Gerard Dekker

Voorwoord

Afgelopen zondag was de duivensport prachtig in beeld bij Holland van Boven. Bij Afdeling Zeeland '96 werd onze sport in beeld gebracht en heel Nederland heeft dankzij die uitzending een goede indruk gekregen van onze mooie sport. Als voorzitter van de Nationale Duivensportbond ben ik heel trots op onze sport, op de passie en bevlogenheid van liefhebbers, bestuurders van verenigingen, afdelingen, secties en platforms, op vervoerders, op onze dieren.

Voor degene die de uitzending gemist hebben, hier de mogelijkheid om het item terug te zien. Klik op onderstaande afbeelding of op de blauwe button onder het voorwoord om het filmpje te bekijken.

Laatste vrijwilligers voor Nationale Dagen gezocht
Verder wordt er hard gewerkt aan voorbereidingen van de Nationale Dagen. Puzzelstukjes vallen langzaam aan op zijn plaats. Momenteel zijn we nog dringend op zoek naar vrijwilligers om de kassa en informatiebalie op zaterdag 30 november te bemensen. Hopelijk zijn er onder u of in uw omgeving mensen die dit op willen pakken. Het gaat om drie vrijwilligers voor de ochtend (8.45 - 13.00 uur) en drie voor de middag (13.00-17.00 uur).

Interesse? Kent u iemand?
Laat het ons zo snel mogelijk weten door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
Terugkijken uitzending Holland van Boven
 
 

GPS2021

Stand van Zaken: Automatisering


In het Spoor der Kampioenen staat deze week een uitgebreid artikel over de ontwikkelingen rondom het ECS.
Klik hier voor PDF-versie van artikel
 

SECTIES & PLATFORMS
Extra Sectie Ledenraadvergadering 30 november 2019


Tijdens de Sectie Ledenraadvergaderingen van 5 oktober jl. is afgesproken om een Extra Sectie Ledenraadvergadering op zaterdag 30 november (tijdens de Nationale Dagen) te organiseren. Tijdens deze Extra Sectie Ledenraadvergadering beslissen de aanwezige leden hoe de besturen van de secties Vitesse-Midfond en Jonge Duiven stemmen tijdens de ALV van de NPO van 21 december op alle ingekomen voorstellen van de Afdelingen, Secties en Platforms.

Het zal een gezamenlijke vergadering zijn van de Secties Vitesse-Midfond en Jonge Duiven waarbij de leden van beide secties wel afzonderlijk per sectie kunnen stemmen uiteraard. Aansluitend zal er alleen voor de leden van de Sectie Vitesse-Midfond een stemming plaatsvinden over het concept Vliegprogramma Vitesse-Midfond 2020.

De uitnodiging is afgelopen week via een speciale NPO Update per mail gestuurd naar alle leden van de secties Vitesse-Midfond en Jonge Duiven. Om de extra Ledenraadvergadering bij te wonen, dient iedereen zich vooraf aan te melden. De aanmeldingen kunnen onder vermelding van naam en lidnummer per mail gestuurd worden naar:
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
NPO Update: uitnodiging extra sectie Ledenraadvergadering
Concept vliegschema Vitesse-Midfond 2020

Namens de besturen van de Secties Vitesse-Midfond en Jonge Duiven


Naar aanleiding van de uitnodiging + bijlage die per mail naar alle leden van de Secties Vitesse-Midfond en Jonge Duiven is gestuurd, zijn enkele vragen binnengekomen.
 
We hebben daarom het concept vliegprogramma 2020 van de Sectie Vitesse-Midfond voorzien van aanvullende tekst om een en ander te verduidelijken. Via bovenstaande button opent de versie met aanvullingen.
 
Dit concept vliegprogramma is uitsluitend voor de leden van de Sectie Vitesse-Midfond bestemd en hierover wordt door de leden van de Sectie Vitesse-Midfond gestemd tijdens de Extra Sectie Ledenraadvergadering op 30 november.
 
De leden van de Sectie Jonge Duiven hebben al een concept vliegprogramma voor de jonge duiven goedgekeurd tijdens de Sectie Ledenraadvergadering op 5 oktober jl.

 

NATIONALE DAGEN
Keizer van de show
 

Tijdens de Nationale Dagen is er ook weer een Nationale tentoonstelling, georganiseerd door het bestuur van de “KEIZER van de SHOW”. Liefhebbers van de mooie duiven krijgen hier dé kans om zich te meten met de rest van Nederland. Uiteraard zijn er ook in 2019 weer mooie prijzen te winnen. 

Schrijf je in en ding mee naar de mooie prijzen en naar de mooie ereprijzen welke ook dit jaar weer beschikbaar
zijn gesteld door de NPO. De ereprijzen worden op zaterdagavond uitgereikt in het Holland Duiven Huis, tijdens
de feestavond met de huldiging van de Nationale Kampioenen en Nationale en Sectorale winnaars. De overige
prijzen worden zaterdagmiddag tijdens de beurs uitgereikt.

Kijk voor alle informatie over deelname aan Keizer van de Show op de website van de Nationale Dagen.
 

Aanmelden Keizer van de Show
 
 

LADIES LEAGUE
Terugblik op eerste seizoen Ladies League

Op het moment van dit schrijven heb ik vanachter mijn laptop  zicht op mijn duiven. Het regent pijpenstelen maar toch genieten mijn duiven van een bad wat ik vanmorgen voor ze in de buiten-ren heb gezet. De laatste veertjes zijn bijna uitgevallen en dat betekent dat het seizoen 2019 ten einde is gekomen maar ook dat seizoen 2020 al weer in opmars komt.
 
Als vrouw in de duivensport  doet het me een deugd dat er afgelopen seizoen enorm veel vrouwen hebben deelgenomen aan de Ladies League. Soms was er wat gemopper maar door de regel heen is het goed verlopen met vele enthousiaste vrouwen die fanatiek mee deden in de wereld van duivensport welke merendeels door mannen wordt bewoond.
 
Het zou een unicum zijn wanneer alles in één maal perfect zou verlopen en door de inbreng van vele meningen, ideeën en suggesties kunnen we de Ladies League gaan evalueren, verbeteren, verfijnen. Want één ding is zeker… de Ladies League gaat ook in 2020 verder! Mede door het succes in Nederland zijn ondertussen ook andere landen gemotiveerd geraakt om meer vrouwen bij onze prachtige sport te betrekken. Volgens geluiden in duivenland zijn Duitsland en Frankrijk voornemens om in 2020 met een Ladies League te starten. In het Verenigd Koninkrijk is een “one loft race” speciaal voor vrouwen van de grond gekomen. Hoe geweldig is dat?
 
LL-ringen 2020
Voor het seizoen 2020 zijn de ringen al weer te bestellen via de website:
www.nationaleduivensportdagen.nl/ladiesleague/
Uiteraard zal de Ladies League stand ook weer paraat zijn op de Nationale dagen van vrijdag 29 november en zaterdag 30 november aanstaande en aldaar zijn ook de ringen te bestellen.
Nieuw voor het seizoen 2020 is dat de voet- en chipringen afzonderlijk van elkaar te bestellen zijn. Het complete setje  blijft  2,50 Euro (voet- en chipring). Een losse voet- en chipring kosten respectievelijk  €1,75  en €1,50. Via de website kan er direct via IDeal worden betaalt, tijdens de Nationale Dagen kan er middels pin-betaling worden voldaan. Machtigingen en cashbetalingen zijn niet mogelijk.
 
Goodiebag
Tijdens de Nationale dagen zijn er ook dit jaar weer goodiebags beschikbaar. 100 stuks voor de eerste dames op vrijdag en 100 stuks voor de eerste dames die op zaterdag inschrijven. De goodiebags worden beschikbaar gesteld door “ Wilma’s Saloon” en “Iduna Skincare”, beiden niet onbekend binnen de duivensport als drijvende partners van. Tevens zullen er duiven-gerelateerde producten aan toe worden gevoegd, waaronder een presentje van Beyers Belgium.
 
Huldigingen
En tijdens de Nationale Dagen zullen, naast al het mannelijke topgeweld ook de winnende dames in het zonnetje worden gezet en wel in het Holland Duiven Huis tijdens de huldigingen op de zaterdagavond. Uiteraard betreden voor de huldiging van de Ladies League alleen de dames het podium en zullen ze worden onder luid applaus voor hun inzet worden beloond met de prachtige te winnen prijzen.
 
Bij het schrijven van dit artikel zijn helaas nog niet de definitieve uitslagen bekend. Wij vermelden daarom hieronder de voorlopige winnaressen:
 
LL-Pigeon Champ (voorlopig)
 
1) 2019-7004720                 Anneke van den Nieuwendijk - Emmen          
2) 2019-7005080                 Ineke Bosma - Glanerbrug   
3)2019-7002572                  Janine Beens - Genemuiden 
4) 2019-7006683                 Lies Bloemert - Staphorst      
5) 2019-7005604                 Jakolien de Kleine - Wezep           
 
 
LL Not Nominated Champion (voorlopig)
 
1)        Thea Maurick - Dinxperlo
2)        Elisa Anouk Schenk - ‘t Harde
3)        Janinen Beens - Genemuiden
4)        Viktoriya de Vries - IJsselmuiden
5)        Gea de Greef - Lienden
 
 
LL Nominated Champion (voorlopig)                          
 
1)        Ria Sneller - Oldebroek
2)        Suzanne Hoogesteeger - Boven Leeuwen
3)        Petra van de Laan - Lisse
4)        Annemieke Louressen - Berghem
5)        Wendy Doldersum Hovels - Almelo
 
 
General Champion Ladie’s League (voorlopig):
 
1)        Ria Sneller - Oldebroek
2)        Suzanne Hoogesteeger - Boven Leeuwen
3)        Thea Maurick - Dinxperlo
4)        Irene Nijboer - Daarlerveen
5)        Ineke Bosma - Glanerbrug
6)        Elisa Anouk Schenk - ‘t –Harde
7)        Petra van der Laan - Lisse
8)        Geanne van Zoeren - Putten
9)        Viktorya de Vries - IJsselmuiden
10)      Anette Espeldoorn - Ter Apel
 
“MH Tools Tremendous Trofee” en Eijerkamp Meubelcheques
Voor de “General Champion Ladies League” staat er, naast de waardecheque van Centerparcs ter waarde van € 1.000, tijdens de Nationale Dagen ook de  “ MH Tools Tremendous Wisseltrofee”  klaar die wordt aangeboden door de heer Jan Morsink.
 
Daarnaast werden er ook  “extra prijzen” vervlogen in de vorm van drie meubelcheques van Eijerkamp Wonen, aangeboden door Hans en Evert Jan Eijerkamp uit Brummen. Deze worden uitgereikt aan:
 

 • Snelste duif van F37 (14-9-19, voorlopig):
  Petra Hansen - Wilhelminaoord
 • Middelste geklasseerde “General Champion”  liefhebster (voorlopig): Jacqueline van der Lee - Oegstgeest
 • Laagst geklasseerde “ General Champion” liefhebster (voorlopig): Eline Speijer - Kampen

Alle uitslagen/prijzen  zijn te vinden in “Op de Hoogte” van 4 oktober jongstleden, te vinden via de website van de NPO.
 
Zodra de definitieve uitslagen bekend zijn worden de dames uitgenodigd om hun prijzen te komen verzilveren tijdens de Nationale Dagen in het Holland Duiven Huis. En zoals eerder gecommuniceerd, de prijzen worden alléén overhandigd aan de dames.
 
We rekenen natuurlijk op een staande ovatie voor al deze vrouwelijke toppers in onze prachtige mooie duivensport! Ook zij kunnen hun mannetje staan!

Vers van de pers! 
EN…wij kunnen u vers van de pers melden dat met ingang met heden onze prachtige Ladiess League een warm hart wordt toegedragen door niemand minder als “ Benzing”. Vanaf heden zal Benzing officieel de hoofdsponsor van de Ladies League zijn! Wij zijn enorm erkentelijk voor dit prachtige gebaar van Benzing om de duivensport te ondersteunen en de dames hierin te stimuleren
Dit nieuws is op moment van versturen van Op de Hoogte net bekend en we gaan hier uiteraard in de komende weken meer aandacht aan besteden.
 
Vanaf heden dus de “NPO BENZING Ladies League” ! 

 

NATIONALE DAGEN 
Nationale Tentoonstelling Sportduiven Standaard

Tijdens de nationale dagen is het dit jaar weer mogelijk om deel te nemen met sportduiven voor de standaardklasse. Voor de Olympiade in 2021. gaan wij nu al voorrondes houden! Wat zou het mooi zijn om als duivenliefhebber je land te vertegenwoordigen en je te meten met de rest van de wereld. Tijdens de Nationale Dagen staan de duiven dit jaar weer centraal staan in een prachtige ambiance. Net als vorig jaar zijn er weer geweldige topduiven te zien. De duiven en hun liefhebbers worden tijdens de Nationale Dagen professioneel gepresenteerd. De topduiven worden continue bewaakt en zijn ook verzekerd.


Dit is uw kans om u en uw sportduiven landelijke bekendheid te geven. Schrijf u nu in en ding mee naar de prijzen die ook dit jaar weer beschikbaar zijn gesteld door de NPO. De ereprijzen worden uitgereikt in het Holland Duiven Huis, tijdens de feestavond met huldiging van de Nationale kampioenen op zaterdagavond.

Inschrijven
De inschrijving sluit uiterlijk zondag 24 november! De duiven worden gekeurd volgens het F.C.I reglement en door gecertificeerde F.C.I keurmeesters volgens het internationale label. De deelname is gratis en voor de deelnemers hebben wij een gratis toegangskaart voor de beurs. Kijk voor meer informatie op www.nationaleduivensportdagen.nl

Aanmelden Nationale Tentoonstelling Sportklasse Standaard
 
 

NPO BESTUUR

Actie en besluiten vanuit NPO Bestuur


Bijgaand de actie- en besluitenlijsten van de bestuursvergaderingen van
 
NPO Bestuur - website www.duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Komende periode onder meer op het programma: 
 • vrijdag 15 november: Tentoonstelling/bonnenverkoop PV De Reisduif (Tiendeveen)
 • zaterdag 16 november: Prijsuitreiking Ladies League 2019 (Heiloo)
 • zaterdag 16 november: Manifestatie Afd. 6 Noord-Holland (Heiloo)
 • zaterdag 16 tot en met 30 november 2019: Bonnenverkoop Noordelijke Unie
 • zaterdag 16 tot en met 30 november 2019: Bonnenverkoop t.g.v. jubileum CC Breda
 • maandag 18 november 2019: Infoavond Unikon (Amsterdam)
 • zaterdag 23 november: Streektentoonstelling en bonnenverkoop PV De Voordevliegers (Voorthuizen)
 • zondag 24 november: Tentoonstelling PV AZV (Alkmaar)
 • zondag 24 november: Tentoonstelling en bonnenverkoop SVEL (Edam)
Klik hier voor het totaaloverzicht aan activiteiten in het land
 
 

NATIONALE DAGEN

NPO Jeugddag: dit wil je niet missen

Heb jij je nog niet opgegeven voor de NPO Jeugddag? Doe dat dan snel! Het belooft een hele leuke dag te worden.

Dit jaar hebben we weer een leuk programma, speciaal voor jou als jonge duivenliefhebber en jouw vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, buurjongens en buurmeisjes.

    

’s Morgens kun je meedoen aan een duivenbingo waarbij je kans maakt op leuke prijzen! Je lievelingsduif in een mooie, zelfgeschilderde broedschotel laten broeden? Tijdens de Jeugddag kun je er in de middaguren zelf één maken. Helemaal op je eigen manier. Verder is er een leuke photobooth waarmee je samen met jouw vrienden en vriendinnen de leukste en gekste foto's kunt maken. Je kunt ook handboogschieten en trampoline springen. Kortom, genoeg te doen, dus mis het niet!

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: https://www.nationaleduivensportdagen.nl/jeugd/

NPO Jeugddag 2019
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40