Ton van Wissen uit Voorschoten
1e PRIJS STEDELIJK SAMENSPEL LEIDEN WEDVLUCHT Melun

We zijn al weer zes weken onderweg en met de af richtingen erbij zelfs al twee maanden.
We vervlogen afgelopen weekend dan ook al weer de tweede midfond vlucht van het seizoen.

En ook dit weekend was het weer afwachten of de duiven wel gelost konden worden in Frankrijk want net als vorige weken lieten de weersomstandigheden daar te wensen over.

Uiteindelijk viel het gelukkig allemaal wel weer mee en konden de duiven gewoon op zaterdag gelost worden en zelfs al om 09:20 uur met een wind die op de vlieglijn nogal erg verschillend was.

Vrijdag kwamen de eerste duiven al thuis want bij een tussen stop in peronne ontsnapten er enkele duiven doordat een mand een stukje open stond, wat de oorzaak precies is geweest hiervan zullen we wel niet echt te weten komen maar volgens mijn heeft het bestuur van afd.5 het netjes opgelost.

De gemiddelde afstand vanuit Melun is 414 kilometer voor de liefhebbers van het stedelijk samenspel leiden en voor de winnende duif zelfs iets korter.

Want ook deze week gaat de overwinning naar Voorschoten en al weer voor de tweede keer naar Ton van Wissen.
Om 14:25 uur valt de eerste duif bij Ton op de plank en maakt een snelheid van 1347 meter per minuut en is hiermee de snelste van ons concours.

Winnende duif is de 17-1218775 ‘’POWER TIME’’ eigenlijk geen namen meer dit jaar maar deze naam had ik hem vorig jaar al gegeven want toen vloog deze doffer ook al een 1e prijs in het stedelijk samenspel leiden en het samenspel leiden en omstreken tegen duizenden duiven.

Weer een topper erbij dus op het hok want denk dat hij alleen al een afdeling kan vullen met eerste prijs winnaars in groot verband.

Ze doffers worden twee keer per dag uitgelaten en de jonge duiven een keer in de ochtend. Ze gaan te keer als gekken en zijn soms uren weg, zelfs zondagochtend direct na de vlucht zijn ze soms al weer uren weg.
Voor de liefhebbers die het nog niet wisten nogmaals zijn voer systeem, gewoon 6 balen door elkaar en verschillende emmertje van DHP als bij product. En natuurlijk zijn ‘’SUPER POWER’’ van Mariman.

Ton speelt zijn duiven op de klassieke manier met doffers op weduwschap waarvan de duivin thuis is.
Er staat een totale accommodatie van 13 meter. De jonge duiven worden hier niet verduisterd. Bij het tonen van de duivinnen kijkt Ton niet op een kwartier of een half uur. Zo gaan de doffers rustig de mand in ook al denken zijn clubgenoten hier anders over want die zitten niet graag bij zijn pitbulls in de mand. Ook bij thuiskomst krijgen de doffers ruim de gelegenheid om hun duivin te zien.

Ton van Wissen van harte gefeliciteerd met weer een 1e plaats in het stedelijk samenspel leiden.

Tot volgende week
De Witte Duif.