Gerard Dekker

Dax, gewonnen door de Comb. Swart-Gruys Zaandam.

Dax werd gelost om 13.30 uur op vrijdag 12 juli. Er waren met het weer in Frankrijk geen problemen, echter België en nederland hadden met beduidend minder weer te kampen waardoor het concours in de Z.C.C. traag op gang kwam.

De 1e duif valt bij Rob Swart en Kees Gruys in Zaandam, beide lid van P.V. Zaanstreek-Noord. Het is duidelijk dat de heren hun duiven in top conditie hebben zitten want tot nu toe hebben ze alleen maar van voren geslagen.

Ditmaal met hun NL.17-643 notabene hun 1e getekende die om 14.10.11 uur over de klep liep en een snelheid laat afdrukken van 978.538 meter per minuut. Ook deze Dax valt in het rijtje zware vluchten. Met 4 van de 8 ingezette duiven doen ze goede zaken 50% prijs. Hun serie: 1, 8, 9 en 10.

Rob en Kees van harte gefeliciteerd.

De 2e en 6e plaats zijn voor René Koeman-Kok, lid van P.V. de Koerier. René had 5 duiven ingekorfd en weet er daarvan 2 in de uitslag te draaien 40% met 2 van de 5 raak.

An van de Peppel, lid van P.V. Zaanstreek-Noord, vliegend onder de naam van haar ons helaas ontvallen echtgenoot Ben van de Peppel heeft haar duiven ook in een uitstekende conditie zetten want elke vlucht eindigd zij van voren, Nu pakt ze de 3e en 7e prijs en begint knap met haar 1e en 2e getekende. 2 raak van de 7 maakt een prijspercentage van bijna 29 %.

Arjan van Gent, lid van P.V. Zaanstreek-Noord en wonende in West Knollendam had er 2 mee gegeven, hij constateert er daar 1 van, dus goed 50 % prijs en een mooie 5e plaats in de ranglijst.

Dax was net als alle andere vluchten van deze afgelopen weken een zware vlucht