Richard van den Bos overrompelt Lennik - Navluchten.

Op 22 augustus stonden 2506 duiven van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden in Lennik.  Een vlucht van 100 km met jonge duiven,  oude duiven waarvan een deel het gehele seizoen al hebben gevlogen, herintreders en de weduwduivinnen die nog een keer hun kunnen moeten laten zien.  Deze mengelmoes van duiven kon om 7.45 uur huiswaarts keren.

Binnen een uur zat de 4e getekende van Richard van den Bos in de klok en daarna ging het echt los op Stad aan t Haringvliet. Binnen 2 minuten waren er 11 thuis, die zich allen bij de eerste 30 van het samenspel plaatsten.  Richard heeft de afgelopen weken zowel de oude als jonge duiven prima in orde.   

De winnares van Lennik is een schitterende blauwe allround duivin.

Afgelopen weken won ze van Blois de 8e prijs en Chateauroux de 86e prijs in het samenspel.

Ze is uit het goede hout gesneden en komt uit één zijn stamkoppels “Super 12” x “Wondere Dirk duivin”.

En is dus een volle zus van de 843. Die werd vorig jaar Asduif Dagfond in ZHE en Afdeling 5 west, tevens 10e Beste Asduif Oud in de PIPA ranking.

rbos2

Waarschijnlijk zat de 808 in het eerste kladje wat hij over zag gaan, want toen die voorbij waren kwam ze even later van het Haringvliet vandaan terug. Eerder verspeelde ze vaak veel prijzen door te blijven vliegen, maar dit keer had ze echt haast en kwam vrij vlot naar binnen.

De duiven zijn verduisterd tot een week voor de eerste dagfond vlucht en worden nu bijgelicht van 5 tot 23 uur.

De meeste duiven hebben 2 of 3 pennen gegooid, maar de 808 slechts 1. Van moederskant enorm traag ruiende duiven, wat natuurlijk een voordeel is in dit verlate seizoen.

Met in totaal 35 prijzen van de 52 was het voor Richard een prima week.

Bram Koppenaal