ad2016

‘Gelukkig werd ik goed geholpen door mijn zoon van 18 toen ik serieuze gezondheidsproblemen kreeg’ schrijft Eric. En in een volgend bericht: ‘En die is nu fanatieker dan ik.’ Duivensport lijkt dus nog wel degelijk aan te spreken, ook jonge mensen, blijkt uit voorbeelden uit onmiddellijke eigen omgeving op een jaar of drie tijd.

-Thomas, prille 30-er en druk genoeg met zijn zaak, kreeg het opeens te pakken en vrouwtje Sally al evenzeer. Thomas: ‘Wat een mooie hobby. In het seizoen kijk ik maandag al uit naar het weekend dat volgt. Komt ook door de sfeer in het clublokaal.’ Inmiddels staat er een fraaie reeks hokken achter zijn woning.

-Dave ging in B N werken. De baas had duiven, hij volgde al gauw, ook erg fanatiek en soms al redelijk succesvol.

-Simon zijn vader heeft duiven en hij verzorgt de duiven bij iemand die probleempjes heeft met de fysiek. En je raadt het al. Hij heeft nu zelf duiven en er veel zin in. Ook dankzij liefhebbers die hem enorm geholpen hebben moet hij nu al enige kwaliteit onder de pannen hebben.

-Bovenstaande betreft allemaal piepjonge liefhebbers. Marc en Staf zijn niet meer zo piep. In de tuin van Marc stond een hok waarop iemand anders mocht spelen. Die verhuisde, Marc wilde ook wel eens weten wat duiven houden was en is nu ook helemaal om. Met al enkele ver boven gemiddelde uitslagen. Ondertussen had die de buurman ook nog aangestoken.
Let wel, dit zijn allemaal RECENTE voorbeelden van mensen die wonen in een straal van amper 10 km.   

BELGIË
Eerder kon men hier lezen over bijna 500 inschrijvingen van nieuwe leden in België in 2020. Natuurlijk komen ‘oude tijden’ (In Oosterhout alleen 350 liefhebbers, in Tilburg 1.700) nooit meer terug, maar toch veelbelovend in donkere tijden voor mensen die van de sport houden.  Zijn er nog clubs/plaatsen waar op korte tijd ongeveer zo'n aantal leden bij gekomen zijn? (Geen overstappers).