Vandaag een wat verlate “nieuwsvanachterdeduinen”, mede veroorzaakt omdat ik dit weekend geen duiven mee heb op de vluchten. Na Argenton, een vlucht die heel anders verliep dan dat ik het mij had voorgesteld, moet je de duiven en jezelf weer bij elkaar rapen. De duiven kwamen op een enkele duif na, maandag weer thuis en dan stap je wat makkelijker over je frustratie en teleurstelling heen. Neemt niet weg dat je de plannen moet bijstellen, zoals ook onze afdeling het jonge duivenprogramma heeft bijgesteld en ook samen met afdeling 5 heeft besloten dat DF vlucht nummer 5 Blois moet gaat worden. Reageren en anticiperen, prima zo hoort het ook. Vrijdagavond werden er lege manden van afdeling 5 gebracht bij ons clubgebouw, dan kan je maar één ding concluderen…afdeling 5 gaat onze duiven ophalen en vervoeren, dat was een paar maanden geleden nog ondenkbaar.

Zelf voorzag ik, voor zaterdag 13 juli wat problemen en dat in combinatie met de nationale feestdag de 14e juli vond ik het verstandiger mijn duiven niet mee te geven op Pont St Max (kopwind, miezerig weer, kans op terug rijden, extra mand) want ik heb een aantal van deze duiven voor Blois nodig. Hierdoor kreeg ik wat meer tijd een ploegje duiven goed voor te bereiden op Blois, toch ook nog 600 km. Mijn jonge duiven die wat verkeerd gedrag zijn aangeleerd, heb ik ook niet mee, na 2 x Roosendaal volgende week gewoon een sprongetje naar Lennik, dat zal geen onoverkomelijk probleem mogen worden.

Natuurlijk ben ik duiven wezen ‘kijken’ en een weekje geen duiven meegeven was makkelijker dan dat ik dacht, al hoop ik wel dat het zich volgende week terug betaald.

Vorige week is ons lid Theo Half overleden, Theo had zijn hart verpand aan de zware fond en beoefende de sport samen met zijn zoon Cor. Theo, was al op respectabele leeftijd, kwam door weer en wind, kaarsrecht gezeten op zijn fiets naar het clubgebouw en had daar zo zijn eigen ‘plekkie’ en kon intens genieten van onze mooie sport. De laatste maanden ging het minder, de zin was er af en het gemis van zijn vrouw werd groter. We gaan deze markante liefhebber missen.   We hebben nog wat leden in de ziekenboeg en wanneer jullie dit lezen…beterschap.

Terug naar de duiven, Pont St Max werd om 11.15 gelost, omstreeks 10.00 uur vallen een handje vol duiven van Dax op de kortste afstanden en slechts één in Noord-Holland!! De jongen in Duffel gingen pas om 14.05 uur los. Hopelijk worden het mooie vluchten.

Update 20.30 uur;

Om 14.45 uur melden 2 duiven uit Dax zich bij mijn clubgenoot Cees Niesten jr. en de combinatie Hoogeboom goed voor de 8e en 9e melding in Noord-Holland, om 20.30 uur zijn er 75 gemeld dus opnieuw een hele taaie vlucht. Bij beide liefhebbers even een foto gemaakt.

Wim Geerlofs winnaar Duffel

 

Frank Rodenburg 1-2-3 op Pont st Max

 

duivin Combinatie Hoogeboom

 

duivin Kees Niesten jr.

Hierna begon het wachten op de jongen uit Duffel en de oude duiven uit Pont st Max. Bij de jonge duiven wordt Wim Geerlofs winnaar. Het concours staat 25 minuten open!! Op Pont st Max laat Frank Rodenburg zijn tanden nog eens goed zien 1e 2e 3e!! Het concours staat 50 minuten open!!!

Uiteindelijk zaterdag 3 moeizame vluchten