas steeds een gezellige aangelegenheid die veelal in het lokaal aan de bar geschiedde. Maar ja, andere tijden, andere gebruiken. Ook dit dienen we te accepteren !! Het opleren zal een steeds groter probleem gaan worden. Afdelingen zullen selectief te werk gaan om een beetje normaal programma op te bouwen, niet iedereen zal volgens mij aan zijn trekken komen, duidelijke keuzes zullen gemaakt moeten worden.



Vooralsnog geen uitslagen tijdens vliegseizoen

Afgelopen weekend is het seizoen 2020 van start gegaan. Nederlandse sportclubs mogen tot op heden geen competitie organiseren. Dat geldt ook voor de duivensport. Dit betekent dat er dus geen uitslagen op clubniveau, regioniveau en op andere niveaus of spelverbanden gemaakt worden. Vooralsnog is er enkel sprake van vluchtverloop. Deze regel geldt voor ons allemaal. Zodra de competitie opgestart kan worden, maken wij dat uiteraard kenbaar. Wij begrijpen dat het jammer is dat er geen competitie plaatsvindt en dat er dus ook geen uitslagen gegenereerd worden. Echter dienen wij net zoals alle andere sportclubs de maatregelen op te volgen. Als gevolg van de huidige richtlijnen vanuit de regering waarin competitie tot 1 september niet tot de mogelijkheden behoort, is onderstaande brief vorige week naar de applicatieschrijvers verzonden.

Hoe moet je dit vertalen naar goed Nederlands !!
Daniel Stoclet ziet het niet meer zitten en heeft de stekker uit de organisatie van o.m. Marseille getrokken, wat gaat de rest doen, nog azen op de ZLU euro‘s in de hoop dat het seizoen nog te redden valt. De 1e week van juni gaat bestuur ZLU vergaderen volgens het nieuwe model, wij houden U op de hoogte.

Hub Wetzelaer, Pr. Wedvluchten.