ad2016

De grootste Internationale Duivenhappening, dus die van de Gouden Duif,  was afgelopen zaterdag weer een eclatant succes.
Hoopgevend dat afgelopen maanden 'Duivendagen' bijzonder goed bezocht werden. Dat belooft voor Houten komend weekend.
Opvallende gebeurtenis bij De Duif was de opbrengst van een jong van Murphy's Law van W de Bruijn, liefst 80.000 €.
Jong dat wij schonken, zinkt daarbij in het niet, maar 4,000 € voor een laat jong is altijd nog een zeer aanzienlijk bedrag. Was wel van het beste dat we in huis hebben.
Beide ouders gaven talloze winnaars en asduiven. 
De duiven van sommige toppers gingen ondermaats en daarvoor moeten die niet teleurgesteld zijn.  De kopers/bieders zijn niet achterlijk en zien ook wel dat ze niet van hun beste schonken zoals de meeste doen.  

NOTITIES
Van zaken die me opvallen maak ik vaak notities. Kan van pas komen in tijden dat ik met een writer's block zit. Zo was daar die uitslag van 2021. We wonnen 7 prijzen op 7 waarvan 5 per tiental. Prima dus, maar er waren er meer die voortreffelijk hadden gepresteerd van dezelfde vlucht. Hermans Barthelomeus, de fietsenmaker, won ook 7 op 7, De Feyter 5 op 5, Francis 5 op 6, Eric Rooyakers (speelt enorm, maar zwaar miskend) won 8 op 8, M Wouters 9 op 10 en Thijssen Koenraad 7 op 8. Behalve Wouters misschien niet de namen die men direct verwacht en ze krijgen ook geen publiciteit. Dat kreeg el de winnaar die 37 prijzen won met 65 mee. Die speelde van een bijna 25 km kortere afstand, maar het kan nog 15 km korter.
In de Overkoepeling waren 154 deelnemers, een erg mooi aantal.
Maar wat ik wil zeggen: Geen aandacht aan mensen die 100% prijs scoren en veel aandacht aan een sportgenoot die niet meer dan ruim 50% scoort? Dat irriteert velen! Omdat een duif die pakweg als 83e getekende vloog nu eenmaal weinig respect krijgt. Ook al won hij.