Dus na een periode van 50 a 55 jaar kwam een abrupt einde, maar hoe gaan we het nu doen, dat was de grote hamvraag, dus de duiven op Facebook te koop aangeboden, en ik kreeg al veel positieve reacties, en een daar van was een geweldige reactie en tevens een goed plan.

Ik kreeg nl een berichtje van Karel Jurrisen, of hij maandag kon langs komen, hij was een weekend met zijn camper aan het toeren in Noord Holland, en wilde graag iets met me bespreken, nu kon ik Karel tot die dag niet persoonlijk, maar via pb we veel contact gehad, over de oude Sevilla agent P v/d H, daar waren veel problemen mee in Sevilla.

Dus Karel en Marion laten weten dat ze welkom waren, en s maandags rond koffietijd waren ze hier, lekker kennis gemaakt en al gauw kwam het gesprek over het nood gedwongen stoppen van de hobby, en Karel kwam met zijn plan, en dat plan bestond uit ,,het mee doen aan een hok races in het buitenland, daar zou een mooie mogelijkheid in wezen, om toch zo op deze manier bij de duivensport betrokken te blijven.

Dus Karel heeft me heel veel hier over uitgelegen, de voordelen van het mee doen, maar ook de nadelen, en nadelen die zijn er eigenlijk niet, want het verspeel risico is hier thuis ook aanwezig, dus ik zag eigenlijk geen andere nadelen, alleen de rui, daar had ik wel een grote vraag over, maar ook daar kreeg ik mijn geruststelling, en ik ging overstag, het is te proberen en wat je niet probeert wat je niet weet toch.

 Dus samen zijn we naar de hokken gegaan en hebben er een vijftal jongen uit gezocht. geen stambomen daar bij, gewoon op de hand uitgezocht, en het frappante bij het uitzoeken was, dat we beiden de zelfde type duif hebben uitgezocht, en dat deze duiven broers en zussen van elkander zijn.

De jonge duiven die ons gaan vertegenwoordigen in Sevilla zijn, de 17-828, deze kreeg de naam ,,Mandy,, en de 17-829 kreeg de naam ,,Jose ,, beide duiven komen uit de koppeling 14-895 lijn ,,Vechtmachine,, x 14-021 dochter ,,Superkoppel,,. De 17-834 kreeg de naam ,,History,, deze duif komt uit de 09-321,,John The Legend,,  x 15-701. de 701 is een dochter van ,,Olympus,, en de ,,Olympus is een weer een volle broer van de ,,Vechtmachine,,.

Dan komen de 17-832 ,,Romy,, en de 17-833 ,,Nico,, als laatste, deze beide jonge komen uit de 14-892, de lijn ,, Vechtmachine,, x 15-724 ,, Little Inbred,, deze duivin de 15-724 heeft als vader de beroemde ,,Vechtmachine,, en haar moeder is een dochter van de  ,,Vechtmachine,, dus een pure inteelt lijn.

Dus Karel en ik hadden toch de goede lijnen uitgezocht samen, en ja, er in kijken kunnen we niet, maar de grootmeester uit ,,Wilhelminaoord,, speelt zelf al jaren kanonhard uit nazaten van de vechtmachine, en andere liefhebbers ook, dus waarom wij dan niet met de Sevilla Race.

Deze duiven zijn na betaling met Karel en Marion mee gegaan, en zijn dinsdags op transport gesteld naar het Spaanse Sevilla, en zijn daar in goede orde en gezondheid ontvangen, en na overleg met Jose hebben we Karel en Marion een hotelkamer laten boeken in Sevilla, want we gaan bij de eind race kijken.

Ik had eigenlijk in de planning om aan mijn schoonouders de camper te vragen, gewoon even een weekje weg met Jose, we zijn al zolang niet meer op vakantie geweest, maar 2300 kilometer vind ze teveel aan een stuk reizen, dus gaan we maar lekker met het vliegtuig 3 dagen weg

Wie weet wat het geeft, de ene koe vangt zo een haas, en de andere koe doet het weer op een andere manier, het mooiste wat ik er aan vind is, de omstandigheden zijn aan allen gelijk, allen de zelfde verzorging, zelfde eten, zelfde klimaat, nu ligt het gewoon aan de kwaliteit en het vermogen van de duif komen hier nu aan de orde, dat is heel belangrijk op deze race,s. en als het ons bevalt, dan gaan we er zeker mee door.

Maar goed, de andere oude duiven, vele zijn er verkocht en de rest laten we over hun lot maar zwijgen, bij een doffer geeft het kweken een beetje problemen, met zijn nieuwe duivin zijn de eerste eieren onbevrucht, en dat snap ik niet, hier gewoon van het voorjaar nog 4 jongen van hem gekweekt, 3 zijn er op bonnen weg gegaan, en een is er naar Sevilla.

Ik ga toch geen doffer verkopen die niet meer bevrucht, dus ik ben eens even te raden gegaan bij diverse andere mensen, wat het probleem e.v.t. kan zijn, en vele hadden de factor acclimatiseren was de boos doener, duif is in een andere omgeving, komt nog niet volledig tot rust, en men wil te snel er mee fokken, dus rust en rustig laten acclimatiseren, dan pas een duivin geven, dat waren de meeste antwoorden die ik hier op kreeg.

Dus gaan we dit op de voet volgen en anders moeten we een andere oplossing zien te vinden voor dit probleem, hier zijn geen duiven meer, ja 9 kweekkoppels, die gaan naar maatje Mike Hopman, maar die heeft pas eind 2018 weer een nieuwbouwhuis en een hok, dus dat schiet ook niet op, maar we gaan het zien er komt altijd raad zeg mijn meisje altijd.

Verder op Facebook kijk ik ook nog maar af en toe, ik wordt een beetje moedeloos van sommige mensen, heb jij terecht kritiek dan zeg ik ja, maar soms komen er uitspraken en gezegdes, dat zelfs ik zeg, he doe eens normaal, laatst over de schorsing van Vilhena, en de gele kaart van Kluivert, men snapt het niet helemaal, of je heb een antie bril op.

men wil de dingen die voor af gaan niet zien, gelijk al gekraai van de bovenste plank, even zo goed met de lossingen van de duiven, soms heeft men gelijk, maar zoals afgelopen zaterdag, klagen dat er te laat gelost wordt, aankomsten bij een bewolkte hemel.

Ik vind sommige dingen echt te ver gaan, ik kon vroeger en nu nog als het moet, iemand nog flink onderuit schoffelen, maar op een terechte manier, maar hopeloos gelul in de ruimte, daar koop je niets voor, afgelopen zaterdag weer een rare vlucht bij de meeste melkers.

Bij vele waren niet alle duiven thuis op zaterdag, en als ik dan alleen maar kijk naar een paar topspelers, die hadden ze wel allemaal thuis in een no time, Gert-Jan alles thuis, Peter Janssen, in een no time ook alles thuis, en zo zijn er meerdere die dat hadden, dan moet er iets haperen, het kan een klein dingetje zijn, tis vroeg in het voorjaar.

Ze worden uit een warme auto gelost, vliegen een paar uur in de koude, dan vele duiven die thuis komen in een hok zonder verwarming en geen lauw water, dan heb je al een oorzaak die kan gaan lijden tot de nodige problemen, en de latere lossingen niet bij de L.C. en convoyeurs kan gaan neerleggen, het is nu eenmaal nog te koud om te lossen, daar moet men ook rekening mee houden, al met al wordt ik er wel eens moedeloos van.

Eigenlijk ben ik blij, [ondanks dat het nog zeer doet] dat ik geen duiven meer heb, geen gezeur en gezeik meer aan mijn kop, geen frustratie meer over een lossing op Oudenaarde met een aan een gesloten wolkendek, en lantarenpalen in de buurt, vroeger onder leiding van onze Mario Bhurtavenier gebeurde dit niet, er werd zo niet gelost, maar anno 2017 schijnt alles te kunnen.

Maar daar gaan we volgende week weer verder mee.

tot volgende week