ad2016

Afgelopen zaterdag de laatste Nationale vlucht uit Chateauroux. Hoewel het een vlotte vlucht leek te worden was het tegendeel waar. De duiven arriveerden eerder stroefjes, wel was er de verwachte dominantie (wind wzw)van de oostkant, meer bepaald Limburg met Herbots als uiteindelijke winnaar. Vlaanderen kwam er niet aan te pas. Opvallend dat ik over deze vlucht 5 mails/appjes kreeg, waaronder een van een Nederlander. allemaal kwamen ze op hetzelfde neer.

ZORGELIJK  
Men wees op de enorme toename van het aantal ‘mega hokken’ en men refereerde naar de getekende duiven. Van twee kreeg ik zelfs een hele lijst. Een greep van getekende duiven die op de uitslag staan:

Vandeheede  248e

Veulemans 185e

Tournelle 179e

Menten 168e

Clique 62e

Ouwerkerk 148e

Herbots 138e

VandePoel 135e

Hooymans 111e

Lambregts 109e

De Weerd 102e.

En zo kan men nog een tijdje door gaan. Let wel, dit zijn dus getekende duiven op de uitslagm de liefhebbers speelden met nog meer duiven.  Volgens iemand die het weten kan betreft het allemaal beroepsspelers.

SPORT?  
Dat duivensport deze richting uit aan het gaan is is voor mij geen verrassing. Ik schreef het eerder. Maar...  
Sommigen spelen in hun kritiek wel erg op de man. Ten onrechte lijkt me.  Wat kan men er op tegen hebben dat mensen van hun hobby hun beroep maken? Zou Anderlecht het laten als ze ongestraft met 14 man konden spelen? Als men al kritiek heeft moet dat op de structuur van de sport zijn die e.e.a. toe laat. Die ongebreidelde deelname heeft ook zijn voordelen en verder mag eenieder het zijne ervan denken.  Voor wie de klok terug willen draaien zij te vrezen dat het daarvoor evenwel te laat is.