Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 25 februari 2022 | week 8

Voorwoord

Ik heb vorige week in het voorwoord aangegeven dat ik de voorstellen over Eerlijk spel, Kampioenschappen en Vlieggebieden hier aandacht zal geven. Hieronder de volgende twee voorstellen die tijdens de Ledenraad aan de orde komen. Het staat allemaal in het 10-pagina tellende stuk en zie dit maar als een extra service, zodat iedereen die deze nieuwsbrief leest gemakkelijk in beeld krijgt waar het over gaat. Klik hier voor het volledige voorstel.
 
Inkorfbeperking/deelname maxima
Voorstel:

  • Er komt geen inkorfbeperking
  • Wel komt er een maximum aan het aantal deelnemende duiven per liefhebber op een wedvlucht van 150 oude en 250 jonge duiven.
  • Alle duiven boven de maxima van 150 oud en 250 jong nemen automatisch deel als invliegduif.
Nationale kampioenschappen structuur
Voorstel:
  • NPO en WHZB-TBOTB bundelen in het belang van de Nederlandse duivensport hun krachten en combineren beider competities.
  • De nationale kampioenschappen krijgen een passende naam.
  • De punten komen per categorie uit vastgestelde “Nationale Vlieggebieden”
  • Het streven is nationale vlieggebieden vast te stellen die voor heel Nederland zo gelijkwaardig mogelijk zijn.
  • Richtlijn voor het bepalen van de nationale vlieggebieden op de Vitesse en Midfond afstanden is een ledental in het vlieggebied van 150
  • Op de Dagfond wordt een afdeling opgedeeld in vlieggebieden of wordt er in afdelingsverband gespeeld afhankelijk van de grootte van de afdeling.
  • Op de Marathon worden de vlieggebieden in afdeling- of Sectorverband vastgesteld. 
  • De afdelingen, Sectie Sportbeleving en WHZB-TBOTB adviseren het NPO Bestuur over de nationale vlieggebieden per categorie.
  • Het NPO Bestuur stelt de nationale vlieggebieden vast en legt hierover verantwoording af aan de NPO Ledenraad.
  • Afdelingen faciliteren de vastgestelde nationale vlieggebieden door voor deze nationale vlieggebieden uitslagen te (laten) maken voor zover al niet voorhanden.

Belgische losplaatsen
Afgelopen week heb ik twee keer contact gehad met mijn Belgische collega voorzitter, Pascal Bodengien, over de beschikbaarheid van losplaatsen voor 2022. Zoals was afgesproken hebben wij eind december 2021 ons verzoek ingediend, dit was afgestemd met onze afdelingen. Vervolgens heeft de KBDB het opgepakt en gedaan zoals dat in België werkt, de verzoeken bij de Provinciaalse bestuurders uitgezet. Stand van zaken is dat er zeer weinig reacties van de Provinciale bestuurders zijn binnengekomen. Daarom wordt er deze dagen door de KBDB telefonisch contact opgenomen met de bestuurders die beslissen of wij wel of geen toestemming krijgen. Zodra wij het resultaat van deze actie kennen zullen wij dit direct oppakken met onze afdelingen. Hopen dat het geduld beloond wordt!!
 
Huldiging kampioenen Ladies League en Jeugdkampioenen verplaatst
Het was onze bedoeling om tijdens de Voorjaarsbeurs in Houten, op 5 maart a.s. een mooie prijsuitreiking te organiseren voor onze Jeugdkampioenen en de dames van de Ladies League. We hebben de beschikbare mogelijkheden naast elkaar gelegd, maar zijn tot de conclusie gekomen dat we de geleverde prestatie - op deze datum en deze gelegenheid - niet de aandacht en waardering kunnen bieden die we voor ogen hadden.

We hebben daarom gekozen voor een prijsuitreiking op 26 maart bij Zaal Verploegen te Wijchen. Uiteraard ontvangt iedereen die dit aangaat hierover persoonlijk een uitnodiging met daarin alle relevante informatie.
 
Tegelijk met deze prijsuitreiking zullen ook de winnaars van de NPO Grand Prix vluchten in het zonnetje worden gezet. Dit betreft de eerste drie van de Grand Prix Sector vluchten, de winnaars van de Grand Prix Afdelingsvluchten en de Grootmeesters. De winnaars van de hoofdprijzen die vervlogen zijn krijgen de prijs thuis bezorgd.
 
Fijn weekend!
 
Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Ledenraad 12 maart 2022


De voorbereidingen voor de Ledenraad van 12 maart zijn in volle gang. De volledige agenda inclusief toelichting en informatie m.b.t. punten waarover gestemd wordt, is via onderstaande button te bekijken.

In ODH delen we wekelijks de stukken - via de buttons onder dit artikel - ter voorbereiding. Uiteraard zijn alle stukken ook op onze website terug te vinden.

Terug naar inhoudsopgave

 
Agenda Ledenraad 12 maart 2022
2. Kiesregister NPO per 1 februari 2022
3a. Concept notulen Ledenraad 27 november 2021
3b. Stemuitslag Ledenraad 27 november 2021
3c. Actie lijst NPO Ledenraad maart 2022
5a. Jaarverslag NPO 2021
5b. Toelichting exploitatie 2021
5b2. Financieel rapport 2021
5c. Controleverslag 2021 FBCC
5e. Vermogensmutatie
5e2. Balans NPO per 31 december na vermogensmutatie
6a. Rooster van aftreden NPO Bestuur 2022
6b. CV Gerard van de Aast
6c. Afscheid NPO
6c. Afscheid NPO
6d. CV John Geurts
7. Nationaal Vliegprogramma definitief
7c. Voorstel vliegprogramma marathon 2022
7d. Sectorvlucht Vierzon
8. Notitie en voorstellen Eerlijk spel en Kampioenschappen
10. Aanpak verruwing duivensport
12. Huishoudelijk reglement (versie maart 2022)
12a1. Leeswijzer wijzingen Huishoudelijk reglement
13a. Voorstel Afdeling 3: lossingsmogelijkheden in België
13b. Voorstel Afdeling 9: automatisch zetten duiven
13c. Voorstel OostBrabant 2
 

NPO BESTUUR

Bijeenkomst lossingsfunctionarissen en IWB

Het NPO Bestuur heeft op zaterdag 26 februari een bijeenkomst georganiseerd voor  afdeling lossingsfunctionarissen, IWB, Zimoa en NPO Bestuur. De bijeenkomst staat onder leiding van NPO voorzitter Ben Geerink.

Het doel van de bijeenkomst is om seizoen 2022 voor te bereiden. Op de agenda staan onder andere:

  • Uitleg en demonstratie van de Wedvlucht begeleiding portal
  • Het maken van werkafspraken voor seizoen 2022
  • Het beantwoorden van vragen
  • Het leggen en verdiepen van contacten

 
Het IWB en de lossingsfunctionarissen van de afdelingen staan elke week klaar voor de Nederlandse duivenliefhebber om de duiven veilig en goed naar huis te loodsen. Het lossen van onze duiven is een verantwoordelijke en vaak veeleisende taak. Het NPO Bestuur wil dat ondersteunen met moderne hulpmiddelen, professionele meteorologische begeleiding en een goede samenwerking tussen IWB en de afdelingen. De bijeenkomst is onderdeel van dat streven.

Terug naar inhoudsopgave

 

OLYMPIADE

Selectie-keuring Olympiade duiven in tijden van corona en vogelgriep


Door Wout de Vries
 
In november jl. werden de Nederlandse liefhebbers gevraagd om, indien zij meenden één of meerdere duiven te hebben voor de standaardklasse voor de Olympiade in augustus 2022 in Roemenië, zich hiervoor aan te melden. Deze duiven zouden dan gekeurd en geselecteerd worden op woensdag 29 december in Soest. Circa 50 duiven van 17 liefhebbers uit o.a. Asten, Leek, Luyksgestel, Veldhoven, Moergestel, Putten, Tilburg, Maria-Hoop, Albergen, Winterswijk, Barger Oosterveld, Ede, Bennekom en Apeldoorn werden aangemeld. Dat is niet al te veel maar omdat zich hierbij liefhebbers bevonden die reeds eerder een duif of duiven afvaardigden was ik de mening toegedaan dat de kwaliteit van deze duiven de toets der kritiek voor het over grote deel wel zouden kunnen doorstaan.

Lees verder


  

  

  

  

  

  

   

  

Fotografie: Robert Borneman

Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Prijsuitreiking Ladies League SZHE 29 januari 2022


Een duivenmiddag organiseren zoals eerst was gepland lukte nog niet vanwege de coronamaatregelen, maar toch hebben we nog een leuke huldiging kunnen houden met alléén de dames in het Melkhuusje in Middelharnis. Op zaterdagmiddag 29 januari om 14.00 uur was het dan zover. Van Oudenhoorn tot Ooltgensplaat, waren er 20 aanwezige dames en meisjes die hun gewonnen prijzen in ontvangst kwamen nemen. 

Het comité van de Ladies League had er alles aan gedaan om het toch nog zo leuk mogelijk te maken. Allereerst was er de bonnenverkoop die online werd georganiseerd met weer een mooie opbrengst voor de prijzenpot van de Ladies League. Dit jaar hebben wij ook voor het eerst een online verloting georganiseerd, met vele prijzen, wat we zeker een groot succes konden noemen! Als hoofdprijs was er een dinerbon geschonken door de manager van Team RCN Toppershoedje uit Ouddorp. Op dit mooie en gezellige park hebben ze namelijk ook een Brasserie, “De Strandweg, en de winnaar kan daar met 2 personen heerlijk gaan eten. Iedereen kon opgeven hoeveel loten ze wilden en als ze via een Tikkie hadden betaald kreeg men de nummers toegewezen. Zodoende kon op deze zaterdagmiddag ook live de nummers worden getrokken door de aanwezigen. Ook deze opbrengst gaat mee in onze geldpot, want hiervan kunnen we weer leuke prijzen kopen voor het komende seizoen.
 
Terug naar de opening, eerst werden de aanwezigen van harte welkom geheten en na het welkomstwoord volgde eerst de prijsuitreiking van de gewonnen prijzen per vlucht. Ook de winnaressen van de TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX kregen hun mooie prijzen uitgereikt. Annie Legierse uit Oude-Tonge won de Grand Prix met de oude duiven en Lia en Silvana Grinwis uit Ouddorp wonnen de Grand Prix met de jonge duiven. In oktober hebben deze dames hun bon voor een gratis overnachting op het park in ontvangst mogen nemen van de manager Roland Hoogwerf, maar deze middag kregen ze ook nog een prachtige foto van hun 2 deelnemende duiven. Deze werd gemaakt door onze rekenaar Richard van den Bos.


Na de prijsuitreiking hadden we even een pauze, waar we diverse keren rondgingen met warme hapjes en zo konden we toch ook even gezellig met elkaar kletsen. Na de pauze was er de kampioenenhuldiging.
 
Kampioenschappen Oude duiven
  • Annemiek Tiggelman uit Middelharnis: 1e onaangewezen en 3e aangewezen
  • Lia & Silvana Grinwis uit Ouddorp: 2e onaangewezen
  • Marlien van den Bos uit Middelharnis: 3e onaangewezen en 2e aangewezen
  • Annie Legierse uit Oude-Tonge: 1e aangewezen 
  • Duifkampioen: Annie Legierse met de NL20-7022771
 
Kampioenschappen Jonge duiven
  • Lia & Silvana Grinwis uit Ouddorp: 1e onaangewezen, 1e aangewezen
  • Annemiek Tiggelman uit Middelharnis: 2e onaangewezen en 2e aangewezen
  • Petra van Alphen uit Dirksland: 3e onaangewezen
  • Purdey Wetterhahn uit Nieuwe-Tonge: 3e aangewezen
  • Duifkampioen: Lia & Silvana Grinwis met de NL21-7053624
Na de kampioenschappen vond de uitslag van de verloting plaats en rond de klok van kwart over 4 ging iedereen, na een gezellige middag, weer huiswaarts met voor alle aanwezigen een bosje tulpen van Munters uit Oude-Tonge. Wij wensen iedereen een goed vliegseizoen en tot onze duivenmiddag op 15 oktober 2022!
  

Terug naar inhoudsopgave

 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BESTUUR

Bricon PAS-systeem toegelaten


Woensdag 12 januari heeft het NPO Bestuur het Bricon PAS-systeem toegelaten voor gebruik in Nederland.
 

NPO BUREAU

NPO aanwezig op Voorjaarsbeurs Houten


Het NPO Bestuur en NPO Bureau zijn op de Voorjaarsbeurs in Houten (5 en 6 maart) vertegenwoordigd met een eigen stand. Heeft u een vraag of wenst u informatie, dan kunt u langskomen bij de NPO-stand. Een mededeling van praktische aard: op vrijdag 4 maart is het NPO Bureau telefonisch niet bereikbaar. Dit in verband met de voorbereidingen voor de Voorjaarsbeurs..

Let op:
Eigendomsbewijzen worden op de beurs niet overgeschreven, deze hoeft u dus niet mee te nemen. Eigendomsbewijzen kunt u overschrijven via mijnduivensportbond.nl of binnen uw eigen vereniging. Klik hier voor meer uitleg over het overschrijven via mijnduivensportbond.nl 

Terug naar inhoudsopgave

 

Voorjaarsbeurs: 5 en 6 maart 2022 in Expo Houten


Door Pieter Kos

De inschrijvingen voor de Voorjaarsbeurs verlopen meer dan voorspoedig. Inmiddels is de teller de 150 al ruim gepasseerd. Met de coronaverruimingen in aantocht (vanaf 25 februari) heeft het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid bepaald dat doorstroomlocaties als beurzen en congressen niet onder de evenementenregeling vallen. Dit houdt in dat de Voorjaarsbeurs ook weer meer bezoekers mag toelaten, eigenlijk zoals normaal. De randvoorwaarden zoals het verplicht dragen van mondmaskers en het tonen van QR codes komen ook te vervallen.
 
De belangstelling vanuit het bedrijfsleven om weer te mogen exposeren is onverminderd groot. De marktleiders in voeding en voedingssupplementen zijn sowieso allen aanwezig. De meeste Nederlandse dierenartsen zijn ook van de partij net als de vele organisatoren van eenhoksvluchten die vanuit heel Europa naar Houten komen om duiven op te halen voor hun races. De Voorjaarsbeurs krijgt deels een andere opzet als trouwe bezoekers gewent zijn. Zo is er een prijsuitreiking van Het Spoor der Kampioenen in hal 3 bij het vaste horecapunt. En hal 1 van het complex wordt compleet ingericht door het NPOrgaan, deze grootse Wall of Fame wordt de eyecatcher van de beurs dit jaar. Met nog een aantal fraaie blikvangers en de laatste noviteiten op duivensportgebied is een bezoek aan de Voorjaarsbeurs zeker weer de moeite waard!
 
Daarnaast kunnen wij u melden dat de NPO ook van de partij zal zijn. Niet om eigendomsbewijzen over te schrijven op naam overigens maar meer om leden van allerlei informatie te voorzien en zal de NPO prijzen overhandigen van 2020 en 2021 aan de jeugd en zullen de dames van de Ladies League ook de gewonnen prijzen overhandigd krijgen tijdens de Voorjaarsbeurs.
 
Meer informatie zoals een plattegrond en deelnemerslijst plaatsen wij in het laatste weekend van februari op de website: www.proffsport.nl
 
Openingstijden en entree:
Zaterdag 5 maart van 9.00 – 17.00 uur.
Zondag 6 maart 9.00 – 14.00 uur.
Entree € 12,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis.
 
Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda!
 

MEDIA

Aandacht voor vogelgriep op tv 

Woensdag 16 februari was er bij het NTR-programma Atlas een interessant item over vogelgriep. Het programma is terug te kijken via NPO Start en via onderstaande button. Het item begint bij 11:30.

Terug naar inhoudsopgave

TV Programma Atlas: Hoe gevaarlijk is vogelgriep?
 

WEDSTRIJDEN

ZLU presenteert het concept vliegprogramma KBDB 2022

 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen


Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

Verkopen via Duivennet:
Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven

N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen    

07-02-2022 / 18:15      26-02-2022 / 21:00        

39

P.V. Franeker 97, Franeker 11-02-2022 / 15:00 26-02-2022 / 22:00 9
Midfondclub Ons Samenspel afd. 9 kr. 1 14-02-2022 / 20:00 28-02-2022 / 22:00 22
Zuiderzeevliegers / Nationaal Inkorfcentrum, Emmeloord     

15-02-2022 / 20:00

01-03-2022 / 22:00

26
 

Kring 1 Afdeling 9 24-02-2022 / 20:00 10-03-2022 / 22:00 21
Fondclub Parkstad, Heerlen 26-02-2022 / 20:00 13-03-2022 / 22:00 15
Samenspel NOF, Friesland 04-03-2022 / 20:00 18-03-2022 / 22:00  
P.V. de Witpen, Hengevelde 14-03-2022 / 20:00 25-03-2022 / 22:00


Verkopen via Toppigeons
Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen van verenigingen of afdelingen en verkopen voor het goede doel die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen. Particuliere verkopen of veilingen kunnen worden opgenomen tegen een speciaal advertentietarief. Neem contact op met het NPO Bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

NPO BUREAU

Dutch Golden Classic 2022

Door Wim Vos

Het goede bericht is dat we in 2022 voor de 17e keer deze zo succesvolle ringenrace weer gaan organiseren. Dat start als vanouds weer in het gebouw van de D.C.&V.B. aan de Weeskinderendijk in Dordrecht met het bezichtigen van de jongskes. VERZOEK: Willen de deelnemende liefhebbers hun duifjes aanleveren vóór 13 uur want we starten de verkoop om 14 uur.
 
Alle liefhebbers van Afd. 5, spelend in de samenspelen Gouwe & IJssel – Drechtsteden – Hoekse Waard – Midden-Holland oost en Zuid-Holland oost kunnen meedoen door deze duifjes, gekweekt door talloze absolute topliefhebbers uit Nederland en België, te komen kopen.

Deze verkoop start op 5 maart aanstaande en vervolgens elke zaterdag in maart. Dus voelt u welkom en benut deze unieke kans om, naast prachtige geldprijzen te winnen ook nog eens schitterende jonge duiven te kunnen bemachtigen.
 
Dus elke zaterdagmiddag in Maart; Verkoping van deze unieke jonge duiven in Dordrecht.
Bezichtigen:    vanaf 12.30 uur
Verkoop:         vanaf 14.00 uur
 
Versterk uw hok en speel mee voor de prachtige geldprijzen! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Vos, 06-51258884 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

INGEZONDEN BRIEF

Liefhebber aan het woord


Door Willi Linsen

Mein Name ist Willi Linsen, ich wohne in Kleve am Niederrhein, und spiele seit 2014 in Holland mit Brieftauben. Warum Holland: Weil in unserem Einzugsgebiet „Regionalverband 414“ die Beteiligung von Züchtern enorm abgenommen hat, und weil mir die Südostrichtung nicht gefallen hat.

Erlauben sie mir eine Anmerkung zur Neuorientierung des Brieftaubensports für ganz Europa. Ja, sie haben richtig gelesen, für ganz Europa ( Holland, Belgien, Deutschland, Frankreich ) usw. Der Taubensport, mit den jetzigen Parametern, hat auf lange Sicht keine Zukunft mehr.

Weiterlesen
 
Streckenkarte
BTZentrum
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 24 februari 2022

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Prijsuitreiking Noordelijke Unie op zaterdag 5 maart 2022
  • Voorjaarsbeurs Expo Houten: zaterdag 5 en zondag 6 maart 2022
  • Prijsuitreiking Fondclub NH, zaterdag 13 maart 2022
  • Prijsuitreiking en Kampioenenhuldiging Fondunie 2000 op 19 maart 2022 te Nijkerk
  • ZLU Sterrenshow, zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 12 maart 2022 - NPO Ledenraad
  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40