Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 24 maart 2023 | week 12
 



Voorwoord


Huldiging Nationale Kampioenen 2022
Het hoogtepunt als het gaat om de huldigingen van de kampioenen van 2022 was afgelopen zaterdag in Vianen. Daar zijn de Nationale Kampioenen (NPO/WHZB/TBOTB) op een feestelijke manier in het zonnetje gezet. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse duivensport dat er voor 100% eenduidigheid is wie Nationaal kampioen is na het samengaan van de WHZB/TBOTB en de NPO. Het bestuur van WHZB/TBOTB is bedankt voor hun inzet om het samengaan te realiseren. Overigens is ook veel van de succesformule van WHZB/TBOTB in ere gehouden. Wat te denken van het mooie full colour kampioenenboek dat iedereen bij binnenkomst overhandigd kreeg. Maar ook de ereprijs als herinnering is hetzelfde gebleven. Ook de pakkende filmpjes van Falco Ebben van alle Nationale Kampioenen. De komende weken komen de linkjes van deze opnamen in Op (de) Hoogte. En misschien nog wel het belangrijkste: de stijlvolle huldiging van de kampioenen waarbij op een enkele uitzondering na iedereen aanwezig was. Respect en aandacht van het begin tot het einde. Natuurlijk met een drankje en een hapje zodat iedereen aan het einde van de middag tevreden huiswaarts kon gaan. Alle kampioenen nogmaals gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Nationaal Vliegprogramma 2023
Over enkele weken is het weer zover: de start van het vliegseizoen 2023. Eind september denk je dat er een flinke periode van rust aan komt. Even stoom afblazen, inderdaad even. Vakanties, feestavonden, en oh ja... denken aan nieuwe (kweek)koppels en het is weer zover.

Inmiddels bereiken ons ook vragen als: wanneer zijn de Grand Prix vluchten in 2023 gepland? En zijn er Olympiade vluchten? Op de eerste vraag 'Wanneer zijn de Grand Prix vluchten?' kan ik het duidelijkste antwoorden door te verwijzen naar het Nationale Vliegschema waarin de Grand Prix vluchten in het blauw staan aangegeven. Tijdens de laatste Ledenraad is al voorgesteld om van Nationaal Issoudun, tevens Grand Prix, ook een Olympiade vlucht te maken. Inmiddels wordt er nagedacht om voor elke categorie één Grand Prix concours het predicaat Olympiade toe te kennen. Binnenkort meer hierover. Klik hier om het Nationaal Vliegprogramma 2023 te bekijken. 

Zaterdag de laatste
Morgen (zaterdag 25 maart) vindt de allerlaatste huldiging plaats van kampioenen 2022, en wel de Nationale Kampioenen Jeugd 25-. Natuurlijk krijgen onze kampioenen Jeugd 25- ook de aandacht die ze verdienen. Sterker nog: ze vormen samen met de andere jongeren de toekomst van onze duivensport. En deze jeugdigen hebben al laten zien dat ze veel in hun mars hebben. Ze hebben het afgelopen jaar geweldig gepresteerd. Deze huldiging combineren wij met het huldigen van winnaars van de Sector vluchten niet zijnde Grand Prix vluchten. Ik zie uit naar een gezellig samenzijn met al deze winnaars!

Allen een fijn weekend toegewenst.


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 


WEDSTRIJDEN

Voorwoord huldiging Nationale kampioenen 2022 

 

Beste sportvrienden en vriendinnen,

Ik realiseer mij dat dit een bijzonder moment is in de Nederlandse duivensport. Na 63 jaar WHZB-TBOTB is 2022 het jaar waarin de Nederlandse duivensport geen ‘dubbele’ kampioenschappen meer kent. Met dubbele kampioenschappen bedoel ik dat er kampioenen zijn van de sterke WHZB-TBOTB competitie en daarnaast de Nationale kampioenen van de Duivensportbond. In het belang van de duivensport hebben de besturen van beide organisaties de handen ineen geslagen en is er één Nationaal kampioenschap. Ik heb het op andere momenten het ‘sterke merk’ genoemd. Nationaal duidelijk maar ook met een sterke internationale uitstraling. Niemand hoeft zich af te vragen wie is nu de beste, nee dat is helder. Dat het één Nationaal kampioenschap (NPO-WHZB-TBOTB) is geworden laat ook zien dat er in overleg veel mogelijk is. Niet vasthouden aan tradities, zo hebben wij het altijd gedaan, maar kijken waarmee wij de duivensport het beste kunnen dienen? Een direct gevolg van de fusie is ook geweest dat er nieuwe vlieggebieden zijn ontstaan. Daar liep de WHZB-TBOTB competitie al jaren vooruit op de Nationale kampioenschappen. Vergelijkbare gebieden om een zo eerlijk mogelijk spel te krijgen. Een mooie stap voorwaarts.

Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

Huldiging Nationale kampioenen 2022 

 

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: de huldiging van de Nationale kampioenen 2022 in Vianen. Het was een gezellige middag waarbij we onder het genot van een hapje en een drankje de kampioenen in het zonnetje hebben gezet. Allen nogmaals gefeliciteerd met het behalen van deze prachtige resultaten! 

Hieronder vindt u de groepsfoto's en een overzicht met eindstanden van de winnaars per discipline.

 

Beste liefhebbers onaangewezen





Beste liefhebber aangewezen



Kampioenen beste Asduif 




Kampioenen Eendaagse fond





Kampioenen Jonge duiven





Kampioenen Marathon





Kampioenen Midfond





Kampioenen Vitesse 


 

In Memoriam Arie van Dam

Op woensdag 15 maart 2023 is Arie van Dam op 83-jarige leeftijd overleden. Binnen de NPO heeft Arie zich vooral beziggehouden met het lossen van duiven. In eerste instantie was Arie lossingscoördinator in de afdeling Amsterdam en na de fusie van de afdelingen Amsterdam, A en Haarlem werd Arie lossingscoördinator in de afdeling Noord-Holland. Naast de functie van lossingscoördinator van Noord-Holland heeft Arie in de periode van 2007 tot en met 2020 het Instituut Wedvlucht Begeleiding (IWB) met volledige inzet bemenst. Hiervoor is de Nederlandse duivensport Arie van Dam veel dank verschuldigd.

Arie is in de afdeling Amsterdam ook een aantal jaren voorzitter geweest. Ook in de afdeling Noord-Holland zat Arie in het bestuur. Voor beide afdelingen was hij als afgevaardigde actief in de ledenraad van de NPO. Arie probeerde altijd op een positieve manier zijn afdeling te vertegenwoordigen.

Wij houden hem in herinnering als een aimabele liefhebber en bestuurder. Wij wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Arie is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse duivensport onderscheiden met de Gouden speld van de NPO.

Namens bestuur NPO

Ben Geerink
Voorzitter

 

Het laatste Olympiade nieuws op website
en social media 


Het laatste Olympiade nieuws is op de Olympiade website, Facebook en Instagram te volgen. 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Dat kan via: 
- De Olympiade website: www.olympiade2024.nl
- De Olympiade Facebookpagina. Klik op 'vind ik leuk'*
- De Olympiade Instagrampagina. Klik op 'volgen'*

* Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen, heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

Koninklijke onderscheiding voor Jos Verbruggen


Op zaterdag 18 maart reikte burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Jos Verbruggen uit Gemert. Dat gebeurde tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van zijn geliefde Postduivenvereniging.

De heer Verbruggen is al meer dan 40 jaar op verschillende manieren betrokken bij de duivensport. In zijn rol als secretaris en penningmeester van het bestuur van Postduivenvereniging Gemert zet de heer Verbruggen zich bestuurlijk in. Tijdens het wedstrijdseizoen organiseert hij de wedvluchten. Niet alleen voor de Gemertse duivensport is de heer Verbruggen een belangrijke spil, ook als lid van de Concours Commissie Uden, een samenwerking van vijf postduivenverenigingen, organiseert hij evenementen.

De heer Verbruggen is ook de initiatiefnemer en verbinder geweest in het realiseren van Verenigingsgebouw De Driester, aan de Sportlaan in Gemert, waar ook de jeu-de-boulesvereniging en de Vogelvereniging zijn gehuisvest. Hij is de drijvende kracht in zijn rol in de beheers commissie van het gebouw.

Kortom, de heer Verbruggen is een gewaardeerde vrijwilliger met mooie bestuurlijke kwaliteiten, maar bovenal met een groot hart voor de postduiven en de medemens. Na een eerdere onderscheiding, de bronzen speld van verdienste, die hij ontvangen heeft van de Nederlandse Postduiven Organisatie, is hij door burgemeester Van Veen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Benzing.

Nogmaals hartelijk dank! 

                                             
                                                                                                             Terug naar inhoudsopgave

 

Open Dag postduivenvervoer 


Door Jozien Wijnties 

Een aantal jaar geleden is het idee ontstaan om geïnteresseerden eens een kijkje te laten nemen bij het postduivenvervoer van Afdeling 5 Zuid- Holland.

Men kan dan kijken hoe alles geregeld wordt, maar ook om alle geruchten die natuurlijk de ronde doen te ontzenuwen. Het is namelijk zo dat in de loods van Jan Eskes niet alleen de wagens opgeslagen staan - wat de levensduur van de wagens natuurlijk ten goede komt - maar dat daar ook de nodige reparaties plaatsvinden door Ruud en Niels den Dunnen en hun collega’s. Tijdens het seizoen is het bikkelen maar ook in de winter gaat dit gewoon door. Alle manden worden schoon gemaakt en gerepareerd. Dit met hulp van Ruud zijn vader die ook de jongste niet meer is dus chapeau!

   

   
 
Lees hier verder
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

 

GPS Auctions

  • PV Maarssen in verband met 100 jaar bestaan, verkoop loopt af op 24 maart 20.00 uur
 

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Vrijdag 24 maart 2023 - Jonge duiven verkoop bij PV de Zilvermeeuw Westerhaar, Zwembadlaan 9 in Westerhaar. Klik hier voor meer informatie. 
  • Zondag 26 maart 2023 - Postduivenmarkt PV Heemskerk van 09.30 tot 13.00 uur in het inkorflokaal van PV Heemskerk, Lijnbaan 93 1969 ND Heemskerk. Klik hier voor meer informatie. 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 22 maart 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40