Donderdag 20 juni Eerste duiven onderweg

 


Na twee weken zonder wedstrijd lijkt het er voor zaterdag een stuk beter voor te staan met het weer. En we kunnen ons hart ophalen, want er is keuze genoeg!
Daar is niet iedereen even blij mee, maar persoonlijk vindt ik het niet zo’n groot probleem. Je speelt alles, of je kiest je vluchtjes uit. Hier zijn 7 strijders richting Auxerre. voor mij krap 560km, of beter gezegd voor de duiven natuurlijk. Ik weet niet echt waar ik sta op dit moment.
Mijn beste  dagfond duif wilde al 2 dagen slecht trainen, en trok wat met zijn rechterpootje. Ik heb nog even getwijfeld, maar toch maar besloten om hem thuis te laten. Misschien is Kalkar een optie voor hem.

Jonge duiven
En dan de jongen. Bij de latere jongen toch een coli slachtoffer, maar de rest lijkt weer gezond. Het africhten is echter niet gelukt dus ik hou ze maar voor de natoer denk ik.
Van de vroege jongen zijn er nog 28 over. deze gaan morgenavond richting Kalkar (zie foto). We zullen zien wat het gaat brengen. In deze fase van het seizoen ligt de focus meer op overhouden, dan om ze echt wedstrijdscherp te krijgen. Misschien later in het seizoen nog maar eens.

Oost
Hier op Urk en omstreken wel wat gemor over de losplaatsen. De keuze voor de zuidoostlijn was natuurlijk al gemaakt deze winter, maar als ik op de site van afdeling 10 kijk gaan we de komende midfondvluchten nog oostelijker lossen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Nu zal dat met oost in de wind niet veel problemen geven, maar met west in de wind zal het niet mee vallen.

Overigens denk ik dat de LC een goede keuze maakt om te anticiperen op de windrichting, als dat voor de duiven beter is, altijd doen natuurlijk. Maar met een krachtige westenwind moet het dan ook niet zo moeilijk zijn om te switchen.

Zaterdag weten we weer wat goed is geweest. Ik wens iedereen een mooie voorbereiding toe!
Volgende week kan het zomaar wel eens te warm zijn…..